Advanced Mester biztonsági mérnöki és menedzsment

Általános információk

Program leírás

Ennek az egyéves továbbfejlesztett mesterképzésnek az a célja, hogy angol nyelven nyújtson előadásokat a biztonság menedzsment általános vonatkozásairól és alkalmazási területeiről különböző területeken.

Az első félévben 2 rész van

  • Az A. rész általános ismeretekre vonatkozik, beleértve a kockázat fogalmakat, a kockázatazonosítást, az elemzést, az értékelést és a kezelést, a kommunikációt és a konzultációt, a biztonsági irányítási rendszert, a kockázatkezelés jogi és humán tényezőit (20 ECTS credits).
  • A B rész az alkalmazási területekkel foglalkozik: Folyamatbiztonság, az emberi egészségre vonatkozó toxikológiai kockázatok, a mérgező termékekkel kapcsolatos környezeti kockázatok, az építkezés során felmerülő természetes és technológiai kockázatok, a számítástechnikai rendszerek megbízhatósága, a sugárzáshoz kapcsolódó kockázatok, az elektromos rendszerek biztonsága. Ez a második rész nem követeli meg az egyes területek mély ismereteit, mivel a hasznos készségek bemutatására kerül sor. Az előadások nagy részét szakemberek nyújtják (25 ECTS).

A második félév a cégek szakmai gyakorlatára (30 ECTS)

A program olyan nemzetközi cégekben található munkahelyekre irányul, amelyek felelősek az indított biztonság ellenőrzéséért, a biztonsági előírásokkal foglalkozó üzleti egységek, a tanácsadó és könyvvizsgáló cégek, valamint a közigazgatás számára. Foglalkoztatási ágazatok közé tartozik a repülőgépipar, a vasút, az építőipar, a termelés, az energia, a mezőgazdaság, az orvostudomány és a gyógyszertár.

A mobilitási programok keretében a nemzetközi diákok számára nyitott modulok

Az alábbi, angolul tanított modulok bizonyos feltételek mellett nyitva lehetnek a nemzetközi hallgatók számára a mobilitási program megállapodások keretében. Kérjük, használja az alábbi kapcsolatot a modulok bármelyikéhez.

Gyakorlati információk

Angol nyelv

Időtartam: 1 év

Egy félév előadások, esettanulmányok, projektek és egy féléves szakmai gyakorlat

Szükséges szint: A Master of Science vagy egy 4 éves Bachelor plus legalább 3 éves szakmai tapasztalattal

Megszerzett oklevél: Advanced Master Certificate

Jelentkezési határidő: július 1

Biztonsági mérnöki és menedzsment

Egy fejlett mesterképzés a kockázatkezelésben

Ma a társadalom két olyan célkitűzéssel néz szembe, amelyek ellentmondásosnak tűnnek:

  • innováció, ami magában foglalja a kockázatok felvételét
  • amely garantálja a biztonságot mindenkinek a kockázatok ellenőrzésével.

Ez az Advanced Master / Mastère Spécialisé (R) a "Biztonsági mérnöki

A technológiai kockázatok létfontosságú ellenőrzése magában foglalja az összes ágazatot: közlekedés (légi, vasúti, közúti stb.), Energia (nukleáris üzemek, olaj- és gázplatformok, finomítók, gátak, üzemanyagcellák stb.), Termelés (gyógyszeripar, agráripar, , stb.), építés, hulladék ártalmatlanítása stb.

Hozzon létre új pozíciókat

A munkahelyek rendelkezésre állnak a kutatási és fejlesztési részlegekben, az ipari biztonsági részlegekben, valamint az ipari létesítményekben (atomerőművek, gyártó üzemek stb.). A vállalatok gyakran használnak szakosodott tanácsadó cégeket, amelyek kockázatelemzési készségeket és balesetmegelőzési módokat nyújtanak. A hatóságok és a könyvvizsgáló irodák számos olyan szakértőt is alkalmaznak, akik biztosítják a jogszabályi megfelelést.

Milyen pozíciókat kell kitölteni?

Folyamatbiztonsági mérnökök, Biztonságtechnikai mérnökök a nukleáris, olaj- és gáziparban, Megbízhatóságmérnökök, Minőségbiztonsági és környezetvédelmi mérnökök, Biztonsági tanácsadók kockázatelemzői, Szabályozó szervezetek felügyelői, Kockázatelemzők a tanúsító hatóságokban vagy biztonsági ügynökségekben, Kockázati mérnökök a biztosítótársaságok számára.

Ezek a pozíciók szoros koordinációt igényelnek a felső vezetéssel, és gyorsabb előmenetelhez vezethetnek.

Felvételi követelmények

Előfeltételek

A Haladó Mester a "Biztonságtechnika"

A kurzus elfogadása megköveteli

  • mesterképzés, vagy
  • egy érvényesített elsőéves mesterképzés vagy 4 éves alapképzés, valamint mindkét esetben legalább 3 év szakmai tapasztalat.

Ez a kurzus része az "Ipari" Nemzetközi Mesterfokozatnak

Pályázati folyamat

Két lépésből áll: az igazgatótanács megvizsgálja az alkalmazásokat, és meghívja a rövid listázású pályázókat egy interjúra.

Tandíj

A tandíj 9000 euró.

Kétlépéses tanulási folyamat

A képzés elméleti része október elejétől április végéig (7 hónap) zajlik nemzetközi és szakmai környezetben.

A szakmai gyakorlat május elejétől október végéig (6 hónap) kezdődik.

Fokozat

Az Advanced Master (Mastère Spécialisé) fokozatot az INSA Toulouse ( INSA Toulouse Nemzeti Alkalmazott Tudományok Intézete) és az INP Toulouse (Toulouse Nemzeti Műszaki Főiskola) adományozza. Mindkettő a "Conférence des Grandes Ecoles" (amerikai Ivy League ekvivalens) hosszú ideje elismert tagja, és az ország legmagasabb mérnöki iskolái közé tartozik.

Utoljára frissítve márc. 2020

Az iskoláról

With 14,000 alumni present in all economic sectors, the "Institut National des Sciences Appliquées" of Toulouse, an international, pluridisciplinary, state engineering school, is recognized for the ex ... Tovább

With 14,000 alumni present in all economic sectors, the "Institut National des Sciences Appliquées" of Toulouse, an international, pluridisciplinary, state engineering school, is recognized for the excellence of its five-year education which attracts students of a high academic level and who have obtained excellent results at the Baccalaureat. Kevesebb