Belgium

Study in Belgium

Felsőoktatási

A felsőoktatási intézmények a belgiumi ajánlatot bachelor, master és a doktori fokozat. Belgium kétféle felsőoktatási intézmények:

Egyetemi képzés az egyetemek, és magában foglalja az oktatás a kiválasztott fegyelem mellett a tudományos kutatás.
Nem egyetemi felsőoktatás magában foglalja mind a főiskolák és a művészet akadémiák. Egyetemi kollégiumok a hallgatókat a speciális szakmák. Art akadémiák tanítják az elmélet és a gyakorlat a különböző művészetek.
Sok mester képzések tanítják holland vagy francia, és az egyes programok és tanfolyamok tanítani angol nyelven.

 

Miért érdemes Belgiumban?

Belgium az Európa szívében, csak egy rövid vonatútra van a nagy kulturális városok, mint Párizs és Berlin. Mint válaszút előtt Európa, Belgium híres multikulturalizmus és barátságos hozzáállást a nemzetközi diákok számára.

Belga felsőoktatási intézmények ismerik a világ mind az üzleti és a tudományos közösségek számára magas színvonalú. Belgium szintén hajók a magas színvonalú az élet, beleértve az alacsony tandíj, a kiváló egészségügyi ellátás és a robusztus tömegközlekedési hálózat.

 

Egyetemek

Belgium hat egyetem, amelyek lefedik mesterképzések minden területén tanulmányi, mint a gazdasági, műszaki, nyelv és a pszichológia.

Belgium 21 főiskolák mesterképzésre programok a nyolc terület: agrártudomány, az iparművészet, a gazdaság, gyógyító, az oktatás, a társadalomtudományok, a technológia, és a fordítás és tolmácsolás.

Belgium is 17 művészeti akadémiák, melyek mester fokozatot a négy általános területen: a képzőművészet, a zene, a színjátszás, és a műsorszolgáltatás technikák.

 

Tandíj és Program időtartama

Tandíj a 2012-2013 egyetemi diákok számára az uniós országok 835 €. A diákok a nem uniós országok fizetnek a további díjakat mintegy 2000 € a € 4,000 attól függően, hogy a tanulmányi program és az egyetemi.

Tandíj a főiskolák és a művészet akadémiák alacsonyabb. A 2012-2013 tandíjat a mester program 351 € minden évben, kivéve az utolsó évben, ami 455 €. Ismét további költségek merülhetnek fel a diákok EU-n kívüli országokban. Az adott intézmény nyújt tájékoztatást a további díjakat.

Mesterképzési programok 1 év (60 kredit), vagy 2 év (120 kredit) függően szakon. Ezen felül a diákok, akik már rendelkeznek egy egyetemi diplomát kaphatnak kiegészítő mesterképzésre, legalább 60 kredit egy speciális szakma.

 

Tanév

A tanév magában foglalja a három szempontból. Az első ciklus kezdődik, szeptember közepén, és végigfut a december végén, majd a vizsgák január. A második kifejezés kezdődik február elején, és fut, bár a május közepén, majd a vizsgák május végén vagy június elején. A harmadik mutató fut át ​​a nyár folyamán. Diákok, akik nem vizsgák esetleg visszaszerezni őket egy munkamenet során fut közepétől augusztus közepéig szeptember.

 

Posztgraduális lehetőségek

A nemzetközi diákok, akik szerezni a mester fokozatot Belgiumban is dolgozhatnak egy belga cég a diploma megszerzése után. Ugyanakkor a munkához való jog nem automatikus, így a hallgatók ellenőriznie kell a hatályos jogszabályokat, ha kínálnak állást. Legalább a diákok is szükség lehet, hogy munkavállalási engedély, ez vonatkozik a hallgatók mind az EU és az EU-n kívüli országokban.

Diákok, akik szeretnék, hogy folytassák tanulmányaikat is elismerte, hogy a doktori program és csatlakozzon a kutatócsoport megszerzése után mester fokozatot Belgiumban.

 

Vízumkötelezettség

A diákok EU / EGT-tagországok nem kell vízum tanulni Belgiumban. A diákok más országok vízumkényszer, mivel azonban követelmények eltérőek az egyes országok, a leendő hallgatók vegyék fel a kapcsolatot a belga nagykövetség vagy konzulátus hazájukban.

 

Egészségbiztosítási

A nem EU-tag hallgatók, akik nem rendelkeznek egészségbiztosítással a saját hazájában, amely magában foglalja a tartózkodást Belgiumban van szükség, hogy csatlakozzanak a "mutuelle" az jár egészségügyi ellátás. Diákok EU-országoknak, hogy az európai egészségbiztosítási kártya a saját országukban, ez a kártya lehetővé teszi számukra, hogy csatlakozzon egy mutuelle ugyanolyan feltételek mellett, mint a belga nemzeti.Egészségbiztosítási költségek körülbelül € 50 negyedév minden egyes személy, és meg kell fizetni időszaka alatt tanulmány.

 

Tippek

Mivel a francia és a holland a nyelv választás oktatás Belgiumban, a leendő hallgatók néhány mester program lehet át kell adnia egy holland vagy francia nyelvvizsgát. A konkrét követelményeket, a diákok meg kell kérni az intézmény, hogy érdekli a részvétel. A legtöbb intézmény kínál további nyelvi oktatás a diákok, akik nehezen az oktatás nyelve.

Bár az ára Belgiumban tanuló alacsony, még mindig sok ösztöndíjak és támogatások a diákok rendelkezésére állnak a mester program, akiknek szükségük van további támogatásra.

Körülbelül Belgium

Belgium található Nyugat-Európában, a határok az Északi-tenger, Franciaország, Németország, Luxemburg és Hollandia. A főváros, Brüsszel, a közepén helyezkedik el, az ország, és központja számos fontos európai szervezetek, köztük az Európai Unió, az Európai Bizottság, valamint az Észak-atlanti Szerződés Szervezete (NATO). Amellett, hogy a csokoládé és a sör, Belgium híres, amiért az első újság a világon, amely nyomtatott Antwerpenben.

 

Klíma

Miatt Belgium kis terület, az éghajlat viszonylag egyenletes az egész országban. Az általános éghajlat mérsékelt, enyhe telek és hűvös nyarak, és egy tipikus nap kissé esős és felhős. A terep tartalmaz lapos síkság, dombok és hegyek.

 

Kultúra

Belgium jól ismert a légió a kulturális tevékenységek és sport rendezvény, főleg Brüsszelben. A hallgatók talál események és helyszínek a zene, a festészet, színház, film és más művészetek. Sok esemény, mint például koncertek, konferenciák kedvezményes áron elérhető a diákok számára.

 

A megélhetési költségek

A megélhetési költségek a diákok Belgiumban viszonylag alacsony. Amellett, hogy a tandíj és díjak, a diákok elvárják, hogy tölteni 800 € havonta megélhetési költségek, és körülbelül a fele lesz a lakás. Állampolgárságától függetlenül, nappali tagozatos diákok számára megengedett, hogy dolgozni, hogy segítsen fedezésére költségeket. Diákok kívüli országokból az Európai Gazdasági Térség (EGT) is szükség lehet munkavállalási engedély megszerzésének.

Iskolák

Oktatási intézmények és egyetemek Belgium területén

Online oktatási intézmények és egyetemek Belgium területén