Finnország

Tanulmány Finnországban

Felsőoktatás Finnországban

Főiskola (más néven UAS vagy uiversities alkalmazott tudományok), valamint az egyetemek, a két szektor, amely Finnország 's felsőoktatási rendszer. Az egyetemek kifejezetten a kutatás-alapú egyetemi tanulmányait, mint orvosi és pszichológiai programok, műszaki főiskolákon a hallgatók szakmai-típusú képzés célja, hogy megadják nekik a szükséges készségeket, hogy munkához jussanak mire befejezte. Csak akkor keresni egy poszt-Master 's, vagy doktori diplomát egy egyetemen.

UAS 's ajánlatot hozzáférést a diákok a különböző szakok, amelyek alap-és mesterképzési fok befejezésekor. Ez általánosságban a főiskolai diák három-öt év keresni a Bachelor 's egy UAS, és további két-három év, hogy keresni a Master ' s mértékben. Emellett Finnország 's főiskolai egyetemek sok program, amely angol, és néhány mester ' s program, amely angol nyelven is.

Felvételi finn felsőoktatási intézmények alapja a diák 's GPA szerzett, míg a középiskolában, vagy, hogy egy egyetemi ' s saját felvételi vizsgát. Ezek a vizsgálatok különböznek a többiektől, hogy nem célja, hogy teszteljék a diák 's képes memorizálni információkat vagy "Szerintem " a válasz, hogy a mutiple választás kérdése. Ehelyett, kérdése van a finn felvételi vizsga teszt analitikus és kritikus gondolkodás képességeit végrehajtásával rövidebb szöveges feladatok.

Diákok, akik diplomával a főiskolai egyetemi kérheti egy egyetemen, hogy folytassa a mester 's mértékben. A főiskolai diplomás lehet, hogy további tanulmányait az egyetemen, hogy fenntartsák az oktatás színvonala tapasztalt diplomások.

 

Finnország 's tandíj rendszer

Finnország 's az Oktatási Minisztérium felsőoktatási források olyan állampolgárai Finnország nem kell tandíjat fizetni, amikor részt vett a főiskolai vagy egyetemi.Ez vonatkozik a nemzetközi diákok a legtöbb esetben. Például néhány mester 's szakok is jár tandíj a diákok, akik nem tagjai az EGT vagy az EU. Azonban a hallgatók egy főiskolai vagy egyetemi létesítményt kell vásárolni könyvek és egyéb tananyagok és meg kell fizetnie a saját megélhetési költségek. Finnország 's megélhetési költségek hasonló más európai uniós országokban.

 

Vízum és tartózkodási engedélyek Student

Ha Ön egy felvételi vizsgát Finnországban, akkor kell vízum, amely lehetővé teszi, hogy maradjon, legfeljebb három hónap. Mint fokos diák tanul Finnországban, aki nem EU-vagy EGT-állampolgár, akkor kell majd alkalmazni, hogy a hallgató tartózkodási engedély. További információért forduljon a ország 's finn nagykövetség, hogy megtudja, hogyan nyerhet egy diák tartózkodási engedéllyel. Ön is látogasson el a honlapján a finn bevándorlási hivatal, hogy meghatározzák, mit kell alkalmazni ezt az engedélyt.

Legyen tudatában annak, hogy abban az időben, hogy alkalmazza a diák tartózkodási engedéllyel, akkor fogja kérni, hogy bizonyítani, hogy támogatni tudja magát, míg él Finnországban. Jelenleg a nemzetközi diákok kell, hogy hozzáférjenek a 6000 € évente vagy 500 € havi minimális megélhetési költségek fedezésére. A dollár ez megegyezik a körülbelül 600 $ havonta, vagy 7000 $ évente.

 

Miért érdemes Finnországban?

Amellett, hogy Finnország fizet a legtöbb, ha nem az összes tandíjat, az egyediség, a finn kultúra, a közelség számos más érdekes ország, és az ország 's hangsúlyt fektet folyamatosan minőségének javítása a felsőoktatási rendszer teszi Finnország egyik a legjobb hely, hogy keresni diplomát a világon.

Finnország dióhéjban

Által határolt Norvégia, Oroszország és Svédország, Finnország a legritkábban lakott európai uniós ország, de a nyolcadik legnagyobb földrész, mint más európai országokban. Több mint kétmillió ember él Finnországban 's fővárosa Helsinki, ami szintén Finnország ' s pénzügyi, politikai, kulturális és oktatási központja. Közel 70 százaléka az összes külföldi vállalat rendelkezik alap működését a Helsinki területén.

Finnország egy gazdag nemzet és következetesen helyet az egyik az első öt ország a világon, annak tekintetében, hogy az életszínvonal, a gazdasági stabilitás és az oktatási rendszer. Mivel az átfogó szociális ellátórendszer bőven kiváló oktatási lehetőségek mindenki számára, valamint az egészségügy és az egyéb juttatások számára erősen adóztatott társadalom, Finnország 's gazdaság továbbra is virágzó, mivel képes, hogy mindenki jó eséllyel a képességeik kibontakoztatásához, mint a életképes tagja finn társadalomban.Ezen kívül, Finnországban egy békés ország, amely nem fektet nagy mennyiségű adót a katonai elemek, amely lehetővé teszi, hogy többet költsenek a jóléti polgárai.


Alapvető Tények Finnország

  • Finnországban 19 maakunta, és régiók, hogy felügyeli a regionális tanácsok államilag képviselő együttműködési fórumok az egyes régiókban 's az önkormányzatok.
  • Minden maakunta van állami gazdaság és a foglalkoztatás fejlesztési központok, amelyek kezelik az adminisztráció erdőgazdálkodás, a mezőgazdaság, a munkaerő és halászati ​​ügyekben az adott régióban.
  • Finnország közel 190.000 tavak és 180000 szigetek diákok és turisták felfedezni. Tartalmazza továbbá a negyedik legnagyobb tó Európában - Saimaa.
  • Erdők a nyírfa, luc és borovi fedezésére 86 százalék Finnország, olyan tényező, amely hozzájárul az ország, hogy a legnagyobb fa-gyártó Európában.
  • Az emberek élnek a legészakibb területe Finnország tapasztalat 73 nap az örökös napfény a nyár folyamán, és 51 napon belül a 24 órás éjszakai télen.
  • Mint a parlamentáris demokrácia, Finnországban miniszterelnök, aki a legbefolyásosabb politikus. Felváltva, Finnország 's elnöke tartják a "államfő ". Polgárok Finnország megengedett aktív és fut elnöki, parlamenti és önkormányzati választások, valamint az egyéb európai uniós választásokon.
  • Mint az EU tagja, Finnország használja az eurót, mint az elsődleges valuta, amely felváltotta a márkát több mint egy évtizeddel ezelőtt.

 

Nyelv információ

A hivatalos nyelvek Finnország a finn és a svéd. Svéd elsősorban beszélik a tengerparti területeken, valamint a déli, nyugati és az Aland régióban. Finn jelnyelv és a finn roma is elismert ország 's alkotmányt. Kilencven százaléka Finnország lakosságának beszél finnül. Iránt érdeklődő diákok tanuló Finnországban tisztában kell lenniük azzal, hogy míg a finn egy nem indoeurópai nyelv, és ez nagyon különbözik a többi nyelvet beszélnek Európában, elsősorban a szintaxis - van 15 különböző főnév esetben szokatlan kiejtés és a nem hagyományos nyelvtani szerkezet.

 

Finnország 's Climate

Mivel Finnországban közel fekszik ahhoz, hogy az Atlanti-óceán, a tapasztalatok a folyamatos meleg által a Golf-áramlat.Finnország is melegebb, mint a szomszédos országokban, mert a mérséklő hatása a Balti-tenger, valamint a több ezer belföldi tavakon interakció Gulf Stream nedvességet. Finnországnak azonban nagyon hideg, havas tél nagyon, hogy a tipikus lásd hőmérséklet lezúduló, hogy -20 fok Fahrenheit (-30 Celsius), a hó szóló, a földön novembertől áprilisig. Finnország 's legmelegebb nap fordul elő júliusban, amikor a polgárok élvezhetik a meleg napsütés és 90 fok Fahrenheit (35 Celsius) hőmérsékleten.

 

Vallás Finnországban

Körülbelül 75 százaléka a finnek tartoznak az evangélikus egyház Finnországban. A fennmaradó 25 százalék nem a vallási hovatartozás, vagy tartja magát protestáns, katolikus vagy zsidó.

 

Hivatalos ünnepek

Törvények létre Finnország 's hivatalos munkaszüneti köztük New Year ' s, húsvét, karácsony, vízkereszt, All Saints 'Day és a Szent Iván napján.Május elseje és a Függetlenség napja tekinthető világi ünnepek.