Alkalmazott Kémia MSc - Műanyagok - angol vagy francia

Általános információk

Program leírás

Az ITECH mérnökei megkülönböztetik magukat a más kémia iskoláitól a mûanyagok elõállításán keresztül, az alapvetõ tudás mellett. Az ITECH műanyaggyártó mérnökei kiegészítik szakterületüket a többi szakterületen: különféle műanyag bevonatok (Formulation Chemistry); a közlekedésben, a sportban és a szabadidőben használatos kompozit anyagok és a földtani anyagok (Textilanyagok). A higiéniától az aeronautikáig, az autóiparig és a sportig számos ágazatban használják a műanyaggyártó mérnököket, akik ugyanúgy dolgozhatnak a nyersanyagszállítókkal, mint a "formáló" szakemberekkel.

pic_8_plasticpic_9_studentspic_10_lights

Felvételi diákok Franciaországon kívül

Elsőéves felvétel:

  • Kémiai posztgraduális tanulmányok (Bachelor vagy azzal egyenértékű, 180 ECTS)
  • A kielégítő angol nyelvtanfolyam: B2 CERF interjú az ITECH-el

2. év felvétel:

  • Egyéves posztgraduális tanulmányok befejezése (M1 vagy azzal egyenértékű, 240 ECTS)

Hogyan kell alkalmazni?

Látogasson el és regisztráljon az inscription.itech.fr weboldalon (EU-diákok számára)

Vagy

A Campus France webhelyen keresztül (CEF eljárások).

Azon országok esetében, amelyek nem rendelkeznek CEF-eljárással Franciaországgal, a lakóhelye szerinti országban a francia követség kulturális szolgálatához be kell nyújtania az előzetes beléptetési kérelmet (DAP).

Tandíj

A tandíj 7000 € / év.

Gyakorlati oktatás

Az ITECH elkötelezett abban, hogy a hallgatókat erős szakmai tapasztalattal látja el. A multidiszciplináris oktatás mellett az intézet 10 hónapos minimális kötelező szakmai gyakorlatot ad a cégek számára a rendszeres státuszú hallgatók számára.

Az 1. év vége: Nemzetközi tapasztalat - minimum 6 hét

Ez a nemzetközi tapasztalat előzetesen elkészül az interkulturális megközelítésben, és a jelentés tartalmára vonatkozó elvárások teljes mértékben meg vannak határozva. Ez az egyes hallgatók tapasztalatainak egyéni áttekintése, és az interkulturális órák során az alábbi kifejezésként szolgál a reflexió alapjául.

A második év vége: Műszaki elhelyezés - minimum 8 hét

A kiváltságos gyakornoki státusú gyakorlati alkalmazás lehetővé teszi a diákok számára, hogy szembesüljenek a vállalati élet realitásaival, és megismerkedjenek a vállalatok anyagi, gazdasági és emberi szükségleteivel.

A 3. év vége: Végső év projekt - legfeljebb 6 hónap

Ez egy projekt, amelyet általában fiatal mérnökökre bíztak. A diákok bizonyítják, hogy képesek önállóan fellépni és összetett témákat kezelni olyan helyzetekben, amelyek időnként összetettek lehetnek. A projekt legalább 5 hónapos elhelyezést tartalmaz egy céggel vagy laboratóriummal Franciaországban vagy külföldön.

A régió

pic_7_lyon

Lyon Franciaország délkeleti részén található, a Rhône és a Saône folyók összefolyásánál. Egy földrajzi keresztúton áll, a Rhône völgy természetes folyosójától északra (Lyon-tól Marseille-ig). A Lyon-Saint Exupéry nemzetközi repülőtér és a három TGV nagysebességű vasútállomás között Lyon Lyon minden nagy európai városban és a világban csatlakozik! Lyon csak 2 órányira van a TGV-től Párizsig és 1 óráig a Marseille-ig és a Földközi-tengerig. Ha kedvelik a hegyeket, az Alpok mindössze 90 perc autóútra vannak, a Massif Central mindössze 30 percre van.

Történelmileg Lyon egy ipari város, és ezért számos petrolkémiai iparágat épített a Saône és a Rhône folyók mentén az úgynevezett "kémiai folyosón". Lyon is a város, ahol a második legnagyobb diák Franciaországban, három egyetemmel és számos mérnöki iskolával.

A lakosság szempontjából Franciaország harmadik legnagyobb városa, több mint 470 000 lakossal, és a második legnagyobb agglomeráció Párizs után (2 millió lakos).

lyon_pic

Utoljára frissítve márc. 2020

Az iskoláról

ITECH-Lyon has been training Engineers, for more than a century, in the fields of materials (plastics, textile composites), chemistry (paints-inks-adhesives), cosmetics and leather-shoes-leather goods ... Tovább

ITECH-Lyon has been training Engineers, for more than a century, in the fields of materials (plastics, textile composites), chemistry (paints-inks-adhesives), cosmetics and leather-shoes-leather goods. ITECH-Lyon is a private school created by professionals and supported by professional associations and organisations. International is at the core of ITECH-Lyon that develops its presence and exchanges all over the world (from USA to China as well as Europe). Kevesebb