Filozófiai Mester

Általános információk

Program leírás

A filozófia mestere az USI :

 • Kiemelkedik professzorainak nemzetközi rajongása miatt.
 • Kutatásorientált, célja a legigényesebb Ph.D. programok világszerte.
 • Világos hangsúlyt fektet a metafizika, a tudomány filozófia, az elmefilozófia, az ősi filozófia és a középkori filozófia területére.
 • Szükséges a hallgatóktól rendszeres írásbeli munkák benyújtása, kutatási munkák készítése és bemutatási és beszélgetési készségeik fejlesztése.

A MAP kétéves végzettség (120 ECTS; szokásos időtartam: 2 év).

A program nyelve angol.

Felépítés és tartalom

Az USI filozófiai mesterének célja, hogy számos egymással összefüggő területen elnyelő alapot nyújtson, ötvözve a kortárs filozófiai kutatásokat az ősi és középkori gondolkodással. Egyes kurzusok különösen az idő és a létezés témájával foglalkoznak, és célja annak teljes áttekintése két, egymással összekapcsolt filozófiai témáról, amelyek mind a mai vitában forróak, mind az ókori és a középkori gondolkodók sok vitatkoznak.

A program céljainak megvalósítása érdekében az oktatás előadásokból, mesterkurzusokból kiemelkedő szakemberekkel, hallgatói előadások megbeszéléséből, általános megbeszélésekből, csoportmunkából és a hallgatók által készített előadások egyedi megbeszéléseiből áll. A hallgatóknak rendszeres írásbeli munkákat kell benyújtaniuk, és kutatási dolgokat kell készíteniük.

A diplomamunka felügyelt munkája a fokozat első évében kezdődik.

Karrier kilátások

A MAP első célja, hogy felkészítse a hallgatókat a legigényesebb doktorikra. programok világszerte. Ez az irányultság egyértelműen nyilvánvaló mind a mester felépítésében, mind a jól megtervezett didaktikájában. A MAP hallgatói nemcsak visszacsatolást kapnak az általuk írt esszékről, hanem javaslatokat is kapnak arra vonatkozóan, hogyan tehetik meg írásbeli munkájukat a jövőbeli publikációk számára.

Sőt, mivel a hallgatók a svájci tudományos hálózaton belül képzettek, jogosultak lesznek jelentkezni a jelentős összegű finanszírozásra, amelyet Svájc minden évben befektet a kutatásba. Svájc szokatlan abban, hogy nagylelkű kutatási ösztöndíjakat bocsát rendelkezésre mind az egyetemeken, mind a nemzeti szinten.

A Ph.D. kutatásain kívül A mesterképzésben részt vevő diplomások nyilvánvalóan képzettek a filozófia oktatásához középiskolában, mind Svájcban, mind másutt.

A hallgatók által fejlesztett lágy készségek különféle nem tudományos pályafutások szempontjából is nagy jelentőséggel bírnak. Különösen a problémamegoldó képesség, az érzelmi intelligencia és mindenekelőtt a kritikus gondolkodási képességek olyan dolgok, amelyeket nagyon szeretnének a legkomolyabb társaságok. A filozófia hallgatói ezen a téren folyamatosan jobb teljesítményt nyújtanak, mint más, eltérő tudományos háttérrel rendelkező hallgatók, mivel képesek összetetni az összetett ötleteket. Az ilyen készségeket számos szakmában nagyra értékelik, például a kormányzatban, a HR-ben, az üzleti életben, a kulturális közvetítésben, a közkapcsolatban, a marketingben és az egészségügyben. Az USI -nál működik egy karrier szolgáltatás is, amely mindig elérhető és örömmel segíti a hallgatókat abban, hogy sikeresek legyenek szakmai döntéseikben.

Belépés

A filozófia mesterfokozatára való felvétel formális követelménye a filozófia vagy a kapcsolódó tudományágak elismert egyeteme által kiadott alapképzés.

A felvételt eseti alapon kezelik.

Nyelv

Az USI angol nyelvű posztgraduális (mester) programjaiba való USI az angol nyelv jó USI szükséges. Az ilyen programokra jelentkező, nem angol anyanyelvűeknek, akiknek korábbi diplomáját más nyelven szerezték meg, nemzetközileg elismert nyelvi bizonyítványt kell benyújtaniuk, amely megegyezik a B2 szinttel, a közös európai referenciakeret (CEFR) meghatározása szerint. vagy azzal egyenértékű (például TOEFL, IELTS stb.).

A CEFR B2 szintje a következő pontszámoknak felel meg a nemzetközileg elismert vizsgákban:

IELTS 5.5
TOEFL Számítógépes alapú: 183
Internet alapú: 65
Papír alapú: 513
Cambridge English FCE (első bizonyítvány angol)
TOEIC Hallgatás és olvasás: 785
Beszéd: 150
Írás: 160

A fent említett feltétel mellett felvett hallgatóknak (az egészségkommunikáció kognitív pszichológiájának mester kivételével) a mesterfokozat megszerzéséhez szükséges határidőn belül el kell érniük a C1 angol nyelvtudást.

A szintet igazolhatják az USI által kínált nyelvtanfolyamon az őszi és a tavaszi félév során, és a záróvizsga megszerzésével, vagy egy nemzetközileg elismert nyelvi bizonyítvánnyal *.

* A CEFR C1 szintje a következő pontszámoknak felel meg a nemzetközileg elismert vizsgákban:

IELTS 7.0
TOEFL Internet alapú: 100
Cambridge English CAE (Advanced tanúsítvány), C vagy annál magasabb szint
BEC (üzleti angol), C vagy annál magasabb fokozat
TOEIC Hallgatás és olvasás: 945
Beszéd: 180
Írás: 180

olasz

Mivel a Lugano Svájc olaszul beszélő részén található, a hallgatók érdeklődhetnek az alapok olasz elsajátításában.

Az Università della Svizzera Italiana ingyenes olasz nyelvtanfolyamot kínál.

Alkalmazási eljárás

Jelentkezésének benyújtásához kérjük, olvassa el az online űrlap kitöltésének jelölését, amely elérhető itt: http://application.lu. USI .ch.

Papír alkalmazás

A pályázatokat a jelentkezési formanyomtatvánnyal és a szükséges papírdokumentumokkal is el lehet küldeni (az e-mail vagy a fax benyújtását elutasítják) a következő címre:

Università della Svizzera Italiana
Kommunikációs Tudományok Kar
Felvételi Iroda
Via Buffi 13
CH-6900 Lugano
Svájc

Kötelező dokumentáció

A következő dokumentációt papír formában kell elküldeni:

 • A kitöltött jelentkezési lap (letöltheti pdf formátumban);
 • Korábbi oklevelek fénymásolata (Bachelor, licence, négyéves végzettség, érettség);
 • Az egyetemi vizsga eredményeinek hivatalos átirata;
 • Bármely oklevél hiteles fordítása, amely olasz, német, francia, angol vagy spanyol nyelven íródott;
 • Önéletrajz (Önéletrajz)
 • A jelölt személyes motivációs levelét;
 • Angol nyelvtudás hivatalos igazolása;
 • Személyi igazolvány vagy más dokumentum fénymásolata;
 • A Svájcban már lakóhellyel rendelkező külföldi állampolgárok tartózkodási engedélyének fénymásolata.

Múltbeli diplomák fénymásolata

Ha a jelölt nem teljesítette az összes Bachelor, licence vagy egyéb diplomára vonatkozó követelményt, a diploma másolatát későbbi szakaszban is el lehet küldeni, de mindenesetre legkésőbb a tandíj kezdete előtt. Ha igen, kérjük, jelezze az odaítélés várható időpontját, és csatolja az odaítélő intézmény által kiadott hivatalos dokumentumot, amely megerősíti ezeket a feltételeket.

Motivációs levél

A jelentkezőknek levelet (nem egynél több oldalt) kell készíteniük, amelyben bemutatják magukat, és megmagyarázzák sajátos érdeklődésüket és az adott magiszteri fokozatba való felvétel iránti okokat.

Regisztrációs díj

A Lisszaboni Egyezmény szabályozza az egyetemi diploma elismerését az aláíró országok között, és jelentősen egyszerűsíti a felvételi eljárások igazgatását. Ezért a jelölteket, akiknek korábbi diplomáit az egyezményen kívüli országokban fejezték be (lásd az alábbi listát), felkérjük, hogy fizessenek be SFR pályázati díjat. 100 összeget jelent a bonyolultabb fájlok feldolgozásának magasabb adminisztratív költségei miatt. A jelölt befogadása esetén a díjat levonják az első félév tandíj összegéből. Az adminisztratív díj más esetekben nem téríthető vissza: ha a felvételt nem engedélyezik, vagy ha a jelölt úgy dönt, hogy visszavonul, vagy nem éri el a felvételt.

Jelentkezési határidő

 • A pályázatokat november közepétől fogadják el.
 • A jelentkezés határideje június 30 .
 • A vízumot igénylő jelöltek jelentkezésének határideje április 30 ..
 • A késedelmes pályázatokat csak a rendelkezésre álló helyek esetén veszik figyelembe.

díjak

A mesterfokú oktatás díja félévenként 4000 CHF. A jelentkezők, akiknek a középiskolai záróvizsga idején (Maturità) hivatalos lakóhelye Svájcban vagy Liechtensteinben volt, 2000 CHF kedvezményes félévdíjat fizetnek.

A tandíj minden ciklus elején esedékes, a számlán megjelölt határidőig; A díjfizetés nélkülözhetetlen feltétel a beiratkozáshoz vagy a megújuláshoz.

Utoljára frissítve márc. 2020

Az iskoláról

USI is a young and agile university that offers its students a quality education and an enhancing study experience. International faculty teach students with an interdisciplinary, engaging, and intera ... Tovább

USI is a young and agile university that offers its students a quality education and an enhancing study experience. International faculty teach students with an interdisciplinary, engaging, and interactive approach, leaving room for practical application. The quality of the study curricula is complemented by USI small size, by its cosmopolitan environment and its informal and dynamic culture. These elements make USI a hub of opportunity open to the world, where students can engage in direct dialogue with their professors and define their educational path, discover unexpected horizons, and embrace international careers. Kevesebb