MSc élelmiszer -minőség és biztonság
University of Bayreuth
Kulcs információ
Campus helye
Bayreuth, Németország
Nyelvek
Angol
Tanulmányi formátum
Az egyetemen
Időtartam
4 félévben
Pace
Teljes idő
Tandíjak
Kérjen információt
Jelentkezési határidő
15 Jun 2023
Legkorábbi kezdési dátum
Oct 2023
Bevezetés
⚡️ Koronavírus (COVID-19) frissítés
A programokat átmenetileg virtuális tanulási osztályokká alakítottuk át, hogy az összes tervezett tanítás online történhessen. A programok 2020 novemberében kezdődnek, és ha szükséges, online tanítást végeznek, majd az egyetemi tanulásra váltanak.
Az étel alapvetően különbözik a többi árutól: élő vagy még élő organizmusok (részei). Az összetétel nagyobb összetettsége és a kiindulási anyagok változatossága mellett ez nagyobb kockázatot jelent a gyártás, szállítás és tárolás során. Hogyan láthatunk el minél több embert a fenntartható módon kiváló minőségű, egészséges ételekkel? Ezzel és hasonló kérdésekkel fog foglalkozni az "Élelmiszer -minőség és biztonság" mesterképzésben.
Az élelmiszerek minőségével és biztonságával kapcsolatos kutatási terület gyorsan változik. A világ népessége növekszik, és a globalizáció megváltoztatja az életmódot és az étrendet. A biokémiai elemzések, a modern érzékelőtechnológia, az intelligens adatfeldolgozás és a tenyésztési módszerek innovációi jelenleg izgalmas új lehetőségeket nyitnak meg. Ugyanakkor növekszik a fenntarthatóság iránti igény az élelmiszerek előállításában és forgalmazásában, és az összetett termelési és ellátási láncok problémái, amelyek például "élelmiszerbotrányokat" eredményeznek, nagyfokú érzékenységet és bizonytalanságot mutatnak a fogyasztók körében.
Belépők
Tanterv
A programban oktatott alapkompetenciák lehetővé teszik végzős mesterszakos hallgatóink számára, hogy integráló, interdiszciplináris szempontból megértsék és megoldják az élelmiszer-minőség és -biztonság területén felmerülő problémákat. Ennek érdekében a kurzus interdiszciplináris tervezésű, ötvözi az élettudományi fókuszt (pl növény- és haszonállatbiológia, élelmiszer-mikrobiológia, humán táplálkozás, analitikai módszerek és élelmiszer-biokémia) a jogi és közgazdasági tanulmányok megközelítőleg azonos arányával. A mestertanterv moduljai az élelmiszerbiológia és biokémia, a humánbiológia, az élelmiszerkémia, az adattudomány/bioinformatika/statisztika, az élelmiszerjog, az élelmiszer-kereskedelmi jog, a biztonsági és kockázatkezelési jog, a minőségirányítás, az élelmiszer-ellátási lánc menedzsment és a tudományos kommunikáció. .
Képtár
Karrierlehetőségek
Az élelmiszer-minőség és -biztonság kérdései olyan kutatási terület, amely rohamosan fejlődik, és ezért nagyfokú rugalmasságot és alkalmazkodóképességet követel majd meg a jövő szakértőitől. Az "Élelmiszerminőség és -biztonság" mesterszak végzettjeként képesítést kap a kutatói karrierre, valamint vezető pozíciókra az élelmiszeriparban, a hatóságoknál, a médiában és a politika, a közigazgatás és az üzleti élet más területein. .
Doktori fokozatot a University of Bayreuth
A University of Bayreuth Graduate School felügyeli az összes tárgyból doktorandusz hallgatókat, akik egy strukturált programban vagy az egyetem hét karának valamelyikén doktorálnak. Már az önálló kutatás legkorábbi szakaszában elősegítjük a tudományos cserét, és további oktatási és képzési lehetőségekkel egészítjük ki a doktoranduszok interdiszciplináris képzését. Célunk, hogy számukra tökéletes kutatási és tanulási feltételeket teremtsünk.