Mester az élelmiszer -minőségi rendszerekben és a gasztronómia menedzsmentben
University of Parma
Kulcs információ
Campus helye
Parma, Olaszország
Nyelvek
Olasz
Tanulmányi formátum
Összekevert, Az egyetemen
Időtartam
2 évek
Pace
Teljes idő, Részidő
Tandíjak
Kérjen információt
Jelentkezési határidő
Kérjen információt
Legkorábbi kezdési dátum
Kérjen információt
* A tandíjak az arányos tandíjrendszer alapján változnak: https://en.unipr.it/studying/tuition-fees-and-scholarships-2020-2021
Bevezetés
A minőségi és gasztronómiai élelmiszerrendszerek menedzsmentje (élelmiszer-minőség) az olasz agrár-élelmiszeripar fejlesztési folyamatának része, amely Pármát Olaszország egyik legfontosabb ipari klaszterének ismeri el, az „olasz élelmiszer-völgy” néven. ”. Az Élelmiszer-völgyben egyedülálló ismeretek halmaza jött létre a nemzeti agrár-élelmiszeripari színtéren, kombinálva a diákok megfelelő figyelmével, akik ezt az ipari valóságot konkrét szakmai értékesítési lehetőségnek tekintik.
Az élelmiszertermelés irányítása a jelenlegi nemzetközi versenykörülmények között új szakemberek generációját igényli, akik rendelkeznek menedzsment és kommunikációs készségekkel, amelyek megfelelnek az új gazdasági és társadalmi keretnek Olaszországban és külföldön az agrár-élelmiszeripari ágazatban. Bár Olaszország áruimportőr, minőségi feldolgozott élelmiszerek exportőre is, amelyek tükrözik az olasz gasztronómiai kultúrát. Az olasz agrár-élelmiszeripari vállalkozások világa olyan számadatokat igényel, akik a termelés irányításán túl képesek az élelmiszerek minőségének megtervezésére és irányítására, valamint a fogyasztói igények értelmezésére azáltal, hogy közlik velük az olasz gasztronómia minőségi előnyeit.
Tanterv
A program
Az „Élelmiszerminőség” mesterének célja, hogy egy speciális és innovatív képzést kínáljon. A szakmai profil az élelmiszeripari cégek vezetésére, adminisztrációjára, tervezésére és ellenőrzésére vonatkozik, olyan szakmai fejlődést biztosítva, amely ötvözi a gazdasági-vezetői profilt a gasztronómia tudományával és kultúrájával. Az elsajátított készségek olyan témákat vizsgálnak, mint az ellátási láncok környezeti, társadalmi, gazdasági és műszaki menedzselése, különös tekintettel a termékminőségre és az élelmiszer-szolgáltatásokra. Ez a szakmai figura az agrár-élelmiszeripari ágazat vállalatain belüli segítői szerepköreit és referenciatestületeit fedi le, amelyek a vállalat jellemzői és a termék típusa alapján szerteágazó funkciókat látnak el. A Mesterben kialakítandó minőségfogalom többdimenziós. Abból az elgondolásból indul ki, hogy a termékek minősége a vállalatok és az agrár-élelmiszer-ellátási láncok irányítási tevékenységének minőségéből fakad gazdasági, társadalmi, vezetési és marketing, kommunikációs és technológiai szempontból, nem mellőzve a kapcsolódó szempontokat sem. környezeti hatások, innovációk és fogyasztói kapcsolatok.
Az élelmiszerminőség mesterképzését a Közgazdasági és Üzleti Tudományok Tanszéke támogatja, együttműködve a Parmai Egyetem Élelmiszer- és Gyógyszertudományi Tanszékével; ez egy multidiszciplináris projekt, amely együttműködési platformként született a gazdasági-menedzseri kultúra és a gasztronómia társadalomtudományi tudományágai közötti párbeszéd elősegítésére.
A Master in Food Quality célja, hogy olyan interdiszciplináris készségekkel rendelkező szakembereket képezzen, amelyek ötvözik az agrár-élelmiszeripari rendszer irányítási jellegének elméleti és empirikus ismereteit az élelmiszerek javításához kapcsolódó technológiai és gasztronómiai készségekkel a környezeti fenntarthatóság szoros logikájában. A mesterképzést a közgazdasági és menedzsment, valamint a mezőgazdasági vagy élelmiszertudományi alapképzésből származó hallgatók számára tervezték. A képzés különböző tématerületek tárgyaira összpontosít, amelyek magukban foglalják:
- a közgazdaságtan, a menedzsment és a szociológiai természet tudományágai: az agrár-élelmiszeripari vállalatok közgazdasági elméleteinek és gazdálkodási formáinak megértése és alkalmazása az élelmiszer-termelés és a környezeti rendszerek beszerzése, előállítása, feldolgozása, értékesítése, értékesítése, népszerűsítése terén.
- a statisztikai jellegű diszciplínák: megérteni mind a vállalatok gazdálkodásához, mind a minőség- és élelmiszer-biztonság irányításához szükséges adatokat.
- jogi diszciplínák: megérteni a nemzeti, európai és nemzetközi szabályozásokat az élelmiszertermelés és -marketing, valamint a fogyasztóvédelem területén.
- a történelmi diszciplínák az élelmiszerek előállításával, marketingjével és fogyasztásával kapcsolatos kulturális következmények megértéséhez.
- technológiai tudományágak: garantálni az élelmiszer-biztonságot, de mindenekelőtt megérteni és garantálni az élelmiszerek minőségét, a fogyasztók táplálkozási szükségleteit is figyelembe véve.
Az élelmiszer-minőségi mester válaszol arra az igényre, hogy olyan modern professzionális alakot képezzenek ki, aki a bio-közgazdász készségeit hozzáadja a biogasztronómushoz, és képes kielégíteni az interdiszciplináris készségek iránti erős igényeket, amelyeket a kontextusban tevékenykedők támasztanak. az élelmiszeripari vállalatok irányításának, a gasztronómiai ágazatoknak és az erős élelmiszeripari hivatással rendelkező területek társadalmi-gazdasági fejlesztésének, összhangban a fenntartható fejlődés európai stratégiájával, amelyet az Európai Parlamentnek címzett „Innováció a fenntartható növekedésért: biogazdaság Európa számára” – COM (2012) 60 final – és az ENSZ Fenntartható Fejlődési Céljai.
A hallgatók két különböző szakmai profil közül választhatnak:
- A Közgazdász-gasztronómus: a végzett hallgató profilja gasztronómiai ismeretekkel integrált gazdasági-menedzseri. Az agrár-élelmiszeripari minőség menedzsere, aki tudja, hogyan ismerje fel, kezelje, őrizze meg, kommunikálja, népszerűsítse és javítsa az élelmiszerek minőségét az értéklánc mentén és a területen.
- A gasztro-közgazdász A diplomás profilja integrált gasztronómus, aki gazdasági-menedzseri ismeretekkel rendelkezik, és a minőségi élelmiszerek népszerűsítését és társadalmi-kulturális fejlesztését célozza. Az étkezési kultúra szakértője, aki képes azt a táplálkozási igényekkel ötvözni, a költségekre és a környezetre való tekintettel.
Végül, de nem utolsósorban, a hallgatók élvezhetik az olasz élelmiszeripari vállalatoknál eltöltött gyakorlati időszakot.
További információ ITT