A fiziológiai mester

Általános információk

Program leírás

A P²food egy 2 éves, tanfolyam alapú, teljes munkaidős nemzetközi kutatómester, amely a Burgundi Egyetem - Franche-Comté és AgroSup Dijon által kínált élettani és pszichológiai tényezőkre összpontosít.

Az élelmiszerek sokkal nagyobb szerepet töltenek be a fogyasztók életében, mint egyszerűen a táplálásuk. Az emberek minden nap többféle ételválasztást végeznek. Étrendjük jelentős hatással van táplálkozási helyzetükre és egészségükre, hanem a környezetre is.

A fogyasztók ételválasztékának okait jobban meg kell érteni, hogy hatékony programokat hozzanak létre és új termékeket dolgozzanak ki, az ajánlásoknak megfelelően javítsák az étrendi mintákat, és növeljék az élelmiszer fenntarthatóságát. Bár látszólag egyszerű, az élelmiszer-választás összetett viselkedés, amely számos tényezőtől és kölcsönhatásuktól függ. Ebben a mesterképzésben az élelmiszer-választás élettani és pszichológiai tényezőire fókuszál.

A program leírása

A mesterképzés diákjaként alapos ismereteket szerezhet az élelmiszer-tulajdonságokról és az emberi táplálkozási magatartás alapvető ismereteiről. Ön szenzoros és fogyasztói kutatási módszertant szerez. Meg fogod érteni az éhség, a telítettség és a telítettség mechanizmusait, valamint az ízlést befolyásoló tényezőket. Meg fogja vizsgálni a stressz és a hangulat hatását az élelmiszer-viselkedésre, és vizsgálja meg, hogyan befolyásolja a kulturális környezet az élelmiszer-választásokat. Meg fogja vizsgálni a reprezentáció és a fogyasztók élelmiszerekkel szembeni attitűdjeinek fontosságát, valamint az étrendváltozás ellenállásának okait. Meg fogod érteni, hogy miért kell ezt a kérdést interdiszciplináris módon megtenni.

Tanterv

A megközelítésünk diákközpontú és részvételi. Egyesíti az előadásokat, szemináriumokat és gyakorlatokat, workshopokat és egyéni / csapat projekteket. Az alábbi modulok az ebben a programban kínáltakra utalnak. Ez a lista a jelenlegi szervezeten alapul, és évről évre változhat az élelmiszeripar új igényeinek megfelelően.

112902_FOODcurriculum.jpg

Jövőbeli karrierlehetőségek

Ez a mesterfokozat célja, hogy a hallgatók számára szakmai jelentőségű kompetenciákat és készségeket biztosítson az iparban (projektvezető vagy táplálkozási kutatómérnök, fogyasztói tudomány és R).

Belépési követelmények

A pályázóknak az élelmiszer-tudományok, a táplálkozás, a biológia és a biokémia szakirányú diplomáját vagy ezzel egyenértékű (180 ECTS) diplomát kell tartaniuk. A pszichológiával vagy az idegtudományokkal kapcsolatos mesterfokozatot vagy ezzel egyenértékű (240 ECTS) diplomát közvetlenül a 2. évre lehet alkalmazni.

Azoknak a pályázóknak, akiknek az angol nem az anyanyelve, vagy akik nem végeztek tanulmányaikat angolul, bizonyítványt kell adniuk angol nyelvük igazolására. A következő teszteket a szükséges angol nyelvű tanúsítványként fogadják el:

 • CECRL: minimum B2 szint
 • TOEFL: minimum 87 pont
 • TOEIC: minimum 785 pont
 • BULATS: 60 pont minimum
 • Cambridge-i első bizonyítvány angol
 • Fényes nyelvvizsgálat: 3. szint minimum

Egy ilyen dokumentum nem szükséges azok számára, akiknek anyanyelvük az angol, vagy akik legalább egy félévet angol nyelvűnek bizonyultak a Bachelor of Science során. Mindazonáltal mindkét esetben a pályázóknak feltétlenül meg kell említeniük a pályázati fájljukban.

Miután az alkalmazásfájl „teljesnek” tekinthető, a kiválasztás során számos kritérium kerül figyelembe vételre:

 • Az egyetemi szint (fokozat).
 • Az ágazat iránti érdeklődés hozzáadott értéket képvisel a fájlban. Ezt az érdeklődést az ezen a területen szerzett tapasztalatok (szakmai gyakorlat, projekt és tapasztalatok) mutatják be és / vagy a kísérőlevélben magyarázhatják. Ez még fontosabb lesz, ha azt tervezi, hogy visszavonja tanulmányait, vagy megváltoztatja a tanulmányi területét.
 • A szakmai projekt.

Alkalmazási eljárás

A francia oklevéllel rendelkező hallgatóknak jelentkezésüket 2018. január 21-től2019.06.06-ig kell benyújtaniuk e-jelölt útján.

Az Európai Unió országainak, az Európai Gazdasági Térség országainak vagy a Svájci Államszövetségnek állampolgárai:

Jelentkezés az UBFC alkalmazásportálon keresztül.

 • Nyitva tartás: 2019. február 14.
 • Határidő: 2019. június 21.

Az Európai Unión, az Európai Gazdasági Térségen és a Svájci Államszövetségen kívüli országok állampolgárságával rendelkező és az alábbi országok egyikében Campus France-i irodával élők:

Algéria, Argentína, Benin, Brazília, Burkina Faso, Burundi, Kamerun, Chile, Kína, Kolumbia, Comore-szigetek, Kongói Demokratikus Köztársaság, Dzsibuti, Egyiptom, Gabon, India, Indonézia, Irán, Elefántcsontpart, Japán, Kuvait, Libanon, Madagaszkár, Mali, Mauritánia, Mauritius, Mexikó, Marokkó, Peru, a Kongói Köztársaság, Guineai Köztársaság (Guinea-Conakry), Oroszország, Szenegál, Szingapúr, Dél-Korea, Szíria, Tajvan, Togo, Tunézia, Törökország, USA, Vietnam .

Alkalmazza UBFC alkalmazásportálon keresztül

 • Nyitva tartás: 2019. február 14.
 • Határidő: 2019. június 21.

Ha hivatalos értesítést kap az elfogadásról, létre kell hoznia egy fiókot a tartózkodási országának Campus France webhelyén, és töltse ki fájljait a "Je suis accepté" vagy "Elfogadom" lapon, és kérjen vízumot.

A többi ország jelöltek:

Alkalmazza UBFC alkalmazásportálon keresztül

 • Nyitva tartás: 2019. február 14.
 • Határidő: 2019. június 21.

támogatások

A francia felsőoktatási rendszerben egy nemrégiben végrehajtott reformot hajtottak végre: 2019-től kezdődően a nemzetközi diákoknak, akik nem egy európai gazdasági térség országának polgárai, vagy Svájcban, akik először regisztrálnak egy francia felsőoktatási kurzusban, külön díjat kell fizetniük a tényleges képzési költség egyharmadának felel meg). Ezek az összegek 3770 € -nak felelnek meg egy mester vagy Ph.D.

A Bourgogne-Franche-Comté Egyetem évente magas színvonalú külföldi diákok számára ösztöndíjat kapnak (2018-ban 25 támogatás). Hozzáférhetnek a finanszírozási programok széles köréhez is (a francia nagykövetségek, az AUF ösztöndíjai stb.).

A külföldi hallgatóknak (az EU-n kívül) meg kell indokolniuk a minimális pénzügyi forrásokat a VISA megszerzéséhez: legalább 615 € minden Franciaországban eltöltött hónapra (10 hónap).

Utoljára frissítve aug. 2019

Az iskoláról

Université Bourgogne Franche-Comté (UBFC) is a public university federating 7 Higher Education and Research (HER) Institutions operating in the Bourgogne - Franche-Comté (BFC) Region. Its strategic go ... Tovább

Université Bourgogne Franche-Comté (UBFC) is a public university federating 7 Higher Education and Research (HER) Institutions operating in the Bourgogne - Franche-Comté (BFC) Region. Its strategic goals are to foster Excellence and Internationalization of BFC Higher Education and Research; increase attractiveness for national & international Students, Professors & Researchers; develop Innovation, Transfer and socioeconomic Partnerships. Kevesebb