II. Szintű mesterképzés az olasz konyhában és a borászatban
Italian Culinary Institute for Foreigners - ICIF
Kulcs információ
Campus helye
Turin, Olaszország
Nyelvek
Angol, Olasz
Tanulmányi formátum
Az egyetemen
Időtartam
6 hónapok
Pace
Teljes idő
Tandíjak
EUR 10 000 / per semester
Jelentkezési határidő
Kérjen információt
Legkorábbi kezdési dátum
Kérjen információt
Ösztöndíjak
Fedezze fel az ösztöndíj lehetőségeket tanulmányai finanszírozásának elősegítésére
Bevezetés
II. Szintű mesterképzés az olasz konyhában és a borászatban
Kilenc hét elméleti és gyakorlati órák, valamint gyakorlati képzés lehetősége a legjobb olasz éttermekben
Az olasz konyha és borászat II. Szintű mesterkurzusa, 180 napig tart, két részből áll: az első, 55 napos hosszúságú, elméleti-gyakorlati órák az ICIF székhelyén, oktatási terepi kirándulásokkal kiegészítve; a második egy 120 napos szakmai gyakorlatból áll (opcionális, az előfizetési költség nem tartalmazza) az iskola által kiválasztott éttermekben.
A mester megtanítja a regionális tradicionális konyhát és modern kreatív evolúcióját, az alapvető technikákat, a megfelelő dekorációkat, a prezentáció művészeteit és más alapvető fogalmakat a mezőgazdasági és élelmiszeripari termékekről, fűszerekről, aromaanyagokról és az élelmiszer-alapanyagokról. borok és olajok.
Az iskolában való tartózkodásuk során minden diákcsoportot csoportokba sorolnak, és felváltva elkészítik a receptekhez szükséges összetevőket. Ők is részt vesznek a gyakorlati feladatok elvégzésére mind a konyha és az ebédlőben.
Minimális részvétel 12 - maximum 24.
tartam
A tanfolyam teljes időtartama 6 hónap:
- 9 hetes elméleti és gyakorlati órák az Intézetben
- 15 hét gyakornoki (opcionális) egy olasz étteremben, amelyet korábban az intézet választott ki.
Azok, akik beiratkozhatnak:
- A felsőoktatási intézményektől vagy központoktól kapott oklevelek birtokosai
- Külföldi és olasz szakemberek az élelmiszer- és borágazatban
- Az ágazat munkatársai, akik legalább három éves dokumentált tapasztalattal rendelkeznek a vendéglátás világszerte.
Lecke témák
Főzés
- Általános tudás és műszaki szókincs. Hagyományos, regionális és modern kreatív konyhát
- Olasz regionális konyha: fűszerek, gyógynövények és fűszerek, szószok, hideg és forró antipasti, hideg vágás és szalámi, friss, szárított és töltött tészta, rizs, gnocchi, polenta, fehér és vörös húsok, vad, tenger gyümölcsei, zöldségek, gomba, sajtok
- A főbb regionális ételek elkészítése
- Innovatív főzési módszerek (vákuum, alacsony hőmérséklet és dohányzás)
- Az étkezési intoleranciák menüinek elkészítése
Cukrászsütemény
- Száraz péksütemények és élesztő tészta, alap krémek, mering, csokoládé
- Sütemények, édességek és hagyományos kis sütemények készítése
- Étterem desszertek
Kenyérkészítés
- Bizonyítási és sütési technikák
- Kenyérsütők, focaccia és pizza
Fagylaltkészítés
- Fagylalt és sorbéta alapkészítmények
- Fagylalt sütemények és félfreddók
- Sorbetek a modern konyhában
Bor
- Olasz területek és a szőlőültetvények
- A fő olasz szőlőfajták elhelyezkedése és a borászati eljárások
- Olasz címkék: DOP (DOCG e DOC) e IGP (IGT)
- Kóstoló technikák: terminológia, módszer, szenzoros elemzés
- Étel- és borpárosítás: konkrét kifejezések és módszerek, gyakorlati vizsga grafikus megjelenítése
- Bor tárolási kritériumok és kiszolgáló technikák
Étterem
- Az élelmiszer-szolgáltatás koncepciója Olaszországban. Trattoriák, pizzériák, tipikus és hagyományos éttermek
- Tálalási technikák
- Élelmezési kóstolás: módszertan, terminológia, szenzoros elemzés, grafikai értékelő lapok
- A tipikus és hagyományos ízek keresése
- A vendéglátás és a szolgáltatás művészete
- Hogyan kezelhet egy olasz éttermet?
Élelmiszer termékek
- Jellemző termékek: jellemzők, táplálkozási értékek és étrendi felhasználás
- Tipikus termékek és aromás gyógynövények érzékszervi elemzése
- Feldolgozási technikák
- Látogatás a termesztési és termelési területekhez, kis laboratóriumokhoz és nagy élelmiszeripari vállalatokhoz
Ételek és italok kezelése
- Étterem menedzsment
- Marketing stratégiák és a saját éttermek reklámozása
- Bevezetés a költségekhez és a számítógépes rendszerhez az "élelmiszerköltség" kiszámításához
- A vendéglátás ellátásának tervezése és ellenőrzése
- Menü létrehozása és népszerűsítése
HALAL tanúsítás - Főzés a muszlimok számára
- Az elméleti bevezetés az Iszlám Hit által a HIA tagjai (NEMZETKÖZI HALÁL HATÓSÁG)
- Az olasz ételek elkészítése a HALAL diétás törvények szerint
HACCP és élelmiszerbiztonság
- Az élelmiszerekre alkalmazott mikrobiológiai fogalmak
- Fő FBD (Food Borne Diseases)
- Az élelmiszerraktározás fő rendszerei
- Egészségügyi eljárások (munkahelyi higiénia, személyi higiénia)
- HACCP rendszer
- Az élelmiszerrel érintkező anyagok és berendezések helyes megválasztása
olasz nyelv
- Az olasz nyelv és nyelvtan alapismerete
- Csoportos beszélgetések
Az elkészített receptek a szezon és a termék rendelkezésre állás függvényében változnak. Az elkészített receptek száma nehézségi szintnek, gyakorlati óráknak megfelelően a résztvevő hallgatók készségszintjétől és gyorsaságától függ.
Gyakorlat (opcionális)
A szakmai gyakorlat - opcionális - a Jeunes Restaurateurs d'Europe Egyesület éttermekben a mesterképzés végén kerül megrendezésre, melyen az ICIF megállapodást kötött.
Az internettel kapcsolatos képzést kínáló éttermeket az ICIF tapasztalt személyzete választja ki. Itt a hallgatók a gyakorlat során megismerhetik és javíthatják a tanfolyamon szerzett készségeket, valamint tudásukat az adott területükön.
A csoport fel van osztva, és minden diák egy másik étterembe kerül.
Az éttermet és a szállásokat a diákoknak otthont adó vendéglők biztosítják, akik rendelkezésükre bocsátják a szálláshelyet.
díjak
A mesterképzés díja 10.000,00 Euro. A kurzus díja magában foglalja:
- Szállás az intézet vendégházában mini-apartmanokban (két, egy, két vagy három ágyas és egy fürdőszobás szoba), reggelivel 9 hétre
- Étkezés az iskolában hétfőtől szombatig (az iskola vasárnap és ünnepnapokon zárva tart)
- Elméleti és gyakorlati órák, ütemterv szerint
- Oktatási anyagok (kézbesítések, audiovizuális segédeszközök stb.)
- Élelmiszerek a leckék és a kóstolók számára
- Eszközök és szerszámok használata a kijelölt tantermek óráiban
- Egy teljes séf egyenruha, amely a következőket tartalmazza: egy szakácsnő zakója az Intézet logójával, egy pár séf nadrág, egy kötény az Intézet logójával és egy pamutszalag az Intézet logójával
- Segítségnyújtás a kurzus során az ideiglenes tartózkodási engedély kiadásának bürokratikus eljárásaiban és az adóazonosító számban
- Diploma az intézetből a tanfolyam befejezésekor
A fentiek mindegyikét nem tartalmazza.
A KIADÁS DÍJÁBAN NEM TARTALMAZÓ KIEGÉSZÍTŐ DÍJAK:
- 50 euró az egészségbiztosításra, amely az alapellátási költségekre, valamint a kórházi költségekre vagy a kórháznak csak a munkaidő alatt bekövetkezett balesetekre terjed ki a tanfolyam teljes időtartamára (csak akkor, ha a hallgató nem rendelkezik egészségügyi ellátással ország).
- 50 € azok számára, akik a csapatbusz-transzfert csak Olaszországba való érkezéskor kívánják kihasználni, amelyet az ICIF Intézet a kurzus kezdete előtt vasárnap szervezett a milánói Malpensa repülőtérről. Az 50 euró befizetése a kurzus egyenlegében banki átutalással, készpénzben vagy hitelkártyával az ICIF Direction irodájában, a tanfolyam első napján ICIF .
Az Iskoláról
Kérdések
Hasonló tanfolyamok
Konyhai mester, szakács és professzionális szakács
- Atarfe, Spanyolország
Gasztronómia tanárképző mesterképzés
- Online
Gasztronómiai innováció mester + egyetemi diploma
- Atarfe, Spanyolország