Filozófia Kutatási Mester (MA)

Általános információk

Olvass többet erről a programról az intézmény honlapján

Program leírás

Ezt a teljes munkaidős kutatási mestert az University of Antwerp Filozófia Tanszék ( UAntwerp ), a Gent Egyetem Filozófia és Erkölcstudomány Tanszéke (UGent) és a Vrije Universiteit Brussel Filozófia és Erkölctudomány Tanszék szervezi ( VUB). A program magas szintű képzést kínál kiváló hallgatók számára, akik filozófiai kutatói karriert kívánnak kialakítani.

Programtartalom

A hallgatókat képzésben részesítik az egyetemi írásban , amely lehetővé teszi számukra, hogy vezető tudományos cikkeket írjanak be .

A kutatási szemináriumok képezik a program lényegét, és a filozófiai területek széles skáláját lefedik. Egyesek társadalmilag releváns témákra (azaz alkalmazott filozófiára) vonatkoznak, mások mások alapvető, tisztán filozófiai területekre vonatkoznak.

Kutatási szemináriumokat kínálunk a következőkről: Morális pszichológia és meta-etika; Empirikus etika; Politikai filozófia Rawls után: Egyenlőség, igazságosság és sokféleség; Bioetikai; Médiafilozófia és médiaelmélet; A nemek, a szexualitás és a sokféleség filozófiája és etikája; Logika; Orvosbiológiai és társadalomtudományi filozófia; Matematikai és természettudományi filozófia; A tudomány története és filozófiája; Az elme és a megismerés filozófiája; Filozófiai antropológia; Kortárs kontinentális filozófia; Vallás és szekularizáció; Az ókori és középkori filozófia és vallás története és befogadása; A korai modern filozófia története; Kant és poszt-kanti filozófia; és esztétika / művészetfilozófia.

Minden kutatási szemináriumot angolul tanítanak.

Karrier

A program felkészíti a hallgatókat a filozófia kutatói karrierjére . A hallgatókat arra ösztönzik, hogy jelentkezzenek doktor előtti ösztöndíjakra, pl. A Flandria Kutatási Alapítványnál (FWO) vagy a részt vevő egyetemek kutatási tanácsaival, vagy saját kutatási javaslatukkal. A hallgatóknak doktori állásokra egy előre meghatározott kutatási projekttel kell jelentkezniük, amely a szakterületükbe tartozik. Az ilyen pozíciókat rendszeresen hirdetik tudományos hírlevelekben és e-mail listákban.

Miért válassza az UAntwerp ?

A Filozófia Kutatási Mester diplomások képesek filozófiai kutatási projektet kidolgozni és finanszírozási jelentést készíteni, amelyet be lehet nyújtani a helyi, nemzeti vagy nemzetközi finanszírozási intézményekhez. Szakterületükön belül képesek az eredeti és innovatív kutatási problémák megfogalmazására a saját területük nemzetközileg elismert csúcstechnológiájának kellően megalapozott betekintése alapján. A program végzősei képesek kidolgozni az eredeti megoldásokat a kiválasztott kutatási problémákra, és eseteiket világos és meggyőző módon érvelni.

128905_Philosophy_Fotofiche_1180op361.jpg

Utoljára frissítve ápr. 2020

Keystone ösztöndíj

Ismerd meg az ösztöndíjaink által kínált lehetőségeket

Az iskoláról

The University of Antwerp is ranked 7th in THE Young Universities Rankings 2019: Millenial universities. It has about 20,000 students, which makes it the third-largest university in Flanders. 19% of o ... Tovább

The University of Antwerp is ranked 7th in THE Young Universities Rankings 2019: Millenial universities. It has about 20,000 students, which makes it the third-largest university in Flanders. 19% of our student population comes from abroad. Kevesebb