Globális élelmiszer, táplálkozás és egészségügy MSc
University of Bayreuth
Kulcs információ
Campus helye
Bayreuth, Németország
Nyelvek
Angol
Tanulmányi formátum
Az egyetemen
Időtartam
4 félévben
Pace
Teljes idő
Tandíjak
Kérjen információt
Jelentkezési határidő
15 Jun 2023
Legkorábbi kezdési dátum
Oct 2023
Bevezetés
⚡️ Koronavírus (COVID-19) frissítés
A programokat átmenetileg virtuális tanulási osztályokká alakítottuk át, hogy az összes tervezett tanítás online történhessen. A programok 2020 novemberében kezdődnek, és ha szükséges, online tanítást végeznek, majd az egyetemi tanulásra váltanak.
Nyilvánvaló, hogy a magas jövedelmű és a legkevésbé fejlett országok közötti élelem -hozzáférési szakadék egyre nő. Míg a Welthungerhilfe, az IFPRI és a Concern Worldwide által közzétett globális éhségindex a világ számos országában riasztó éhségszintet jelez, a túlsúly és az elhízás gyakorisága a gyermekek és a fiatalok körében világszerte emelkedik. Átfogó interdiszciplináris perspektívára van szükség ahhoz, hogy hatékonyan ellensúlyozzuk ezt az egyensúlyhiányt és biztosítsuk az egészséges táplálkozást világszerte - az éghajlati változások vagy az összetett politikai, társadalmi és kulturális körülmények ellenére. A sikeres stratégiai fejlesztések ezen a területen minden érintett felet bevonnak "az istállótól az asztalig".
Míg az élelmiszer -ellátás közvetlenül kapcsolódik az egészséges, egyéni fejlődéshez, az egészségügy világszerte széleskörű kihívásokkal néz szembe, amelyek túlmutatnak ezen a kontextuson. Ez magában foglalja - a fertőző betegségek világméretű növekedése mellett - az úgynevezett civilizációs betegségek spektrumának változásait, amelyek sok tekintetben okozati összefüggésben állnak a társadalmi fejlődéssel. Manapság ezek felfoghatók a globális fejlődésben, és csak a megelőzés, diagnosztika és terápia tekintetében értékelhetők megfelelően. A globális egészségre vonatkozó sajátos perspektíva nem csak a betegségek epidemiológiájának jobb kezelését teszi lehetővé, hanem kiindulópontként szolgál az egyéni és közös életterek és életlehetőségek fejlesztéséről szóló interdiszciplináris vitához.
A „Global Food, Nutrition and Health” mesterképzésnek közvetlenül az a célja, hogy interdiszciplináris készségeket tanítson ezeknek és hasonló kérdéseknek és kérdéseknek a kezelésére, valamint válaszokat és megoldásokat találjon ezekre a globális kihívásokra.
Belépők
Tanterv
Míg az élelmiszer-ellátás közvetlenül kapcsolódik az egészséges, egyéni fejlődéshez, az egészségügy globálisan kiterjedt kihívásokkal néz szembe, amelyek túlmutatnak ezen a kontextuson. Ebbe beletartoznak – a fertőző megbetegedések világszerte tapasztalható növekedése mellett – az úgynevezett civilizációs betegségek spektrumának változásai is, amelyeknek sok tekintetben ok-okozati összefüggései vannak a társadalmi fejlődéssel. Napjainkban ezek a globális fejlődésben érzékelhetők, és csak a megelőzés, a diagnosztika és a terápia szempontjából értékelhetők megfelelően. A globális egészségügy sajátos perspektívája nemcsak a betegségek epidemiológiájának jobb kezelését teszi lehetővé, hanem kiindulópontul is szolgál az egyéni és közös életterek, életlehetőségek fejlesztéséről szóló interdiszciplináris vitához.
A „Globális Élelmiszer, Táplálkozás és Egészség” mesterképzés közvetlen célja, hogy interdiszciplináris készségeket tanítson ezeknek és hasonló problémáknak és kérdéseknek a kezelésére, valamint válaszokat és megoldásokat találjon ezekre a globális kihívásokra.
Profil
A programban tanított alapvető kompetenciák lehetővé teszik a végzős mesterszakos hallgatóink számára, hogy integráló, interdiszciplináris szempontból megértsék és megoldják a globális élelmiszer-, táplálkozás- és egészségproblémákat. A hangsúly az egészségtudományi ismeretek oktatásán van. A természettudományok, a közgazdaságtan, az etika, a jog, a kultúratudomány és a szociológia területén szerzett releváns elméleti ismeretek mellett a hallgatók interdiszciplináris kompetenciákat képeznek.
Karrierlehetőségek
Megszerzett tudását és készségeit hazai és nemzetközi táplálkozás- és egészségtudományi pozíciókban kamatoztathatja. A potenciális munkáltatók közé tartozik
- Nemzeti és nemzetközi cégek
- Globálisan aktív intézmények (pl az ENSZ szervei és segélyprogramjai)
- Kutatóintézetek
- Politikai és politikai tanácsadó intézmények
- Nem kormányzati szervezetek
Ezeken a területeken érezhető és folyamatosan növekvő igény mutatkozik, amely az élelmezés- és egészségbiztonság világszerte fennálló fontossága miatt alakul ki a regionális és globális válságok, az éghajlatváltozás, valamint az étrenddel összefüggő, nem fertőző betegségek számának növekedése miatt. . Legyen szakértője a jövő globális élelmiszerbiztonságának és a modern élelmiszer-rendszerek összetett követelményeinek nemzetközi viszonylatban.
Doktori fokozatot a University of Bayreuth
A University of Bayreuth Graduate School felügyeli az összes tárgyból doktorandusz hallgatókat, akik egy strukturált programban vagy az egyetem hét karának valamelyikén doktorálnak. Már az önálló kutatás legkorábbi szakaszában elősegítjük a tudományos cserét, és további oktatási és képzési lehetőségekkel egészítjük ki a doktoranduszok interdiszciplináris képzését. Célunk, hogy számukra tökéletes kutatási és tanulási feltételeket teremtsünk.