Fotográfus Mester

Általános információk

Program leírás

A Fotográfiai Tanszék mesterképzést, főiskolai programot és rövidtávú képzési programot kínál a fotózásban angol nyelven. A hallgatóknak lehetőségük van részt venni az angol nyelvű előadásokon a FAMU Nemzetközi Programban. A hallgatóknak lehetőségük van a neves tanárok által vezetett stúdiókban is dolgozni. Ezek a stúdiók a Dokumentumfotózás stúdiója, a színpadi fotózás stúdiója, a posztkoncepcionális fotózás stúdiója és a multimédiás stúdió.

From Kadlecová Ludmila's MA series 'between the blocks', 2013.

RÓLUNK

A FAMU az ötödik legrégibb filmiskola a világon. Diplomáit számos befolyásos filmkészítő és forgatókönyvíró vesz részt, akik közül sokan nemzetközileg Oscar-díjasok és nemzetközi filmfesztiválok díjai. | A Fotográfiai Intézetet 1975-ben alapították, ami Európa egyik legrégebbi intézménye. Az iskola közvetlenül Prága történelmi központjában található. Egyedülálló specializációnk a klasszikus fotózás technikáinak összekapcsolása a kortárs multimédia trendekkel. A programról, a létesítményekről, a tanítási módszerekről és az aktuális eseményekről az alapadatok a diák honlapján találhatók: foto.amu.cz/en . TÖBB ALKALMAZÁSI INFORMÁCIÓ .

TANULMÁNY | A Fotográfiai Tanszék mester programot és rövid időtartamú tanulmányi programot kínál az angol nyelven. Az angol nyelvű hallgatóknak lehetőségük van az angol nyelvű előadásokon való részvételre is a FAMU nemzetközi programban. | A hallgatóknak lehetőségük van a híres tanárok által vezetett stúdiókban is dolgozni. Ezek a stúdiók közé tartozik a Dokumentumfotóstúdió stúdiója, a színpadi fotózás stúdiója, a poszt-koncepcionális fotózás stúdiója és a multimédiás stúdió.

TÖRTÉNET ÉS ELMÉLET | A fotográfia, a film, a művészet és a vizuális kultúra történetének és elméletének tanfolyama fontos részét képezi a FAMU Fotográfiai Tanszék ("DoP") fotográfiai tanulmányának. Az előadások és szemináriumok elsősorban a dolgok kontextusba helyezésének és a diákok kreatív gyakorlatának erősítésére szolgálnak; a kritikai gondolkodást, a kutatási gyakorlatokat, valamint az akadémiai szövegek kezelésének alapjait a humán tudományok és a társadalomtudományok területén. A DoP fő tanárai által adott utasításokon kívül, elsősorban a technikai képek történetére és jelenére összpontosítva a diákok részt vehetnek a FAMU egyéb kurzusain is, amelyek elsősorban a cseh és a világszínmûvészet történelmére és kultúrájára összpontosulnak.

LÉTESÍTMÉNYEK | A Studio Tabletop legfeljebb 18 x 24 cm-es filmformátumú Sinar típusú nagyformátumú kamerákkal rendelkezik, beleértve a digitális alternatívákat is. | Az életfotó stúdiója 12 000 wattos feletti teljesítményű vakuval rendelkezik. rendelkezik egy Hasselblad digitális fényképezőgéppel és egy analóg kamerával, a Mamiya RB 67, cserélhető lencsékkel. | Stúdió portré és ábra a fentiekhez hasonló felszerelést kínál, és végtelen hátteret teremthet. | Számítógépes terem és egy szoba filmek beolvasására (negatívok és pozitívumok) állnak rendelkezésre az iskolában. További igényes munkákhoz a Hasselblad Flextight x5 szkenner található. | A berouni prágai stúdióban a diákok több napra összpontosítanak munkájukra, helyszíni szálláslehetőséget biztosítva. Stúdiókat kínál a nagy és közepes méretű és két sötétkamra számára. Készítünk egy klasszikus nappali stúdiót is, amelynek 18 x 24 cm-es fényképezőgépe lesz.

A Farewell to Tibet by Hass XiangYu (MA series, 2016)

CULTURE LIFE | Az iskolai karakter szerves része az interakció a prágai dinamikus kulturális élethez. Az iskolának saját galériája van Prága központjában. A galéria gazdag programja a diákok kiállításainak. Segítünk a nemzetközi hallgatóknak a prágai rendszeres galériákba való beilleszkedéshez, ami azt jelenti, hogy gyakran részt vesznek a neves galériák kiállításain. | Különleges előnye a FAMU filmosztályhoz való kapcsolódása olyan területeken, mint az irány, a kamera és a szerkesztés. Diákjainkkal rendszeresen részt veszünk fontos európai fotográfusi fesztiválokon. Programjainkon belül világszerte együttműködünk a fotográfiai és filmiskolákkal.

FAMU at the river bank

MASTERS PROGRAM MAGYARORSZÁGON

FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEK AZ OKTATÁSI IDŐBAN 2018/2019
Az MA program kijelölt hallgatók befejezett alapképzési tanulmányait. Az alapképzés a fotográfiai vagy vizuális művészetek területén előnyt jelent, de nem előfeltétel. Valamennyi pályázónak mélyreható érdeklődést kell tanúsítania a fotózáshoz általában, valamint a médiában saját eredeti munkájához. A program kiterjeszti és intenzívebbé teszi a fotográfia megértését a gyakorlati, valamint az elméleti területeken a tanulmány, és felkészíti a diákok a karrier, mint egy profi fotós.
A tanulmány hossza - 2 év (4 félév).

AZ AKADÉMIAI ÉV TERÜLETEI 2019/2020 | Őszi félév: 2019. szeptember - 2019. december. | Tavaszi félév: 2020 február - 2020 május.

Utoljára frissítve ápr. 2019

Az iskoláról

Vibrant Historical City In The Heart Of Europe — 5th Oldest Film School In The World — One Of The Best Places On Earth To Study Cinema. Its graduates include many influential filmmakers and scriptwrit ... Tovább

Vibrant Historical City In The Heart Of Europe — 5th Oldest Film School In The World — One Of The Best Places On Earth To Study Cinema. Its graduates include many influential filmmakers and scriptwriters, many known within an international context, Oscar winners and laureates of international film festivals. Kevesebb