Csehország

Tanulmány Csehországban

A Cseh Köztársaság büszkélkedhet a legrégebbi felsőoktatási intézmény Közép-Európában, a Károly Egyetem. Ez a prágai az iskola-ben alakult 1348.

Modern cseh felsőoktatási használja a három képzési szerkezet a főiskolai, mester-és doktori fokozatot. A felsőoktatási intézmények vannak osztva egyetemek és nem egyetemeken. Nem egyetemek többnyire csak főiskolai diplomát, míg egyetemek tanulmányi programok minden fokozat szintjét és tudományágak.

A Cseh Köztársaság 26 állami, 2 állami és 44 magán felsőoktatási intézmények. A két állami intézmény speciális iskolákat is a Honvédelmi Minisztérium és a Belügyminisztérium.Mindent összevetve, az iskolában mester fok között számos tudományág, köztük az építészet, a művészettörténet, szobrászat, színház, teológiai tanulmányok, műszaki mérnöki, informatikai, kémia, fizika, természettudományok, az üzleti, a társadalomtudományok, az erdészet, az oktatás és a sokan mások. Sok magánintézmények összpontosítanak tanulmányi területen, mint az üzleti.

 

Miért érdemes a Cseh Köztársaságban?

A Cseh Köztársaság nagy hagyománya van a magas színvonalú oktatás és kutatás, különösen a tudományos, műszaki és az orvostudomány. A nemzetközi diákok talál egy barátságos környezetben, jelenleg több mint 37.000 külföldi diák tanul, a cseh iskolákban.

Sok program már angol nyelven és más nyelveken kívül csehül. Ezen kívül, Mater of Business Administration (MBA) fok egyre népszerűbb, a legtöbb MBA programok használata esettanulmány megközelítés.


Tandíj és Program időtartama

A törvény szerint a tandíj szabad minden nemzetiség minden állami felsőoktatási intézmények a Cseh Köztársaságban. Egyes díjak nem vonatkoznak, mint például a felvételi, kiterjesztése tanulmányok után eredeti dátum, tanulmányok mellett a diák eredeti terv, és a díjak tanuló eltérő nyelven Caech.

Magánintézmények saját maguk tandíj és díjak, és ezek általában tól $ 2,000 US $ 15,000 amerikai évente.

Mesterképzési programot tarthat bárhol egy-három év. Mesterképzés nagyon elméleti és a diákok kötelesek megtenni a végső államvizsga és megvédeni a dolgozat egy nyilvános fórumon.

 

Tanév

Pontos kezdési időpontok állapítja meg az egyes intézmények, de a legtöbb kezdődik a tanév október. Ezen kívül, a legtöbb intézmény osztja a tanév két 20 hetes téli és nyári félév, mindegyike egy 15 hetes oktatási időszak öt héten a vizsgák, és a nyaralás. A két hónapos nyaralás rendszerint júliusban és augusztusban.

 

Posztgraduális lehetőségek

Sok lehetőséget a foglalkoztatás a Cseh Köztársaságban megszerzése után mester fokozatot minden hallgató, nemzetiségtől függetlenül. Egyharmaduk társaság vezetőjének a Cseh Köztársaságban külföldi. Bár az üzleti egyre inkább az angol, a diákok, akik vállalták tanulmányaikat cseh vagy már jártasak a cseh talál előnyt foglalkoztatáshoz jutottak.

 

Vízumkötelezettség

A nemzetközi hallgatók igényelnek a hosszú távú vízumok tanulmányozására a Cseh Köztársaságban. További információ a honlapon acz / mvcren / cikk / információ-for-iskolák és-students.aspx "> a Belügyminisztérium. Hosszú távú tanuló vízum is eltarthat 3-4 hónapig szerezni, így a diákok tervezni kell.
Egészségbiztosítási

Diákok EU-tagországok, Izland, Liechtenstein, Norvégia és Svájc is használhatja az Európai Egészségbiztosítási Kártya által nyújtott hazájuk szerezni orvosi szolgáltatások.

A diákok más országok nem jogosultak az állami egészségbiztosítási és meg kell vásárolni kereskedelmi egészségbiztosítás, amely magában foglalja legalább 30.000 € értékű ellátást. A diákok a hosszú távú tartózkodásra szükséges igazoló számla bemutatására díjfizetés.

Amellett, hogy az egészségügyi biztosítás, minden nagy kórház fogadja főbb hitelkártya és a készpénz a fizetési kezelésre.

 

 

Tippek

Számos diákszervezetek a Cseh Köztársaságban elkötelezett, hogy segítse a nemzetközi diákok számára.Ezek a szervezetek közé tartozik az Erasmus Student Network és a Nemzetközi Szövetség a diákcsere Technikai Experience ( IAESTE ).

A diákok nem ismerik cseh talál sok tanfolyam a Cseh Köztársaságban, hogy segítse őket. Bár ezek a kurzusok általában igényelnek külön díj ellenében, mások által ösztöndíjat. Az Institute for Language és előkészítő tanulmányok biztosít több tanfolyamot a diákok nyelvi hiányosságok, beleértve az intenzív tanfolyamok és online tanfolyamok.

A Cseh Köztársaság

A Cseh Köztársaság található Közép-Európában, és a gazdag kultúrtörténeti és életmód. Az ország és tengerparttal határos Ausztria, Németország, Lengyelország és Szlovákia. Bár a Cseh Köztársaság az EU tagja, a valuta a cseh korona (CZK). Az ország is tagja az Észak-atlanti Szerződés Szervezete (NATO). A Cseh Köztársaság különösen jól ismert, régóta magas minőségű hangszer, beleértve a fúvós hangszerek, zongora, orgona és a vonós hangszerek, híres márkák között Amati, Petrof, Reiger-Kloss és Strunal.

A Cseh Köztársaság gazdag kultúra, a művészetek, köztük opera, film, tánc és a színház. A hallgatók is rengeteg érdekes múzeum és a gyönyörű kertek és parkok látogatása során a szabadidő eltöltésére. Híres cseh konyha specialitásai közé tészta leves májgaluskával, sült bélszín tejszínes mártással, gulyás és a rántott sajt.

 

Klíma

Az éghajlat mérsékelt, és mind a négy évszakot fel a Cseh Köztársaságban. Átlaghőmérséklet fut egy alacsony, -4 ° C a januári magas, 24 ° C július. Helyen, közel a határ hegyvonulatok sokkal hidegebb.

 

A megélhetési költségek

A megélhetési költségek a Cseh Köztársaságban jóval alacsonyabb, mint a legtöbb nyugat-európai. Havi költségek, kivéve a tandíjat vagy a díjakat, majd mintegy $ US 350 USD 750. A nemzetközi diákok kell, hogy a Nemzetközi diákigazolvány (ISIC) indulás előtt a saját országukban, ezt a kártyát lehet használni a legkülönbözőbb kedvezményeket éttermek, színházak, múzeumok, koncertek, és a szállítási szolgáltatások.

A nemzetközi diákok működhet kiegészíteni jövedelmüket, de kell a munka engedéllyel.A feladat engedély nem szükséges, ha a tanuló 26 évnél fiatalabb, és működik kevesebb, mint 7 egymást követő naptári napig, vagy 30 napon át egy év alatt.