Hollandia

Tanulmány Hollandia

Felsőoktatási

A holland kínál bachelor, master és PhD fokozat. Fok kínálnak két nagy kategóriába sorolhatók:

1.. Kutatás-orientált programok egyetemek. Kutatóegyetemek közé intézmények az általános programok és azok szakosodott területeken, mint a mérnöki és a mezőgazdaság.

2.. Szakmai felsőoktatási programok alkalmazott tudományok egyetemeken. Egyetemeken alkalmazott tudományok programok előkészítése a diákok munkáját az egyes szakmákban, mint például a képzőművészet vagy az oktatás.

Minden mester programok igényel diplomát a felvételi. A főiskolai diplomát egy kutatás-orientált programra van szükség a felvételi a kutatás-orientált program a mester szinten, de pályázók a főiskolai diplomát egy alkalmazott tudományok programot lehet elfogadni, ha azok megfelelnek a kiegészítő követelményeknek.

 

Miért érdemes a holland?

Hollandiában tanul kiemelkedő értéket kombinációja révén alacsony tandíj, remek egyetemek, valamint a multikulturális életmód, amely felöleli a nemzetközi diákok számára. 2012-ben holland egyetemen tartott 12 felső 200 pozíciót a Times Higher Education World University Rankings .

Bár a hallgatók, akik beszélnek hollandul is inkább, hogy beiratkozik a program tanított holland, számos program a holland tanítani angol nyelven. Nemzetközi diákok szívesen, és hogy mintegy 13 százaléka a diákok az országban. Ezen kívül néhány intézmény biztosít programot kifejezetten a nemzetközi diákok számára. Minden olyan intézmény, amely a holland toboroz a nemzetközi diákoknak meg kell tartania egy magatartási kódexet, amely kiterjed tanácsadás és kiválasztása ezen diákok.A legnépszerűbb szakok a nemzetközi diákok gazdasági, műszaki, társadalomtudományi és nyelvek.

 

Egyetemek

Hollandiában már 13 kutatóegyetemek, 39 alkalmazott tudományok egyetemei és 14 egyéb intézmény. Három egyetemek szakosodott technológiai és egy kutató egyetem, Wageningen, specializálódott a mezőgazdaságban. Egyetemek részesülnek, több forrásból finanszírozott, beleértve a kormányzati támogatások, tandíj, díjak, és a szerződéseket a külső szervezetekkel.

 

Tandíj, Program időtartama és tanév

A tandíj az EU-hallgató a € 1,800 € 12,000 per évente attól függően, hogy a program típust és iskola. Az árak a nem EU-s diákok körülbelül € 8000 € 20.000 évente.Bár az összes holland mester szakok kiváló ár-érték, a holland különösen ismert a szakértelem fenntartható energia, vízgazdálkodás és Art & Design.

A kutatás-orientált mester program előírja, 60-120 óra hitel, amely úgy 1-2 év alatt fejezik be. Engineering, a mezőgazdaság, a matematika és a tudományok minden szükséges 120 credit-hour/2-year programokat. Kutatási fok kapnak, mint akár a Master of Science vagy a Master of Arts.

Alkalmazott művészet és a tudomány fok is szükség 60-120 óra hitel, attól függően, hogy a tudományos diszciplína. A diplomához kifejezetten a tudományos speciális, például a Master of Architecture.

Egy órás hitel általánosságban 28 óráig is eltarthat, és a tanév 42 hetes. A nappali tagozatos hallgatók általában befejeződik 60 óra hitel egy tanév.A tanév általában két félév, az őszi félévben futó szeptembertől januárban vagy februárban, és a tavaszi félév futó február és június.

 

Posztgraduális lehetőségek

Érettségi után, minden tanuló oklevelet kapnak, amely jelzi, hogy milyen mértékben, valamint egy leírást a tanulmányok, így a potenciális munkaadók egy nemzetközi diák hazájában érthető mértékét. Ezen kívül, a nemzetközi hallgatók tartózkodhat a hollandiai legfeljebb egy évvel azután, hogy diplomás munkakeresés. Nincs korlátozás a foglalkoztatási lehetőségeket, abban az évben. Diplomások is arra ösztönözzük, hogy doktori programok vagy kutatási pozíciókat.

 

Vízumkötelezettség és a munkavállalási engedélyek

EU-s diákok nem szükséges vízum, de be kell jegyezni a holland bevándorlási hatóságok (IND) által a fogadó intézmény értesíti a helyi tanács. A diákok a nem uniós országokból kell egy tartózkodási engedély, amely 12 hónapig érvényes, és meghosszabbítható. A hallgató fogadó intézményben kell alkalmazni ezt az engedélyt, miután a hallgató érkezik.

 

Egészségbiztosítási

A nemzetközi diákoknak rendelkezniük kell valamilyen egészségügyi biztosítás, amely biztosítja saját hazájukban. Azonban bárki, aki válik alkalmazott Hollandiában kell beiratkozni holland állami egészségbiztosítási. Munkavállalási engedélyek nem szükségesek a diákok az EU-tagországok, de szükséges a más nemzetközi diákok számára.

 

Tippek

Top egyetemek Hollandiában nagyon versenyképes, így a leendő hallgatók ellenőrizni kell a felvételi követelményeket korán, hogy megbizonyosodjon arról, hogy jogosultak. Angol nyelvű programok megkövetelik a diákok az országokban, ahol az angol nem az anyanyelve, hogy nyelvismereti a TOEFL vagy más akkreditált angol nyelvi tesztet.

A holland

Hollandia északnyugati részén található Európában a határok az Északi-tenger, Belgium és Németország. Amellett, hogy a tulipánok és szélmalmok az ország híres gátak - mintegy egyötöde a föld a holland tengerszint alatt, és a kiterjedt gát rendszer folyamatosan árvíz sakkban. Hága, az egyik legnagyobb város Hollandiában, ad otthont a Nemzetközi Büntetőbíróság és számos más nemzetközi bíróságok. Vezető iparágak közé hajózás, halászat, a kereskedelem és a bankszektor. Figyelemre méltó holland művészek közé Vincent van Gogh és MC Escher.

 

Klíma

Hollandia büszkélkedhet mérsékelt óceáni éghajlat. Nyár viszonylag hűvös, az átlagos nyári magasságra körülbelül 23 ° C-augusztus és átlagos téli mélypontra körül 0 ° C-február. Eső várható, mintegy fele a nap egy adott hónapban, és a havazás akkor a 25 nap minden télen.

 

Kultúra

Bár a holland a hivatalos nyelv a holland, a legtöbb holland állampolgárok beszél angolul. A holland jól ismert, amiért a nyílt társadalom, amely ösztönzi az innovációt, és felöleli több kultúrában. Ezen túlmenően, a holland van egy nagyon alacsony bűnözési ráta.

 

A megélhetési költségek

A megélhetési költségek viszonylag alacsony Hollandiában, mint sok nyugat-európai és észak-amerikai országban. A hallgatók is megtalálja a meleg fogadtatást és kedvezmények sok éttermek, színházak és a múzeumok. Ezen kívül a holland rendkívül kerékpár-barát, és sok diák fog jönni, hogy nem kell használni a tömegközlekedési.