M.Sc. az építészetben

Általános információk

Program leírás

Beiratkozva a Szlovák Műszaki Egyetem Építészmérnöki Karának (FAD STU vagy csak FAD) építészmérnöki mesterképzésbe, kibontakoztathatja kreativitását, és képességeket szerez komplex építészeti ötletek és új épületek kialakításának, valamint a történelmi épületek, beleértve azok belső és külső területeit is. Ön jogosult lesz az összes projektszakasz műszaki dokumentációjának elkészítésére az építészeti tervektől az építési engedély projekteken át az építési tervekig. A város méretarányában dolgozva jogosult lesz a városi tervek és főtervek kidolgozására. Ebben az egészben ki fogja használni az építészet és a környezet kulturális, szellemi, történelmi, társadalmi-gazdasági és ökológiai viszonyainak megértését, és támaszkodni fog a karon végzett mester tanulmányai során szerzett tapasztalatokra, prezentációs és egyéb készségekre. építészet és design.

A főiskolai tanulmányok sikeres befejezése után jelentkezhet az építészet tanulmányi programra. Ennek fő előfeltétele azonban az építészet, a várostervezés vagy az elismert tanulmányi területek bármelyikének kapcsolódó tanulmányi programja.

Az építészet tanulmányi programja, amely az egyetemi hallgatókat „Ing. boltív." (Mérnöki építész) ötvözi a tanulmányok tradicionális formáit a fejlett technológiával, a legújabb tudományos eredményekkel és korszakunk aktuális kérdéseivel, például a fenntarthatóság stratégiájával, az akadálymentes koncepciókkal (univerzális kialakítás) és hasonlókkal.

A Design Studios moduljai, amelyek 24 úgynevezett vertikális stúdióban vannak elrendezve, képezik a tanulmányi program magját. Minden vertikális stúdió legfeljebb 16 hallgatóból áll, változatos készségekkel és tapasztalatokkal, tanulmányi szintjük alapján - akár alapképzésben, akár mesterképzésben részesülnek. A hallgatók választhatnak egy meghatározott vertikális stúdiót, egy adott téma iránti érdeklődésük, vagy egy pedagógus - vagy valószínűleg a pedagógusok csoportja - preferenciájuk alapján. A függőleges stúdiókat a gyakorlatban aktív vezető szlovák építészek vezetik. 133900_13.jpg

Az első ciklusban az építészet programba beiratkozott hallgatók várostervezési projektekkel foglalkoznak, míg a várostervezési program hallgatói építészeti projektet dolgoznak ki. Ez minden hallgató számára kötelező. A másik tanulmányi program egyidejű „érintése” biztosítja a szükséges készségeket és tapasztalatokat az építészet mint komplex entitás szempontjából. Lehetősége lesz arra, hogy az adott területet felfedezzék mind a városi-elméleti, mind az építészeti szempontok alapján. A szakmai ismeretek kibővítése érdekében a vertikális stúdiók tanfolyamát kötelező tantárgyak egészítik ki. Minden kifejezés választható tantárgyak közül választhat, amelyek további ismereteket és információkat szolgáltatnak a vertikális stúdiók feladatainak komplex problémamegoldásában.

A dolgozat két párhuzamos részből áll: diplomamunka és diplomamunka. A záró dolgozatban az építészet program hallgatói bebizonyítják, hogy képesek-e egy épület, belső és külső átfogó építészeti terveket készíteni, valamint hogy képesek-e megoldani a városi tervetől az épületek építészetéig a művészi és műszaki feladatokig terjedő feladatokat. a kreatív és eredeti részleteket, és az esztétikai, műszaki, szerkezeti kialakítást össze kell hangolni az építkezés pénzügyi, környezeti és társadalmi követelményeivel. Másrészről, a várostervezési program hallgatói bebizonyítják, hogy képesek-e átfogó városi és építészeti tervezési megoldásokat előállítani regionális, önkormányzati és övezeti szinten, beleértve a főtervek elkészítését átfogó városi és építészeti részletekkel a végső szakaszban tézis. 133899_7.jpg

Munkalehetőségek

A tanterv formai és tartalmi szempontból egyaránt a szakmai képesítés elismeréséről szóló EU irányelvnek megfelelően készül. Fokozat Ing. Az építészet és a várostervezés szakán diplomásoknak ítélt arch. az elismert oktatási programok és az egyetemi diplomák között szerepel.

A szakmai képesítés lehetővé teszi, hogy az Építészmérnöki Karon végzett hallgatók gyakorolják az építész hivatást, és az engedélyezési vizsga letételével az Európai Unió mind a huszonhét államában megszerezzék az építész szakma megszerzését.

Diplomásként képes megérteni az építészet és a környezet kulturális, szellemi, történelmi és társadalmi-gazdasági kapcsolatait. Ön jogosult komplett építészeti ötletek és épületek terveinek kidolgozására, beleértve azok belső és külső területeit, városi terveket és főterveket a városfejlesztés iránymutatása céljából. Ön készen áll az esztétikai, műszaki, építési, pénzügyi, környezeti és társadalmi követelmények összehangolására. Elsajátítja a tervezési folyamat minden szakaszának előkészítéséhez szükséges szakértelmet, és képes lesz arra, hogy felügyelje az építkezésen és az összetett városi építményekben végzett építési munkákat. Ezenkívül készen áll egy építész és várostervező irányítási és koordinációs tevékenységeinek elvégzésére. Érettségi után PhD-re is pályázhat. tanulmányozza és haladjon tudományosabb utat, ha akarja.

Eredményei, érdekei és bevált erőfeszítései alapján megerősítheti elkötelezettségét gyakorlati építészekkel folytatott szoros együttműködésen keresztül, időközi megbízásokon és / vagy egy építészeti stúdióban történő gyakorlása során.

A Szlovák Műszaki Egyetem Építészmérnöki Kara egy interdiszciplináris inkubátor indítást is támogat, ahol a hallgatók tovább fejleszthetik elképzeléseiket, tervezésüket és munkájukat a tudományos terület, valamint a gyakorlat mentorainak szoros felügyelete mellett. Így arra ösztönzik őket, hogy ismerős környezetben kezdjék el vállalkozásukat, és kezdjenek sikeres karriert.

A jelentkezés határideje

2021. május 31

Tandíj

Angol nyelven tanulók: évi 3500 €

Az iskoláról

Miért a pozsonyi STU Építészmérnöki Kar ?

Az Építészmérnöki Kar a Pozsonyi Szlovák Műszaki Egyetem hét karának egyike (a továbbiakban rövidítve STU, szlovákul „Slovenská technická univerzita”). Ez Szlovákia legnagyobb és legrégebbi építészeti iskolája; az építészeti oktatás kezdetei az 1946/1947-es tanévre nyúlnak vissza, és összefüggenek az Építőmérnöki tanulmányok területével.

Az Építészmérnöki Kar ma kreatív és versenyképes intézmény, nyitott gondolkodású munkatársakkal, és sikeresen kihasználja a nemzetközi együttműködési lehetőségeket a kutatás és az oktatás területén. Különösen az Erasmus Plus mobilitási program révén a kar csereprogramokat kínál Európa-szerte több mint 50 partnerintézménnyel. Évente tucatnyi külföldi hallgató hallgatja az Építészeti és Design Karot, valamint külföldi hallgatók érkeznek ide tanulni. Az elmúlt tanévben 29 külföldi hallgatónk volt, akik eljöttek velünk tanulni.

Az Építészmérnöki Kar oktatói kiemelkedő személyiségek, akik nemcsak tanárok és kutatók; többségük aktív gyakorló építész, várostervező vagy ipari / termék- és grafikus / márkatervező. A megszerzett díjak és díjak, valamint Szlovákia határain átívelő elismerés és kapcsolattartás bizonyítják legjobban kvalitásaikat.

A nemzeti szakértőkön kívül a FAD STU külföldről is meghív vendéglátókat: Jan Gehl, Marco Casagrande, Nathalie de Vries (MVRDV), Rainer de Graaf (OMA), Jenny B. Osuldsen (Snohetta), Patrik Schumacher (Zaha Hadid Architects) ) csak néhány a kortárs építészet számos jelentős külföldi szakértője és személyisége közül, akik eddig ellátogattak a Karra. A Kar nemzetközi szerepvállalását tükrözi a nemzetközi szervezetekben való tagság és a multinacionális projektekben való részvétel Szlovákiában és külföldön. 133914_olah.jpg

Közép- és Nyugat-Európa egyik legkisebb metropolisaként az élénk város Pozsony inspiráló és ugyanakkor megfizethető helyet képvisel a nemzetközi hallgatók és utazók számára. Közép-Európában található földrajzi helyzetének köszönhetően ez kapu Európába. Élvezni fogja Bécs, Budapest és Prága közelségét, tökéletes közlekedési kapcsolatokkal. A megosztott történelem és a közeli távolságok közösek ezekben a fővárosokban, és számos lehetőséget kínálnak kulturális, társadalmi és utazási tapasztalatokra. A nagyszerű busz- és vasúti összeköttetés Pozsonyból, valamint a pozsonyi és a bécsi repülőtér könnyű megközelíthetősége olcsó összeköttetést kínál nagy európai célállomásokhoz.

Mit csinálunk és hogyan?

Ha Szlovákia legnagyobb és legrégebbi építésziskoláját keresi, az Építészmérnöki Kar a Pozsonyi Szlovák Műszaki Egyetem szerves részeként, akkor jó helyen jár.

Itt tanulmányozhatja építészetét és várostervezését, ipari és terméktervezését. Ezeknek a tanulmányoknak a jellege meghatározta a kar alapvető oktatási stratégiáját, különös tekintettel a hallgatók kreativitásának és kritikus gondolkodásának fejlesztésére, valamint arra, hogy képesek-e reagálni a jövő előre nem látható kiszámítható kihívásaira, amelyekkel minden hallgató még szembesül. A tudományos és szakmai háttérrel rendelkező szakemberek által vezetett, projekt alapú tanulás, valamint a gyakorlattal szoros együttműködésben összehangolt projektek hű valósághű szimulációt nyújtanak a valós tapasztalatokról.

Az Építészeti és Formatervezési Kar az UNESCO kulturális örökség részét képező Selmecbánya szívében található speciális oktatási és kutatási központban is fókuszált munka lehetőségeit kínálja. Az autentikus történelmi házban (amelyet a hallgatók ténylegesen felújítottak) a kar egész évben 30 hallgatót és 10 alkalmazottat tud befogadni műhelyek vagy speciális tanfolyamok során.

Amikor közelebb kerülünk a gyakorlathoz, a hallgatókat arra ösztönzik, hogy vegyenek részt számos helyi és nemzetközi versenyen. Az iskola minőségét főleg a diákok eredményei igazolják. Az Építészmérnöki Kar büszkén büszkélkedhet a hallgatók sikereivel különféle helyi és nemzetközi építészeti, urbanisztikai és tervpályázatokon (pl. Inspireli Awards, Xella, Isover, Nemzeti Díj a Designért, ABF Szlovákia a legjobb alapképzésért, Prof. Lacko-díj a legjobb diplomamunkáért) és még sokan mások. 133901_70800894_10158950992201562_3476008549815943168_o.jpg

Egy ilyen gondolkodásmóddal arra törekszünk, hogy hallgatóink komplex felkészítését végezzük a kemény készségek és a puha készségek területén a közelgő Ipari 4.0 összefüggésben.

A jó végzettség azonban nem elég. Elsősorban egy közösség létrehozására törekszünk. Az Építészmérnöki Kar gazdag társadalmi, kutatási, tudományos és sportéletet biztosít. Nagy hagyománya van a legnagyobb nyilvános rendezvényünk - az Építészet és Design Éjszakája - szervezésében. Sok rendezvényt diákok készítenek a hallgatók számára - például a Manifest (első éveinket meleg kollégáik fogadják új kollégáik által). Nyílt napok, diákok és szakemberek kiállításai, munkájuk bemutatása, asztalitenisz hétvége stb., És számos helyi építészeti, formatervezési, művészeti fesztivál és piac (például városi piac), Építészmérnöki Kar élvezi jelenlétüket a Pozsony városközpontjához közeli stratégiai elhelyezkedése miatt. 133896_20160921_163434.jpg

Utoljára frissítve szept. 2020

Keystone ösztöndíj

Ismerd meg az ösztöndíjaink által kínált lehetőségeket

Az iskoláról

The Faculty of Architecture and Design is part of the Slovak University of Technology in Bratislava as a top establishment with educational, scientific, artistic, and project activities in the field o ... Tovább

The Faculty of Architecture and Design is part of the Slovak University of Technology in Bratislava as a top establishment with educational, scientific, artistic, and project activities in the field of architecture, urbanism, and design. It was founded in 1947, and since then, it is based on the most talented Slovak architects and designers. Kevesebb