Arab mester a demokráciában és az emberi jogokban

Általános információk

Program leírás

Érdekelt a pályafutása a kormányzás területén?

Az arab mester egyedülálló egyéves regionális program. Ez egy intenzív haladó kurzus az Emberi Jogokért és Demokráciáért a Közel-Keletre és Észak-Afrikára összpontosítva. A program két félévre terjed ki az arab világban: egy félév Bejrútban és egy másik partner arab egyetemen. A program különös hangsúlyt fektet az arab térség politikájára, és lehetővé teszi a kutatás közvetlen elérését Tunéziában, Jordániában, Palesztinában, Egyiptomban és Libanonban.

Az arab mester növekszik az Emberi Jogok Globális Campusán belül dolgozó tudósok és szakemberek hálózata, és hat más regionális mesterhez kapcsolódik szerte a világon.

A diákok a Szent József Egyetem, a Birzeit Egyetem (Palesztina), a Rabat Nemzetközi Egyetem (Marokkó), a Carthage Egyetem (Tunézia) és az Európai Inter-Egyetemi Központ (Olaszország) között együttműködnek.

Miért jelentkezik?

Az ArMA egyedülálló tanulási tapasztalat, gazdag interdiszciplináris tartalmak, akadémiai tevékenységek és a terepen végzett munkák. Ez lehetővé teszi hosszú távú tudományos és szakmai kapcsolatok fejlesztését a régióban és azon túl.

Tudást és betekintést nyer a régióban és a mester fő témája.

A program lehetővé teszi mind a kutatási, mind a gyakorlati ismeretek fejlesztését. Tartalmaz egy hetes terepet, és lehetőséget kínál arra, hogy szakmai gyakorlatot folytasson vezető hazai és nemzetközi szervezetekben a régióban.

Az ArMA összehasonlító megközelítés és interdiszciplináris jellege miatt vonzza a diákokat, kutatókat és szakértőket a régióban és azon túl.

Program

Első félév (Bejrút)

Az első félév négy tematikus szakaszra és egy terepi kirándulásra oszlik.

Demokrácia és jogok

 • A gyarmatosítás öröksége (2cr)
 • Arab politikai gondolkodás (2cr)
 • A demokrácia és az emberi jogok a MENA-ban (4cr)

Kormányzás, jogállamiság és alkotmányos folyamat

 • Összehasonlító alkotmányos rendszerek (4cr)
 • Politikai és nyomástartó csoportok a MENA-ban (4cr)

Politikai átmenet a demokráciához

 • Demokratizáció és liberalizáció (4cr)
 • Átmeneti folyamatok a MENA-ban (4cr)

Nemzetközi kapcsolatok és az emberi jogok védelmének globális rendszere

 • Nemzetközi emberi jogi törvények és védelmi mechanizmusok a MENA-ban (3cr)
 • Veszélyeztetett személyek és csoportok Emberi jogok (3cr)

Második szemeszter (Rabat, Ramallah vagy Tunisz)

A hallgatóknak folytatniuk kell a kutatást és írást kell tenniük második félévük alatt. Ők is végezhetnek szakmai gyakorlatot, és követik a megfelelő kurzusokat az egyetemen.

Felvételi követelmények

Akadémiai követelmények

A pályázóknak legalább 240 ECTS (MA diploma, vagy egy további 60 master szintű európai kredit vagy azzal egyenértékű BA diploma) kell rendelkezniük. A fokozatnak a politikatudományban, a jogban, bármely más társadalomtudományban vagy szakterületen specializálódnia kell.

A jelentkezési határidőt követő fokozatbeviteli követelményeket kitöltő pályázóknak fel kell kérniük a nyilvántartások jelenlegi átiratát. A programba való végleges felvétel feltétele a befejezett oklevél beérkezésének feltétele.

További tanulmányok és tapasztalatok

További tanulmányok és gyakorlati tapasztalatok az emberi jogok területén a kormányközi, kormányzati vagy nem kormányzati szervezetekben segítenek megszilárdítani jelöltségét.

Regisztráció

A jelentkezéshez ki kell töltenie a csatolt Jelentkezési lapot és ösztöndíjformát. Önnek is csatolnia kell az alkalmazásához:

 • Az utolsó diplomájától származó osztályok átiratát
 • A diploma egy példánya
 • Egy önéletrajz
 • Útlevél egy példánya
 • Egy digitális fénykép
 • Egy szándéknyilatkozat, amely kifejezi érdeklődését a programban és a karriered ambícióit illetően
 • Két ajánlólevél (legalább egyetemi)

Küldje el az alkalmazást és a vonatkozó dokumentumokat az arma@usj.edu.lb címre.

Utoljára frissítve márc. 2020

Az iskoláról

Saint-Joseph University (USJ) is a private Lebanese university that was established in 1875. The university and its degrees are officially recognized by the Lebanese state, in accordance with the prov ... Tovább

Saint-Joseph University (USJ) is a private Lebanese university that was established in 1875. The university and its degrees are officially recognized by the Lebanese state, in accordance with the provisions of the private higher education that governs higher education in Lebanon. Kevesebb