Az élelmiszertechnológia mestere (Leuven et al)
KU Leuven: Faculty of Bioscience Engineering
Kulcs információ
Campus helye
Leuven, Belgium
Nyelvek
Angol
Tanulmányi formátum
Az egyetemen
Időtartam
2 évek
Pace
Teljes idő, Részidő
Tandíjak
EUR 947 / per year
Jelentkezési határidő
Kérjen információt
Legkorábbi kezdési dátum
Kérjen információt
Bevezetés
A táplálkozási sors elérése érdekében az élelmiszereket biztonságosan elő kell állítani és biztonságosan át kell adni a végső fogyasztónak. Ehhez egyrészt olyan feldolgozási technológiákat kell megkövetelni, amelyek az ehető nyersanyagok csökkentett stabilitást biztosító élelmiszerekké történő átalakítását, másrészt az élelmiszerek stabilitásának és eltarthatóságának növelését célzó megőrzési technológiákat igénylik.
Mi az egész az élelmiszertechnológia mestere?
Az Élelmiszertudományi Egyetemközi Program (IUPFOOD) az élelmiszer-feldolgozás és -megőrzés két fő technológiai dimenziójára összpontosít:
- a nyersanyagok átalakítása (feldolgozása) emberi fogyasztásra alkalmas termékekké
- a postharvest és az élelmiszer-megőrző egységek működésének szerepe a biztonságos és tápláló élelmiszereknek a végső fogyasztók számára történő szállításában.
Ez a két aggodalom közvetlenül az IUPFOOD program fókuszpontjává alakul.
Az Élelmiszertudományi Egyetemi Programot (IUPFOOD) a KU Leuven és a Ghent University (UGent) közösen szervezik. A program a KU Leuven és az UGent kombinált kutatási és oktatási szakértelemmel foglalkozik az élelmiszer-technológia területén.
Program
A Master of Science in Food Technology (120 ECTS) négy fő részből áll:
- Részletes oktatási szegmens (60 ECTS)
- Szakterületi szegmens (18 ECTS)
- Választható tanfolyamok (12 ECTS)
- Mester szakdolgozat (30 ECTS)
A mesterképzés első évében a diákok az első félévben Ghentben és a második félévben töltik le a Leuven-et. A "Postharvest és Food Preservation Engineering" és az "Élelmiszer-tudomány és technológia" második fázisú kurzusait a KU Leuven és UGent tanítják; mindkét egyetemen választható kurzusokat és téziskutatási témákat kínálnak.
A jelentkezés határideje 2021-2022
- 2021. március 1. (az EGT-n kívüli állampolgárok esetében)
- 2021. június 1 (az EGT-állampolgárok számára)
A KU Leuven egy online alkalmazási rendszert használ. A jelentkezési lapot letöltheti és elküldheti a www.kuleuven.be/application címen. A flamand tudományú hallgatók a www.kuleuven.be/studentenadministratie címen találhatók.
Tandíj
A jelenlegi tandíj 947 euró. A 2021-2022 tanév tandíját 2021 tavaszán határozzák meg. A legfrissebb információkat a következő oldalon találja: www.kuleuven.be/tuitionfees.
Ez egy kezdeti mester program, amelyet teljes munkaidőben vagy részmunkaidőben követhet.
Ez a helyes program számomra?
A pályázók várhatóan rendelkeznek alapvető tudományos képzéssel (kimutatható az átiratokban) az alábbi területek közül legalább háromban:
- matematika, statisztika és fizika
- kémia és biokémia
- biológia és mikrobiológia
- mérnöki.
Minden pályázatot az Oktatási Bizottság értékel, amely az összes felvételi döntést meghozza. Mivel az angol az oktatás nyelve, a résztvevőknek folyékonyan kell beszélniük az írott és a beszélt angolul.
Karrier perspektívák
Az IUPFOOD célja, hogy olyan programot kínáljon, amely figyelembe veszi a fejlődő országok sajátos szükségleteit és megközelítéseit. Az IUPFOOD program felkészíti a diplomások különböző feladatokra, beleértve a tanítást és a kutatást. Az IUPFOOD alumniak elsősorban a következő ágazatokban tevékenykednek:
- akadémiai intézmények (oktatási és / vagy kutatói személyzetként)
- kutatóintézetek (mint kutatószemélyzet)
- nem kormányzati szervezetek (különböző kapacitással)
- kormányzati intézetek (pl. kutatási programok, minőségellenőrzési programok vagy nemzeti táplálkozási programok)
- a magánipar (különösen a minőségellenőrzéssel kapcsolatos munkahelyek)
A végzős
- Részletes és részletes tudományos ismeretekkel és megértéssel rendelkezik a biológiai kémiai folyamatok biológiai nyersanyagaiban a postharvest tárolás és az élelmiszertermékekké történő átalakítás során.
- Alapos és részletes tudományos ismeretekkel és megértéssel rendelkezik az egységműveletek műszaki alapelveinek és használatuknak a nyersanyagok élelmiszertermékekké történő átalakításaként az élelmiszeripari folyamatok és a megőrzési egységek minőségi és mennyiségi tervezésének, értékelésének és optimalizálásának alapjaként.
- Alapos és részletes tudományos ismeretekkel és ismeretekkel rendelkezik az ökológia, az élettan, az észlelés, a felhasználás és a mikroorganizmusok elleni küzdelemben az élelmiszer-rendszerekben.
- Alapos és részletes tudományos ismerete és megértése (bio) kémiai, fizikai és mikrobiológiai módszerek elemzésére nyersanyagok és élelmiszerek, beleértve a készségeket azonosítani és használni ezeket a módszereket a kutatás, a folyamat és a terméktervezés és az optimalizálás és az élelmiszer-ellenőrzés .
- Alapos és részletes tudományos ismeretekkel rendelkezik a terméktechnológia különböző területein, például növényi termékekben, tejtermékekben, húskészítményekben, haltermékekben, gabonatermékekben és erjesztett termékekben, beleértve a termékfejlesztés szempontjait a fogyasztói magatartás tekintetében.
- Értékelheti kritikusan az élelmiszerek funkcionalitását és biztonságát az emberi egészség összefüggésében, beleértve az analitikai adatokon és a tudományos szakirodalmi adatokon alapuló, a nyersanyagokkal való kapcsolatot és az élelmiszerek feldolgozását.
- Megszerzi a készségeket és megszerezte a problémamegoldó képességet az élelmiszerek minőségének és biztonságának problémáinak elemzésére az élelmiszerlánc mentén, valamint kidolgozta az interdiszciplináris és integrált minőségi és mennyiségi megközelítéseket és megoldásokat (beleértve a végrehajtást), amely értékeli az élelmiszer-rendszerek összetettségét és az alkalmazott eljárások figyelembe véve a technikai korlátokat és a társadalmi-gazdasági szempontokat, mint a megvalósíthatóság, a kockázatok és a fenntarthatóság.
- Az alacsony jövedelmű fejlődő országokban széles körű perspektívát szerzett az élelmiszerbiztonsággal kapcsolatos problémákkal kapcsolatban, amelyek a postharvesthez és az élelmiszer-feldolgozáshoz kapcsolódnak.
- Meg tudja vizsgálni és megérteni az interakciót más releváns tudományterületekkel és integrálhatja azokat a fejlettebb ötletek és gyakorlati alkalmazások és a problémamegoldás kontextusába.
- Meg tudja mutatni az élelmiszer-technológia széles körében az ismert és új elméletek, modellek vagy értelmezések kritikai megfontolását és elmélkedését.
- Képes azonosítani és alkalmazni megfelelő kutatási módszereket és technikákat a célzott kísérletek vagy szimulációk tervezésére, tervezésére és végrehajtására, és kritikusan értékeli és értelmezi az összegyűjtött adatokat.
- Kidolgozhatja és végrehajthatja függetlenül az eredeti tudományos kutatásokat és / vagy innovatív ötleteket alkalmazhat a kutatási környezetekben, hogy új és / vagy jobb betekintést és / vagy megoldásokat hozzon létre komplex (multidiszciplináris) kutatási kérdésekre, figyelembe véve más kutatók eredményeit.
- Tud meggyőzően és szakszerűen kommunikálni a személyes és a szóban forgó javaslatokról, gondolatokról, ötletekről és véleményekről a különböző szereplők és az érdekeltek körében a nyilvánosságtól.
- Projektmenedzsment készségeket szerzett önállóan és multidiszciplináris csapatokként, nemzetközi vagy interkulturális környezetben csapattagként vagy csapatvezetőként.