MS Élelmiszerbiztonság
North Dakota State University College of Agriculture, Food Systems, and Natural Resources
Kulcs információ
Campus helye
Fargo, Amerikai Egyesült Államok
Nyelvek
Angol
Tanulmányi formátum
Az egyetemen
Időtartam
Kérjen információt
Pace
Kérjen információt
Tandíjak
Kérjen információt
Jelentkezési határidő
Kérjen információt
Legkorábbi kezdési dátum
Sep 2023
Bevezetés
Az NDSU Élelmiszerbiztonsági oktatási programját 2001-ben alapították, hogy segítsen kielégíteni a kormány, az üzleti élet és az egyetemek élelmiszer-biztonsági szakértelemmel rendelkező növekvő igényeit. Az élelmiszer-biztonsági programokban részt vevő NDSU oktatók több főiskoláról származnak, és több szakterületre kiterjednek, beleértve a mikrobiológiai tudományokat, a kommunikációt, a közegészségügyet, az ételt és a táplálkozást, valamint a növénytudományokat.
Amint az élelmiszer-rendszerünk globalizálódott és összetettebbé válik, a közegészségügyi szakemberek számára egyre fontosabb, hogy bevonják a fogyasztókat és az élelmiszeripar tagjait, beleértve a gazdákat, az élelmiszer-feldolgozókat és az élelmiszer-szolgáltatókat. Az élelmiszer által terjedő betegségek figyelemmel kísérése és megelőzése, a legfontosabb törvények vagy rendeletek terjesztése és betartatása, valamint a lakosságnak az élelmiszerek biztonságos kezelésével kapcsolatos oktatása a legfontosabb. Ezek a prioritások innovatív módszerek alkalmazásával érhetők el a molekuláris mikrobiológia, a biotechnológia, a tudományon alapuló kockázatértékelés és -kezelés, a higiéniai elvek, az élelmiszerbiztonsági törvények és rendeletek, valamint az aktív felügyeleti programok területén. Az NDSU MPH fokozat, az élelmiszer-biztonságra szakosodva, biztosítja a hallgatók számára a szükséges készségeket és ismereteket ahhoz, hogy létfontosságú fronttagokká váljanak, akik azon dolgoznak, hogy népességünket és élelmiszer-rendszereinket biztonságban tartsák.
A hallgatók rugalmasan fókuszálhatják a feladatokat, és legalább két választhatót választhatnak érdeklődésük és szakmai céljaik alapján. A potenciális érdeklődésre számot tartó témakörök a következők: a betegségek diagnosztizálása és felderítése, a betegségek elterjedésének megakadályozása az élelmiszer-rendszerekben, a közegészségügyi politika és a felmerülő élelmezésbiztonsági fenyegetésekre adott sürgősségi válaszok. Ezeknek a témáknak az alkalmazása az élelmiszer-biztonsági szakterületre és az MPH alaptanfolyamára épül.