Kína

Study in China

Felsőoktatási Kínában

Kínában több mint 2000 egyetem és főiskola kínáló agglegények, mester, és doktori fokozatot. Felsőoktatási intézmények koncentrálódnak a keleti felében, az ország. Kína jelenleg házigazdák mintegy 300.000 külföldi hallgatók, a legtöbb külföldi diákok az ázsiai országok, Oroszország, az Egyesült Államok és Franciaország.

Bár egyszer erősen szabályozott a kormány, a kínai felsőoktatási intézmények most már jelentős autonómiát kiválasztásában tudományos programok és a szervezeti struktúra, ami sok iskola vonzóbbá a nemzetközi diákoknak.

 

Miért érdemes a kínai?

Sokan szerezni mester 's diplomát Kínában a nyelvi és kulturális tapasztalatokat. Ezen túlmenően, a költségek egy mester fokozatot sokkal alacsonyabb, mint Európában, az Egyesült Államokban, vagy akár a legtöbb ázsiai országban.Kína jól tekinthető mester programok mint a mérnöki tudományok, a tudomány, a gazdaság és üzleti adminisztráció, valamint a különleges programokat az olyan területeken, mint például a kínai nyelv és a harcművészetek. Bár a legtöbb mester szakok igényelnek jártasság kínai, sok program már angol nyelven, különösen a tudományágak a mérnöki és üzleti.

 

Egyetemek

A legújabb kormányzati reformok és beruházások költözött három kínai iskolák a felső 200-rangsorol a tudományos rangsorolása világ egyetemek (ARWU) - Peking University, Shanghai Jiao Tong Egyetem és a Zhejiang Egyetem. Kína létrehozta a ARWU használni, mint egy benchmark értékelésére a minőségi kínai felsőoktatási intézmények.

Mester fokozatot állnak rendelkezésre számos tudományág, mint például az orvostudomány, menedzsment, gazdasági, műszaki, filozófia, jog, oktatás, történelem, természettudományos és még a katonai tudomány. Azok számára akik tanulmányozása elsősorban a kínai nyelv és a kulturális tanulmányok, néhány intézmény kínál speciális programokat a nemzetközi diákok, mint a Pekingi Nyelvi és Kulturális Egyetem.

 

Tandíj és Program időtartama

Tandíj és díjak általában futnak a $ 1000 - $ 2000 szemeszterenként dollárban függően az iskola és a tanulmányi program. Mesterképzési programot 2-3 év (4-6 félév) is igénybe vehet. Mérnöki és műszaki fok jellemzően 3 éves tanulmány.

 

Tanév

A tanév, amely két félév, ősszel és tavasszal.Az őszi félévben kezdődik és végződik szeptember végén vagy január február elején, és a tavaszi félév tart február és június.

 

Posztgraduális lehetőségek

Sok kínai egyetem még mindig küzdenek a hatását a kulturális forradalom, és csak mintegy 30 százaléka főiskolai tanár a fejlett fok. Ennek eredményeként sok munkalehetőség az egyének fejlett fok tanítani Kínában. Nem kínai mester diplomával is nagyon keresettek a vállalatok szerte a világon, hogy az üzletet Kínával.

 

Vízumkötelezettség

A nemzetközi hallgatók vízumkényszer. Két típusú vízumok a diákok, a Study vízum (X-vízum), amely a hosszabb programokat hat hónap, és az üzleti vízum (F-vízum) programok kevesebb, mint hat hónap. A vízumkérelem folyamat 2-4 hét.Néhány esetben, a hallgatók számára megengedett, hogy érkezik Kínában a turista vízummal, majd átalakítani, hogy a Study vízumot.

 

Egészségbiztosítási

Az egyetemek egészségbiztosítás körülbelül $ 100 (US) évente. Diákok kell egy érvényes orvosi vizsgálaton, mielőtt kezdődik tanul, amit kaphatnak a saját országában vagy megérkezése után Kínában. A vizsgálat a kínai költségek körülbelül $ 100 (US).

 

Tippek

Kínai valuta neve Renminbi, rövidített RMB. RMB egységek a Yuan, más néven Jiao és Fen. A külföldi pénznemben Kínában tilos, de a bankok és számos szállodái csere szolgáltatások.

MasterCard, Visa, American Express, Diners Club, JCB és kártya csak hitelkártyát jelenleg elfogadott Kínában.

A hivatalos nyelv a kínai standard Mandarin, amelynek alapja a nyelvjárás mandarin beszélt Pekingben.Azonban csak 70 százaléka a lakosság beszél mandarin, mint az első nyelv, és számos különböző regionális dialektusok vannak szerte az országban.

A leendő nemzetközi diákok dolgoznak a kínai nagykövetség az országban, hogy minden bevándorlás és más felvételi követelmények teljesülnek, még utazás előtt Kínába.

Kínáról

A Népköztársaság Kína található a Kelet-és Közép-Ázsia egyes részein, a határok a Csendes-óceánon, és további 14 ország, köztük India, Vietnam, és Észak-Korea. Kína a világ legnépesebb országa, több mint 1,3 milliárd polgárok számára. Ez a világ negyedik legnagyobb országa szempontjából a földrész, és a különböző földrajzi tartalmaz erdők, strandok, hegyek, sivatagok és a 7600-szigetekre. Modern Kína ötvözi 5000 éves múltra tekint vissza a magas technológia és a nyüzsgő városok. Amellett, hogy jelentős iparágak, mint az elektronika, Kína egyike a világ legnagyobb mezőgazdasági exportőr.

 

Éghajlat Kínában

Mivel Kína egy nagy ország, a klíma változik jelentősen a különböző helyszíneken, a napsütötte strandok hideg hegyekben. Ugyanakkor az ország általában élvezi a mérsékelt éghajlat egész évben.Winters általában hideg és száraz, a hőmérséklet a déli, hogy akár 40 ° C-kal magasabb, mint az északi. Summers általában esős, kisebb hőmérséklet-különbség. A délkeleti országrészben kapja a legtöbb eső, és az északnyugati a legkevésbé.

 

Kultúra

Bár vannak 56 különböző etnikai csoportok Kínában, több mint 90 százaléka a lakosság han kínai. Társadalmi értékek a konfuciánus és a Tao vallási elvek és az üzleti kultúra értékeit kapcsolatok helyett merev működési szabályait.

A kínaiak egy hosszú és külön története irodalom, zene, művészet, építészet, harcművészet és a divat. Major kulturális úti cél közé tartozik a Tiltott Város és 798 Art kerület Pekingben, a Tian Tan Buddha Hong Kong, valamint a 2000-es éves Nagy Fal.

Kínai konyha jön számtalan fajta különböző régiók és tartják az egyik legjobb a világon.

 

A megélhetési költségek

A teljes megélhetési költségek nagyon alacsony, kb $ 200 - $ 400 (US) havonta függően location; nagyobb városokban általában drágábbak, de még mindig nagyon kedvező. Mivel néhány kínai állampolgárok saját autó, a tömegközlekedés, mint a busz és a vasúti jól fejlett és olcsón használható.

Iskolák

Oktatási intézmények és egyetemek Kína területén

Online oktatási intézmények és egyetemek Kína területén