Európai Mester A Megújuló Energia területén

Általános információk

Program leírás

Európai Mester A Megújuló Energia területén

A megújuló energiával foglalkozó európai mester célja a posztgraduális hallgatók képzése, hogy kitöltsék a szakadékot a megújuló energiaforrásokra szakosodott szakértelemmel kapcsolatos növekvő ipari igények és a munkaerőpiacon jelenleg rendelkezésre álló készségek között.

A tanfolyam három részből álló felépítésével garantálható, hogy a hallgatók legalább két különféle EU-országban időt töltenek, és kapcsolatba lépnek számos megújuló energia ágazatban működő európai intézettel és vállalattal.

A részt vevő egyetemek mind jól beválták a képzést és az oktatást, valamint nemzetközi szinten elismerték őket a megújuló energia technológia területén végzett munkájukért.

Szerkezet

A tanfolyam három részre oszlik. Az első félévben a hallgatók szilárd alapot szereznek a megújulóenergia-technológiákban. A második félévben egy kiválasztott technológiára szakosodtak egy másik egyetemen, és a kurzus végén a hallgatók gyakorlati vagy kutatási projektet végeznek.

A teljes program moduláris alapon működik, az egyes szakaszok átadásáért és a projekt sikeres befejezéséért kredittel. Összesen 90 ECTS kredit (a kurzus minden szakaszára 30) szükség van kielégítő szintű eredményességgel az összes szakszakaszban az európai mesterképzés megszerzéséhez.


A tanfolyam három szakasza

A mag szilárd alapot nyújt a kulcsfontosságú energetikai technológiákhoz (szél, napenergia, bioenergia, vízenergia). Laboratóriumi műhelyek támogatják azokat az elméleti tanfolyamokat, amelyek ezen technológiák alkalmazásának társadalmi-gazdasági kérdéseit is megvizsgálják. A mag tanulmányi elvégezhető francia, angol vagy spanyol nyelven.


A hallgató a következők egyikét választhatja:

  • MINES-ParisTech, Franciaország a francia nyelven tanított mag számára
  • A spanyolországi Zaragoza Egyetemen a spanyol nyelven tanított mag számára
  • Az Egyesült Királyságban található Loughborough University, az angol nyelven tanított mag számára
  • Oldenburgi Egyetemen, Németországban, a mag számára angolul tanították
  • A Hanze Egyetemen, Hollandiában, a mag számára angolul tanították


A fotovoltaikus elemek közül kiválasztott, meghatározott technológiára vagy megvalósításra összpontosító specializáció ; Rácsintegráció; Szélenergia, napenergia és kapcsolódó megújuló tároló és óceáni energia. A szakirányokat angol nyelven tanítják.
A részt vevő egyetemek hajlandóak biztosítani a fent említett szakirányokat. Hatékony megvalósításuk azonban a regisztrált hallgatók végső számától függ. Ezt a döntést általában november elején hozzák meg. Azoknak a hallgatóknak, akiknek a specializációja megszűnt, megfelelő alternatívát kínálnak.

Az iparban, kutatólaboratóriumban vagy az egyetemen alkalmazott és elvégzett specializációval kapcsolatos projekt, amelynek során a hallgató gyakorlati vagy kutatási tapasztalatokat szerezhet.


A tanfolyam időtartama

  • A központi rész szeptember / október és január között működik.
  • A szakirány február-júniusig tart.
  • A projektet - egy 6 hónapos megújulóenergia-ipari vállalkozásban vagy kutatóközpontban - a mag és a specializáció után tervezik.

kézbesítés

A tanfolyamot a részt vevő egyetemek és adott esetben más ipari, kutatási és oktatási intézmények elismert szakértői tartják.


A tanított anyag előadásokat, oktatóanyagokat és laboratóriumokat tartalmaz.

Utoljára frissítve ápr. 2020

Az iskoláról

The European Master in Renewable Energy is an initiative proposed and developed by the European Renewable Energy Centres (EUREC) and a consortium of Universities outlined in the 'Partnering Universiti ... Tovább

The European Master in Renewable Energy is an initiative proposed and developed by the European Renewable Energy Centres (EUREC) and a consortium of Universities outlined in the 'Partnering Universities' section. The programme has been run since 2002 by a network of nine European Universities and research centres who are leading the way in renewable energy research, development and demonstration. It is coordinated by EUREC EEIG, a consortium of European renewable energy research centres, which has its headquarters in Brussels.The European Renewable Energy Research Centres Agency was established as a European Economic Interest Grouping in 1991 to strengthen and rationalise the European RD&D efforts in renewable energy technologies. As an independent association, it incorporates over 40 prominent RD&D groups from all over Europe. Kevesebb
Brüsszel , Párizs , Loughborough , Zaragoza , Oldenburg , Groningen , Athén , Newcastle upon Tyne , Perpignan , Lisszabon + 9 Több Kevesebb