Belsőépítész Mester Kereskedelmi és Kereskedelmi Térségben

Általános információk

Olvass többet erről a programról az intézmény honlapján

Program leírás

A belsőépítészeti mester biztosítja a hallgatóknak a know-how-t és eszközöket a szállodák, éttermek és kiskereskedelmi helyszínek projektjének gondozásához, valódi ügyfelekkel együttműködve ( Hotel W Barcelona, Hotel Majestic, Hotel Murmuri, Hotel Praktik Rambla , stb.), hogy megszerezze az első kézből származó tapasztalatokat, és segítse őket később a munka világában a sikerben.

Az utóbbi években nőtt a vendégszeretetre szakosodott belsőépítészek iránti igény. Ez különösen igaz a jelentős turisztikai és kulturális látványosságokkal rendelkező városokban, mint például Barcelona. Ezt szem előtt tartva a kurzus program kirándulásokat tartalmaz a város és annak legrelevánsabb vendéglátó-ipari létesítményeinek felfedezésére, valamint a tervező stúdiók látogatását, valamint konferenciákon, műhelyekben és monográfiai beszélgetéseken való részvételt.

A kurzus három különféle projekt befejezését foglalja magában a szállodák, a gasztronómiai helyszínek és a kiskereskedelem szakterületeire.

Szakterületek

Belsőépítészet szállodákhoz és gasztronómiai terekhez

Ez a specializáció a hallgatók számára biztosítja az ezen helyszínek kitűnővé tételéhez szükséges eszközöket, figyelembe véve a helyszín felhasználói tapasztalatait és a kereskedelmi követelményeket.

Belsőépítészet kiskereskedelem számára

A kiskereskedelemben a helyszín kialakítása szorosan kapcsolódik a márka imázsához, így a kreatív folyamat kulcsfontosságú részét képezi.

célok

A kurzus célja:

  • A vendéglátóipar belsőépítészeti projektjeivel kapcsolatos összes kérdés kidolgozása: az ötlet koncepciójának kidolgozásától és a koncepció kidolgozásától kezdve a javaslat kidolgozásáig, beleértve az összes technológiai megoldás megtervezését (anyagok kiválasztása, fenntarthatósági kritériumok) , világítástechnika stb.).
  • Fedezze fel a kreatív megoldásokat, és váljon kritikai, kortárs szempontból innovatívvá a formatervezéssel. Kínál kutatást a formális, funkcionális és technikai szempontokról, amelyek lehetővé teszik a hallgatók számára, hogy minőségi ugrást tegyenek karrierjükben.
  • Javítani kell a hallgatók grafikus kommunikációjának képességét rajzok, renderelések és modellek alapján megvalósuló projektek bemutatásával.
  • Tanítsa meg a hallgatókat, hogy szóbeli prezentációkat tarthassanak szakmai közönségnek vagy ügyfélnek.
  • Képzze meg a hallgatókat, hogy lépjen kapcsolatba az ágazat különféle szakembereivel.
  • Segítsen a hallgatóknak abban, hogy megszerezzék saját kreatív projekt-módszertanukat, hogy karriert szerezzenek a tervezés ezen területén vagy bármely más területén.

Módszertan

A Belsőépítész Mester hangsúlyozza az elméleti ismeretek alkalmazását. Ezért a tantárgyak gyakorlatát a tervezési projektek kidolgozása során gyakorolják. Ez a módszer nagyfokú kohéziót eredményez az elmélet és a gyakorlat között, és hozzájárul az életképes következtetések levonásához az építkezés és a gazdaság szempontjából.

A munkafolyamat tehát szükségszerűen aktív és a szakma valóságainál alkalmazható, ugyanakkor a hallgatók számára biztosított a szabadság ötletek kidolgozására, kísérletezésre és a hipotézisek kialakítására.

A megfigyelés, elemzés és kísérletezés a tanulási folyamat alapvető részét képezik. Ez az oka annak, hogy mind az elméleti órákat, mind a projekteket látogatások és vezetett túrák támogatják a Mester oktatói vezetésével. Ilyen módon a hallgatóknak lehetősége nyílik megismerkedni Barcelona építészeti környezetével és belsőépítészetével a város szakembereitől. Meglátogatják a helyi tervezők stúdióit is, amelyek a hallgatók előtt nyitják meg kapuikat, hogy megosszák szakmai tapasztalataikat és tervezési elképzeléseiket.

Diákok profilja

  • Legalább két éves tapasztalattal rendelkező, a formatervezés, lehetőleg az építészet, a belsőépítészet vagy az ipari formatervezés szakterületének végzettségével rendelkező szakemberek, akik meg akarják tanulni azokat az eszközöket, amelyek szükségesek a vendéglátóipar belsőépítészeti projektjének hatékony kezeléséhez a az egyre versenyképesebb és folyamatosan változó piac kontextusában.
  • Szakemberek más területekről is, amelyek nem pusztán a formatervezés. Ebben az esetben a hallgatóknak tisztában kell lenniük azzal, hogy önállóan elsajátítaniuk kell a területrendezés megfelelő ismereteit, a projektre alkalmazható fogalmak elkészítését és a kortárs digitális grafikai tervező szoftver kezelését. Ezen hallgatók sikerének esélye empirikus képzési folyamataiktól és öntanulási képességétől függ.
  • A hallgatóknak minden esetben be kell nyújtaniuk önéletrajzukat és portfólióikat, amelyek tartalmazzák mind tudományos, mind szakmai területük projekteit.

Munkalehetőségek

A mester fejleszti a tervezők számára szükséges készségeket. Ez a hallgatóknak teljes képzést kínál, lehetővé téve számukra a formatervezés világához kapcsolódó bármilyen projekt végrehajtását. Tanulmányaikkal befejezik az új, innovatív terek javaslatát, kifejlesztését és megvalósítását bármilyen tervezési területen , annak ellenére, hogy a mester a szállodák és a gasztronómiai terek belsőépítészeti központjában helyezkedik el.

Az ilyen típusú, erős kereskedelmi jellegű projekt szorosan kapcsolódik a márka imázsához és a márkaépítéshez, hogy a hallgatók megszerezzék azokat a tudásokat, amelyek lehetővé teszik szakmájuk ezen ágazatra összpontosítását.

Mindenesetre, a Mester felkészíti a hallgatókat, hogy hozzáadott értéket képviseljenek az interdiszciplináris csapatok számára az építészet és a belsőépítészet stúdiói között, és önállóan dolgozzanak a saját stúdiójukban.

A koordinátorok

Az építészek Oliver Franz Schmidt, Natali Canas del Pozo és Lucas Echeveste Lacy alkotják az El Equipo Creativo (The Creative Team) stúdiót, amely a gasztronómia helytervezésére szakosodott, valamint a márkás és a kiskereskedelmi helyiségeket.

Közös karrierjük 2010-ben kezdődött, a ma szimbolikus Tickets étterem, valamint a Ferran és Albert Adrià 41º-os koktélbárjának megtervezésével. Azóta különféle projekteket készítettek, amelyek mindig a gasztronómia világához kapcsolódnak, és munkájuk számos nemzetközi formatervezési díjat nyert, mint például a rangos The Great Indoors Awards, az FX International Award és az Év Legjobb díja. Projektjeiket több mint húsz ország weboldalain és folyóiratain tették közzé.

Natali Canas del Pozo

Építészeti tanulmányait Barcelona és Berlin között végezte, majd az Fundació UPC építészmérnöki, művészeti és rövid távú helyiségének mesterét fejezte be. 2006-ban elnyerte a Fundación La Caixa ösztöndíját a fejlett építészeti tervezés mesterének elvégzéséhez a New York-i Columbia Egyetemen, ahol többek között a rangos William Ware díjat kapott a Design Excellence díjjal.

Építészként szerzett szakmai tapasztalata magában foglalja az együttműködést a New Yor k-i Guggenheim Múzeum Kiállítási Tervező osztályában , a stúdióban a Daniel Libeskindnél, Berlinben vagy az ADD Bailo Rull stúdióban Barcelonában.

Jelenleg az El Equipo Creativo alapító partnere, a gasztronómiai terek létrehozására szakosodott. Tanítása iránti különös érdeklődéséből fakadóan számos barcelonai tervezőiskolában, valamint a barnard kollégium építészeti osztályán és a new yorki Columbia Egyetemen működött együtt.

Oliver Franz Schmidt

Asztalos szakképzését Németországban fejezte be, majd építészeti tanulmányait Kaiserslauternben és Barcelonában végezte.

Az egyetemen töltött évei alatt elnyerte a német faépítési díjat, az európai napenergia-építési díjat és a német Egon Eiermann-díjat.

Építészként együttműködik az EMBT stúdióval, az Enric Miralles és a Benedetta Tagliabue-val Barcelonában, az ASTOC-Kees Christiaanse stúdióval, a kölni építészek és tervezőkkel, valamint a barcelonai Xavier Claramunt építészekkel.

2003 óta szakterülete a gasztronómiai terek tervezése . Építészeti tanácsadó és felelõs az ALICIA Alapítvány konyhájának tervezéséért, az agro-élelmiszer kutatási és innovációs központért, amelyet Ferran Adrià tanácsos.

Az El Equipo Creativo alapító partnere.

Lucas Echeveste Lacy

A Navarrai Egyetem építésze professzionális karrierjét különböző városokban fejleszti, olyan rangos nemzetközi stúdiókban dolgozik , mint például a Studio Daniel Libeskind (Berlin), a MAP-Mateo arquitectes (Barcelona) vagy Jean Nouvel (Barcelona).

A Leven Betts stúdióban működő New York-i tartózkodása során érdemes megemlíteni a Cooper Hewitt Smithsonian Design Museum több kiállításának tervezőjeként való részvételét, mint például a Piranessi mint tervező, a Proud ház és a Rococo: The Continuing Curve.

Jelenleg az El Equipo Creativo tagja , ahol a kutatás, a konceptualizálás és a projektek megjelenítésének fázisaira szakosodott.

Cégek

Annak érdekében, hogy a hallgatók a munkaerőpiacon valós helyzetekben dolgozzanak a Master of Master (FPM) projektjén , számítunk az IED Master által kiválasztott vállalatok együttműködésére.

Az előző években a hallgatók a Sercotel Amister Art Hotel Barcelona, a Hotel W Barcelona, a Hotel Murmuri Barcelona, a Hotel Majestic Barcelona és a Hotel Praktik Rambla részvételével működtek.

Utoljára frissítve márc. 2020

Az iskoláról

The IED Barcelona is a workshop for conducting analysis and research applied to material culture, a focus it is destined to develop increasingly in the future.

The IED Barcelona is a workshop for conducting analysis and research applied to material culture, a focus it is destined to develop increasingly in the future. Kevesebb