Japán

Tanulmány Japánban

Felsőoktatási Japánban

Japán felsőoktatási intézmények közé tartoznak az egyetemek, főiskolák és junior kollégiumok technológia azonban csak egyetemek díj bachelor, master, orvosi és szakmai fok. Több, mint 70 százaléka középiskolai végzettséggel beszerezni valamilyen felsőoktatási intézményben.

 

Miért érdemes Japánban?

Japán iskolákban rendkívül magas oktatási színvonal és az egyik a világ vezető state-of-the-art technológia és a kutatás. A technikai érzéket, a japán egyetemek is nagy tekintélynek örvendő más tudományágak, mint a politikai tudomány. Tizenhárom egyetemen jelenleg kínálnak programokat tanítani angol nyelven.

Japán rendkívül nyitott a nemzetközi diákok, több mint 130.000 külföldi diák tanul az országban minden évben.Japán azt tervezi, hogy több mint kétszer annyi külföldi hallgatók által 2020-ben részben azáltal több program angol nyelvű.


Egyetemek Japánban

Japán 618 egyetemek posztgraduális programokat. Ezek az egyetemek három kategóriába sorolhatók:

  • 86 hazai egyetemek
  • 75 állami egyetem létrehozása a helyi szervek
  • 457 magánegyetemek


Japán egyetem az egyik legjobb a világon, 13 iskola a top 400-ban a világ szerint a 2012-2013 Times Felsőoktatási világ egyetemek rangsorolása.

 

Tandíj és Program időtartama

Tandíj a mesterképzést fut körülbelül $ 9000 (US) körülbelül 15.000 $ (US) évente. A japán kormány és a japán egyetemek is nyújt számos lehetőséget ösztöndíjak és hitelek. Mesterképzés általában elmúlt két évben, de a diákok, akik nem jártasak a japán szüksége lehet tölteni 1-2 évig tanultam a nyelvet, mielőtt felvételt a mester program tanított japán. Nyelvi előkészítő osztályok állnak rendelkezésre 66 magánegyetemek és junior főiskolák.

 

Többféle típusú nemzetközi diákok Japánban:

  • Magánfinanszírozású külföldi diákok, akik közvetlenül pályázhatnak a Japán iskola, ha már megszerezte a nyelvi készségeket.
  • Tanuló a japán kormány (Monbukagakusho) ösztöndíj program, ez a program nagyon igényes követelményeket és hosszadalmas pályázati eljárás.
  • Saját kormány által támogatott diákok. Japán megállapodások számos országban, hogy segítse a diákok egy japán oktatás, beleértve a Malajzia, Thaiföld, Szingapúr, az Egyesült Arab Emírségek, Kuvait és Üzbegisztán.

 

Tanév

A japán tanév általában működik áprilistól márciusig tart. Vannak tipikusan két félév, az első félévben fut áprilistól szeptemberig, és a második félévben fut októbertől márciusig. Nyári szünet általában július végén, hogy augusztus végén, a téli szünet december végén a január elején, és a tavaszi szünet végén február át április elején.

 

Posztgraduális lehetőségek

Sok lehetőség van a diákok mester fokozatot dolgozni ipari vagy kutatást folytatnak a diploma megszerzése után. 2010-ben közel 8000 külföldi hallgatók Japánban talált munkát Japánban, miután végzett. A nemzetközi diákok kell egy adott állásajánlatot, mielőtt alkalmazni változás tartózkodási engedélyt a hallgatói a foglalkoztatás.

 

Vízumkötelezettség

A nemzetközi diákok kell vízum.Beiratkozott hallgatók a mester szak jogosultak a College Student tartózkodásra. A hallgató közvetlenül pályázhatnak a vízumot a japán nagykövetség vagy konzulátus a hallgató hazájában, vagy az oktatási intézmény, ahol a hallgató tervezi, hogy megvizsgálja nyújthat be kérelmet a tanúsítvány megszerzéséhez a jogosultság. Ha a hallgató a jogosultsági igazolást, akkor is szükség van, hogy szerezze be a vízumot a saját hazájukban japán nagykövetséget vagy konzulátust.

Amellett, hogy a vízum, külföldi diákok kell bejelentkeznie idegenek követő 90 napon belül érkezik Japánban a községi hivatal a területen, ahol laknak. Diákok maguknál idegen regisztrációs kártyát velük mindenkor, amint megkapjuk.

 

Egészségbiztosítási

A nemzetközi diákok jogosultak feliratkozni OEP, amely mintegy 70 százaléka a költségek az orvosi kezelést.Ezen kívül néhány egyetem speciális egészségbiztosítási terveit nemzetközi diákok számára. Ahhoz, Országos Egészségbiztosítási Pénztár, a diákok először meg kell, hogy idegen regisztrációs kártyát. Díja Országos Egészségbiztosítási változhat helységben, a havi díj a tokiói kb 3500 ¥.

 

Tippek

Ijászat általánosan használt egyaránt jókívánságokat, majd jelzi tisztelet. Íjak terjedhet alkalmi íjak körülbelül 15 fokkal mély íjak körülbelül 45 fokos kifejezni mély hálámat és egy bocsánatkéréssel. Business íjak a közepén, mintegy 30 fok.

A japán életmód magában foglalja a sok testmozgás és az egészséges táplálkozás, sok friss zöldséget és a tenger gyümölcsei.

Japánról

Japán található Kelet-Ázsiában, a Csendes-óceánon. Japán legközelebbi szomszédai közé tartozik Kína, Észak-Korea, Dél-Korea és Oroszország. Japán valójában egy szigetcsoport alkotja mintegy 7000 különálló sziget, de a négy legnagyobb sziget alkotja szinte az összes ország földrész. A főváros, Tokió, az egyik a világ legnagyobb városok és a környező nagyvárosi terület a legnagyobb a világon, és 30 millió lakos. Japán a fejlett ipari ország, ahol megtalálod a gazdag történelem, változatos kulturális fesztiválok, kiváló konyhával, gyönyörű kertek, fenséges táj és lélegzetelállító hegyek, köztük a Mount Fuji, a világ legismertebb csúcsok. Az ország is ismert iparágak, hogy néhány, a legjobb minőségű termékeket a világon, mint például autók és az elektronika.


Klíma

Miatt Japán különböző földrajzi, éghajlati eltéréseket mutat az egyes helyeken, de az ország általában tapasztalatok négy évszak. Átlaghőmérséklet Tokióban körülbelül 27 ° C-augusztus, és körülbelül 5 ° C januárban.

 

Kultúra

Japán kultúra egy változatos keveréke az ősi keleti hagyományok és a modern nyugati társadalomban. Japán büszkélkedhet számos kulturális kifejezés, a buddhista templomok nyúlik vissza, több mint 15 évszázaddal a finom japán porcelán és szép fa nyomatok. Ezen felül, a tulajdonságok a japán animáció, a költészet, a tánc és a zene is elismert az egész világon.

 

A megélhetési költségek

Az átlagos havi költsége egy nemzetközi hallgatói élni Japánban körülbelül 87.000 ¥ (kb. 925 $ US), kivéve a tandíjat.A kisebb városok költsége mintegy 60.000 ¥ havonta, és nagyobb városokban olcsóbb a 100.000 ¥ jen havonta.

Iskolák

Oktatási intézmények és egyetemek Japán területén

Online oktatási intézmények és egyetemek Japán területén