Nemzetközi Mester Élelmiszertudományi Innováció és Hitelesség
Free University of Bozen-Bolzano
Kulcs információ
Campus helye
Bolzano, Olaszország
Nyelvek
Angol
Tanulmányi formátum
Az egyetemen
Időtartam
2 évek
Pace
Teljes idő
Tandíjak
EUR 1 350 / per year
Jelentkezési határidő
07 May 2024
Legkorábbi kezdési dátum
Sep 2024
Bevezetés
Tegyen fel kérdést a WhatsApp webhelyen
Ez a kétéves mesterprogram biztosítja az élelmiszertudományok jelenlegi és jövőbeli kihívásainak alapos ismeretét, ötvözve az innovációt és a hitelességet, és lehetőséget kínálva arra, hogy szorosan együttműködjön az élelmiszeriparral. A program a Parma és az Udine Egyetemekkel közös kezdeményezés , amely világszerte ismert az élelmiszertudományok területén a felsőoktatásban rejlő kiválóságról.
A kurzus leírása
A tanfolyam célja olyan szakemberek képzése, akik képesek magabiztosan dolgozni az élelmiszer-tudományok területén, mint például a technológia, a mérnöki tudományok, a mikrobiológia, a kémia és a fenntarthatóság.
Az első év után öt különböző profil közül választhat:
- Alkalmazott technika és genetika
- Élelmiszerminőség és gazdálkodás
- Táplálkozási tudományok
- Élelmiszerkémia
- Élelmiszer csomagolás
Az utóbbi két tanulási pályát partnerként kínálják fel az írországi Cork University College-val és a németországi Müncheni Műszaki Egyetemmel . A hallgatóknak lehetősége nyílik arra, hogy legfeljebb két félévet töltsenek ezen európai partnerintézmények egyikében.
A programot az AssoImprenditori Alto Adige - sezione Alimentari - és a Südtiroler Bauernbund - Unione Agricoltori és Coltivatori Diretti Sudtirolesi - támogatják. Ez a partnerség lehetővé teszi a hallgatók számára, hogy kutatási munkájukat az egyetemi és az élelmiszeripar közös vezetésével írják le.
A résztvevő cégek: Assolatte, Barilla, Consorzio Gorgonzola, Consorzio Grana Padano, Consorzio Parmigiano Reggiano, Consorzio Prosciutto di San Daniele, Consorzio Montasio, Consorzio Tutela Speck Alto Adige, Despar, Dr. Schär, Forst, Loacker, Mila degli Industriali, VOG Products és Zuegg.
Ránézésre
- Diplomaosztály: LM-70
- ECTS kreditek: 120
- A kurzus időtartama: 2 év
- A kurzusokat angol nyelven tanítják
- Helyek: 30 EU 5 nem EU
- Campus: Bozen-Bolzano
- Tandíj: évi 1347,50 euró
A kurzus felépítése
Az első év elsősorban az élelmiszer-technológia és az élelmiszer-mikrobiológia moduljait foglalja magában, amelyek minden tanulási pályára jellemzőek. A második évtől kezdve a modulok specifikusak lesznek a kiválasztott profilhoz. Öt profil és modulok széles választéka közül választhat a tanfolyam testreszabása érdekében.
Csereprogramok és gyakornoki programok
Jelenleg csaknem 20 partneregyetemmel kínálunk csereprogramokat a világ minden tájáról az olasz és külföldi iparágakkal folytatott együttműködés nagy hálózatának részeként, ahol teljesítheti szakmai gyakorlatát. Különösen ez a mester áll partnerségben az Írországi Cork Egyetemi Főiskolával és a németországi Müncheni Műszaki Egyetemmel, amely az élelmiszer-tudományok két globális vezetője.
Foglalkoztatási kilátások
A programot végzettek az élelmiszeripar vállalataiba kerülnek, és a kutatásra és fejlesztésre szakosodtak; élelmiszer feldolgozás; terméktervezés és fejlesztés; az élelmiszer-feldolgozás irányítása és ellenőrzése; élelmiszer-automatizálási technológia; az élelmiszerek eredetiségét garantáló módszerek kidolgozása; minőség ellenőrzés; valamint innovatív folyamatok kidolgozása az élelmiszerek tápértékének és az élelmiszerlánc fenntarthatóságának növelése érdekében.
A tanfolyam biztosítja a hallgatók számára azokat az eszközöket, amelyekkel tanácsadóként karriert folytathatnak, vagy vezetői szerepet tölthetnek be, főként az élelmiszeriparban, valamint az élelmiszer-ellátási láncot összekötő vállalatokban, a gyártástól a tárolásig és az elosztásig, beleértve a nagyüzemi kiskereskedőket valamint a folyamatok tervezésével, irányításával és fejlesztésével foglalkozó állami és magánközpontok. Diplomáink minden élelmiszer-folyamatot és terméket megterveznek és megújítanak, hogy garantálják és javítsák az élelmiszerlánc érzékszervi, táplálkozási és fenntartható minőségét.
Alkalmazás
Ahhoz, hogy beléphess a kurzusba, akkor köteles angol nyelvű B2 minősítési tanúsítványt benyújtani. Ha nincs hivatalos nyelvvizsga, nyelvtanfolyamot vehet fel az egyetemen.
A tanulmányi programról részletes információk találhatók a tanulmány kiáltványában, amely információkat tartalmaz a tanulmányi tervről, a felvételi követelményekről, a nyelvi követelményekről, a jelentkezés folyamatáról, a felvételi eljárásokról, a beiratkozásról és a tandíjakról.
Kiválasztási feltételek
Osztályzatok az egyetemi diplomájától (Bachelor vagy azzal egyenértékű).
Nincs felvételi vizsga vagy interjú.
Belépők
Tanterv
Az első év főként élelmiszertechnológiai és élelmiszer-mikrobiológiai modulokat tartalmaz, amelyek közösek az összes tanulási pályán. A második évtől kezdődően a modulok a választott profilhoz igazodnak, és négy profil és számos szabadon választott kurzus közül választhat, hogy személyre szabhassa tanulmányi programját.
A tanulmányi tervben megtalálhatja az Önt érdeklő szakok partneregyetemét. Ehelyett a tanfolyami kínálatban találja a kurzusleírásokat.
1. év (az unibz-nél)
- Innováció és hitelesség az élelmiszer-feldolgozásban
- Új élelmiszerinnováció és borászati termékek hitelessége
- Erjesztés, mint eszköz a hagyományos és innovatív ételek és italok készítéséhez
- Környezetkémia az élelmiszer-feldolgozás felé
- Élelmiszer-értéklánc menedzsment
- Számítógépes alkalmazások az élelmiszertudományokban
- Reakciókinetika az élelmiszer-feldolgozásban
- Az élelmiszerek minőségének és eredetiségének értékelése
- Kezdő és funkcionális mikrobák az innovációért, a hitelességért és az egészséges állapotért
- Természetes mikrobák az innováció és a hitelesség érdekében
- A táplálék-ember tengely a bél mikrobiómának mozgatásához
2. év – „Alkalmazott élelmiszermérnökség” (az unibz-nél)
- Élelmiszer-feldolgozó berendezések
- Innovatív élelmiszer-feldolgozási technológiák
- Szenzorok és bioszenzorok agrár-élelmiszeripari alkalmazásokhoz
- Ingyenesen választható tanfolyamok*
- Tézis
2. év – „Élelmiszer-minőség-ellenőrzés és menedzsment” út (az Udine Egyetemen)
- Fejlett minta-előkészítési technikák és élelmiszer-szennyeződések elemzése
- Élelmiszerbiztonsági és -minőségi irányítási rendszerek
- Az élelmiszerek szerkezete és fizikai tulajdonságai
- Ingyenesen választható tanfolyamok*
- Tézis
2. évfolyam – „Táplálkozástudományok” ösvény (a Pármai Egyetemen)
- Emberi táplálkozás
- Alkalmazott emberi táplálkozás
- Ipari mikrobiológia az élelmiszerminőség javítására
- Ingyenesen választható tanfolyamok*
- Tézis
2. évfolyam – „Élelmiszerkémia” ösvény (a University College Cork-ban)
- Mobilitási tevékenység 1
- Mobilitási tevékenység 2
- Mobilitási tevékenység 3
- Ingyenesen választható tanfolyamok*
- Tézis
Ingyenesen választható tanfolyamok*
A hallgatók szabadon választhatnak kurzusokat. A Kar minden évben közzéteszi a kínált szabadon választott képzések listáját.
Csereprogramok és szakmai gyakorlatok
Jelenleg közel 20 partneregyetemmel kínálunk csereprogramokat a világ minden tájáról, az olaszországi és külföldi iparágakkal folytatott nagy együttműködési hálózat részeként, ahol elvégezheti szakmai gyakorlatát. Ez a mester különösen az írországi University College Cork-val és a németországi Müncheni Műszaki Egyetemmel áll partnerkapcsolatban, az élelmiszertudományok két globális vezetőjével.
Képtár
Program tandíj
Karrierlehetőségek
A program végzettjei élelmiszeripari vállalatoknál helyezkednek el, és kutatás-fejlesztésre szakosodtak; élelmiszer feldolgozás; terméktervezés és -fejlesztés; élelmiszer-feldolgozás irányítása és ellenőrzése; élelmiszer-automatizálási technológia; az élelmiszerek eredetiségét garantáló módszerek kidolgozása; minőség ellenőrzés; valamint innovatív eljárások kidolgozása az élelmiszerek tápértékének és az élelmiszerlánc fenntarthatóságának növelésére.
A kurzus eszközöket biztosít a hallgatóknak ahhoz, hogy tanácsadói karriert folytathassanak vagy vezetői beosztásban dolgozhassanak, főleg az élelmiszeriparban, valamint olyan vállalatoknál, amelyek összekötik az élelmiszer-ellátási láncot a gyártástól a tárolásig és a forgalmazásig, beleértve a nagyméretű kiskereskedőket is, valamint a folyamatok tervezésével, irányításával és javításával foglalkozó állami és magánközpontok. Pályakezdőink megtervezik és megújítják az összes élelmiszeripari folyamatot és terméket, hogy garantálják és javítsák az élelmiszerlánc érzékszervi , táplálkozási és fenntartható minőségét .
Jól felkészült és készen áll a munkaerőpiacra. Az AlmaLaurea honlapján a végzettek elégedettségére és foglalkoztathatóságára vonatkozó statisztikai adatok tekinthetők meg.