Élelmiszeripari mérnök
USEK - Holy Spirit University of Kaslik
Kulcs információ
Válasszon helyet
Campus helye
Jounieh, Libanon
Nyelvek
Angol
Tanulmányi formátum
Összekevert
Időtartam
2 évek
Pace
Teljes idő
Tandíjak
USD 387 / per credit
Jelentkezési határidő
Kérjen információt
Legkorábbi kezdési dátum
Oct 2024
Ösztöndíjak
Fedezze fel az ösztöndíj lehetőségeket tanulmányai finanszírozásának elősegítésére
Bevezetés
Az USEK Mérnöki Iskolájának küldetése, hogy inspiráló és támogató környezetet biztosítson a magas színvonalú és hatékony oktatáshoz, fejlessze a diákok kreatív és kritikus gondolkodását, és olyan diplomás, egész életen át tartó vezetőket, akik képesek a változások és az új kihívások fényében kezelni a felmerülő problémákat. mérnöki pályán. Arra törekszünk, hogy tanulóinkban a vállalkozói szellem és a vezetés iránti törekvést, valamint az etikai és szakmai normák iránti elkötelezettséget ápoljuk, mindig elősegítve emberségüket, hogy egy jobb világért dolgozhassanak, miközben Libanon szükségleteire összpontosítanak.
Küldetés
A Master of Science in Food Engineering támogatja mind az Agrártudományi Tanszék, mind a Műszaki Iskola küldetésnyilatkozatait az élelmiszer-tudomány multidiszciplináris oktatási, tanulási és kutatási tevékenységein keresztül. A program küldetése, hogy társadalmilag és etikailag felelős diplomásokat hozzon létre, akik vezető szerepet töltenek be a nemzeti és globális élelmiszer- és egészségügyi kihívások sikeres kezelésében, és akik pozitív hatással lesznek közösségeikre és az élelmiszeriparra az emberi élet minőségének javítása érdekében .
Tanterv
Kód | Tantárgy | Kr. | Előfeltétel |
Első év | |||
GAA 511 | Az élelmiszerek szerkezete és összetétele | 3 | |
GAA 513 | Mikrobiológiai és enzimatikus tervezés | 3 | |
STA 515 | Statisztikai elemzési módszerek | 3 | |
Választható | 3 | ||
GAA 520 | Élelmiszermérnöki workshop | 1 | |
GAA 523 | Élelmiszer innováció és fejlesztés | 3 | |
GAA 529 | Haladó élelmiszermérnök | 3 | |
GAA 527 | Gépek és élelmiszeripari vezérlés | 3 | |
GAG 560 | Haladó speciális szakmai gyakorlat | 1 | |
2. évfolyam | |||
GAA 615 | Szeminárium | 3 | STA 515 GAA 511 |
GAA 617 | Élelmiszerrendszerek modellezése | 3 | |
GAA 619 | Minőségbiztosítási és egészségügyi fogyasztó | 3 | |
GAG 645 | Mezőgazdasági vállalkozások számvitele és vezetése | 3 | |
Választható | 3 | ||
GAA 690 | Utolsó év projekt | 6 | STA 515, GAA 615, 511, 513, 520, 523 |
Válasszon 6 kreditet: 2 kurzust | |||
ENO 523 | Mikrobiológia és fermentáció | 3 | |
ENO 525 | Borkóstoló és érzékszervi értékelés | 3 | |
ENO 527 | A mustok és borok kémiai összetétele | 3 | |
ENO 611 | Borkészítési technológiák | 3 | |
NTR 512 | Speciális élelmezési menedzsment | 3 | |
NTR 623 | Vezetés és etika | 3 | |
MGT 501 | Menedzsment | 3 | |
Előre jóváhagyott 500 szintű választható kurzus | 3 |
A program eredménye
Programi oktatási célok
A diplomások:
- Fektesse be a tanulmányaik során megszerzett tudományos és mérnöki készségeket, hogy megfeleljen az élelmiszeriparban felmerülő kihívásoknak.
- Öntanulás, gyakorlati jártasság és csapatmunka fejlesztése az élelmiszer-feldolgozási technikák terén, és hatékonyan járuljon hozzá a multidiszciplináris feltáró és termelési csapatokhoz.
- Kiváló minőségű és tápértékkel rendelkező, biztonságos élelmiszerek gyártása a legújabb nemzeti és nemzetközi szabványok szerint.
- Innováljon és tervezzen új termékeket új feldolgozási technikák kifejlesztésével, figyelembe véve azok környezeti hatásait és hasznosítsa újra az élelmiszer-hulladékot.
A program eredményei
A diákok:
- Alkalmazza a matematika, a természettudomány és a mérnöki ismereteket.
- Kísérletek tervezése és lefolytatása, valamint adatok elemzése és értelmezése.
- Tervezzen meg egy rendszert, komponenst vagy folyamatot, hogy megfeleljen a kívánt igényeknek olyan reális korlátok között, mint a gazdasági, környezeti, társadalmi, politikai, etikai, egészségügy és biztonság, gyárthatóság és fenntarthatóság.
- Azonosítsa, megfogalmazza és megoldja a mérnöki problémákat.
- Hatékonyan kommunikálni.
- Szerezze meg a szükséges széles körű oktatást, hogy megértse a mérnöki megoldások hatását globális, gazdasági, környezeti és társadalmi kontextusban.
- Fel kell ismerni az egész életen át tartó tanulás szükségességét és képességét.
- Ismertesse a kortárs kérdéseket.
- Használja a mérnöki gyakorlathoz szükséges technikákat, készségeket és korszerű mérnöki eszközöket.
Ösztöndíjak és finanszírozás
Akkreditációk
Az Iskoláról
Kérdések
Hasonló tanfolyamok
Biotechnológiai mesterképzés (MBT)
- Offenburg, Németország
Agrár-élelmiszeripari MSc
- Lincoln, Egyesült Királyság
Mester Élelmezési Politika és Fenntartható Fejlődés
- Lille, Franciaország