A mester a tervezésben

Általános információk

Program leírás

A Tervezõ Doktori Iskola a tervezés és továbbképzés mestereinek professzionális fokát biztosítja a hangsúlyt a városi és területi tervezés, a természeti erõforrások és a környezet megtervezése, a gazdasági rendszerek tervezése, a szakpolitikai területek és a szociális tervezés területén.


A mesterképzés tervrajzát az Akadémiai Szenátus 1997. április 17-én és az Igazgatótanács jóváhagyta az 1998. augusztus 28-i 22. sz.

A tananyag középpontjában a társadalom átfogó és integrált fejlődése, fő elemei: gazdasági, társadalmi, városi-térbeli és környezeti. Megvizsgálják a problémák és szükségletek felderítéséhez és elemzéséhez szükséges elméleteket, módszereket és technikákat, az intervenciós alternatívák értékelését, valamint a politikák, tervek, programok és projektek tervezését és végrehajtását. A beavatkozás lehet országos, regionális, önkormányzati és közösségi, a kormány, a közösség, a nem kormányzati szervezetek, a magánvállalkozások vagy konzorciumaik révén.

A tervezés jelenlegi megközelítéseit a gazdaság nemzetközi rendjének (globalizáció), a kormány decentralizálásának, valamint a hatalmak és kompetenciák önkormányzatoknak történő átadása, valamint a közösségek és a magánszektor nagyobb részvétele határozatok és közérdekű beavatkozások. A mesterprogram tervezésében figyelembe vett nagy kihívások közé tartoznak a következők: városon kívüli terjeszkedés, az életminőség romlása, egyenlőtlenség és társadalmi marginalizáció, valamint a környezet és a környezet szennyezése és lebomlása. amelyek a globális, regionális és nemzeti szinten megfigyelhetők a legtöbb országban, beleértve Puerto Rico-t is.


A Master of Planning program tanterve összesen 48 kreditből áll, amelyek a következők szerint vannak felosztva;

 1. 24 kredit fő tanfolyamok (közös) elméletek, módszerek és technikák
 2. 9 kredit a szükséges kurzusok a hangsúlyt
 3. A tervezési projektjavaslatot 3 kredit. Magában foglalja azt a diplomát, amely a tervezési projekt témájához kapcsolódó elméleti és módszertani keret monográfiájából áll
 4. A tervezési projekt 3 kreditje
 5. 9 kredit szabadon választható


sajátosságok

Politikai és szociális tervezési terület

Elemzik a szociális problémákat, az egyenlőtlenségeket és az életminőség romlását, valamint a szolgáltatások hatékony ellátásának intervenciós módszereit, különös tekintettel a közösségi cselekvésre.


Városi és Területi Terület

Tanulmányozzák a várost, annak különböző szektorát és más emberi településeket alkotó értékelést és folyamatokat. A hallgatót a területi tervek és a várostervezés során épített történelmi örökség örökségével összhangban a szakterületen beavatkozási politikák és módszerek képezik, összhangban a társadalmi és gazdasági változókkal. Földrajzi információs rendszereket használnak.


Természeti erőforrások és környezetvédelem

A gazdasági és városi tevékenységeknek a környezet és a természeti erőforrások minőségére gyakorolt ​​hatását tanulmányozzák. Felkészíti a hallgatót olyan stratégiák kialakítására és végrehajtására, amelyek a környezet védelmét és a természeti erőforrások fenntartható használatát szolgálják.

Gazdasági rendszerek tervezési területe

A nemzeti, regionális és ágazati szinten a gazdaság fejlesztésére és erősítésére szolgáló politikákat és eszközöket a változó geopolitikai feltételek mellett interdiszciplináris és stratégiai megközelítésekkel tanulmányozzák. A hallgató képzésben részesül az általános beavatkozási módszerek használatában az állami vagy magánvállalatokban, intézményekben és szervezetekben.


felvételi követelmények

A mester program egyedi követelményei

 • Érettségi vagy azzal egyenértékű elismert egyetem.
 • Akadémiai index 3,00 ponttal a 4.00 skálán.
 • Legalább egy "B" vagy újabb kurzus a matematika, a statisztika, a szociológia és a közgazdaságtan területén.
 • Tudás az információs rendszerek kezelésében.
 • Spanyol és angol nyelvtudás.

A felvételi kérelemhez szükséges dokumentumok

 • Jelentkezés elektronikus továbbképzésre.
 • Az EXADEP (PAEG) eredményei 500 vagy több pontszámmal vagy kivételes esetekben a GRE.
 • Két ajánlás a posztgraduális tanulmányok elektronikus vagy papír formátumban.
 • Két hivatalos hitelnyilatkozat.
 • Célkitűzés a diplomás tanulmányok és szakmai tervek folytatására.
 • Interjú a felvételi bizottsággal, opcionális


Graduation követelmények

A Río Piedras Campus által meghatározott általános követelmények betartása mellett a jelentkezőnek:

 • Teljesítsd a 48 kredites tanulmányi programot az egyik hangsúlyozási területen egy tudományos indexrel, amely nem kevesebb, mint 3,00 pont. A tanfolyamokat jóvá kell hagyni az A vagy a B.
 • A tervezési projekt alapjául szolgáló elméleti és módszertani keretre vonatkozó monográfia előkészítésével és védelmével tiszteletben tartja a minősítési követelményeket. A monográfia az iskola által elfogadott iránymutatások szerint készül.
 • A tervezési projekt jóváhagyása. A projekt két kötetének szállítása az iskolába.
 • Teljesítsd a fokozat követelményeit maximum 4 év alatt. Az érdemi esetekben, ha a hallgató nem teljesíti a követelményeket az előírt határidőn belül, kérheti az EGP-n keresztül a doktori fokozatok tanulmányozásának és kutatásának meghosszabbítását. (2012-2013-as számú 38. sz.).
Utoljára frissítve márc. 2020

Az iskoláról

Nuestra visión es ofrecer servicios técnicos de excelencia a la comunidad universitaria de nuestro Recinto para garantizar la mejor utilización de los recursos tecnológicos.

Nuestra visión es ofrecer servicios técnicos de excelencia a la comunidad universitaria de nuestro Recinto para garantizar la mejor utilización de los recursos tecnológicos. Kevesebb