M.Sc. az építészetben

Általános információk

Program leírás

A Szlovák Műszaki Egyetem Építészmérnöki Karán az építészet mesterképzésbe jelentkezve kibontakozik kreativitása és képességei, amelyekkel komplex építészeti ötleteket és új épületek terveit, valamint a történelmi épületek rekonstrukcióját, ideértve azok belső és külső felépítését is fejlesztheti. Ön jogosult lesz a műszaki dokumentáció elkészítésére az összes projekt szakaszában, az építészeti tervezéstől az építési engedélyezési projektekig az építési tervekig. A város méretarányán dolgozva jogosult lesz városi tervek és főtervek kidolgozására. Mindezek során az építészet és a környezet kulturális, intellektuális, történelmi, társadalmi-gazdasági és ökológiai kapcsolatának megértését fogja felhasználni, és a tapasztalatokra, a prezentációra és más készségekre támaszkodik, amelyeket a kari mesterképzés során szerzett. építészet.

A főiskolai tanulmányok sikeres befejezése után jelentkezhet az építészet tanulmányi programra. Ennek fő előfeltétele azonban az építészet, a várostervezés vagy az elismert tanulmányi területek bármelyikének kapcsolódó tanulmányi programja.

Az építészet tanulmányi programja, amely az egyetemi hallgatókat „Ing. boltív." (Mérnök építész) ötvözi a tanulmányok tradicionális formáit a fejlett technológiával, a legújabb tudományos eredményekkel és korszakunk aktuális kérdéseivel, például a fenntarthatóság stratégiájával, az akadálymentes koncepciókkal (univerzális kialakítás) és hasonlókkal.

A Design Studios moduljai, amelyek 24 úgynevezett vertikális stúdióban vannak elrendezve, képezik a tanulmányi program magját. Minden vertikális stúdió legfeljebb 16 hallgatóból áll, változatos készségekkel és tapasztalatokkal, tanulmányi szintjük alapján - akár alapképzésben, akár mesterképzésben részesülnek. A hallgatók választhatnak egy meghatározott vertikális stúdiót, egy adott téma iránti érdeklődésük, vagy egy pedagógus - vagy valószínűleg a pedagógusok csoportja - preferenciájuk alapján. A függőleges stúdiókat a gyakorlatban aktív vezető szlovák építészek vezetik.

Az első ciklusban az építészet programba beiratkozott hallgatók várostervezési projektekkel foglalkoznak, míg a várostervezési program hallgatói építészeti projektet dolgoznak ki. Ez minden hallgató számára kötelező. A másik tanulmányi program egyidejű „érintése” biztosítja a szükséges készségeket és tapasztalatokat az építészet mint komplex entitás szempontjából. Lehetősége lesz arra, hogy az adott területet felfedezzék mind a városi-elméleti, mind az építészeti szempontok alapján. A szakmai ismeretek kibővítése érdekében a vertikális stúdiók tanfolyamát kötelező tantárgyak egészítik ki. Minden kifejezés választható tantárgyak közül választhat, amelyek további ismereteket és információkat szolgáltatnak a vertikális stúdiók feladatainak komplex problémamegoldásában.

A dolgozat két párhuzamos részből áll: diplomamunka és diplomamunka. A záró dolgozatban az építészet program hallgatói bebizonyítják, hogy képesek-e egy épület, belső és külső átfogó építészeti terveket készíteni, valamint hogy képesek-e megoldani a városi tervetől az épületek építészetéig a művészi és műszaki feladatokig terjedő feladatokat. a kreatív és eredeti részleteket, és az esztétikai, műszaki, szerkezeti kialakítást össze kell hangolni az építkezés pénzügyi, környezeti és társadalmi követelményeivel. Másrészről, a várostervezési program hallgatói bebizonyítják, hogy képesek-e átfogó városi és építészeti tervezési megoldásokat előállítani regionális, önkormányzati és övezeti léptékben, beleértve a főtervek elkészítését átfogó városi és építészeti részletekkel a végső szakaszban tézis.

architecture, house, 3d

fotó: Giovanni_cg / pixabay

Munkalehetőségek

A tanterv formai és tartalmi szempontból egyaránt a szakmai képesítés elismeréséről szóló EU irányelvnek megfelelően készül. Fokozat Ing. Az építészet és a várostervezés szakán diplomásoknak ítélt arch. az elismert oktatási programok és az egyetemi diplomák között szerepel.

A szakmai képesítés lehetővé teszi az Építészmérnöki Kar diplomáinak gyakorlását építészi szakma gyakorlására, és az engedélyező vizsga átadása után az Európai Unió mind a huszonhét államában megszerzik építészi szakma gyakorlását.

Pályakezdőként megérti az építészet és a környezet kulturális, szellemi, történelmi és társadalmi-gazdasági kapcsolatait. Jogosult az építmények teljes építészeti ötleteinek és terveinek kidolgozására, ideértve a belső és külső belső tereket, a városi terveket és a főterveket a városfejlesztés iránymutatása céljából. Kész lesz az esztétikai, műszaki, építési, pénzügyi, környezeti és társadalmi követelmények összehangolásának kezelésére. Ön elsajátítja a szakértelem előkészítését a tervezési folyamat minden szakaszában, és képesítéssel rendelkezik az építkezés és az összetett városi szerkezetek építésének felügyeletéhez. Ezen felül felkészül arra, hogy elvégzi az építész és a várostervező irányítási és koordinációs tevékenységeit. A diploma megszerzése után PhD-re is jelentkezhet. tanulmányozni és tudományos utat követni, ha akarod.

Eredményei, érdekei és bevált erőfeszítései alapján megerősítheti elkötelezettségét gyakorlati építészekkel folytatott szoros együttműködésen keresztül, időközi megbízásokon és / vagy egy építészeti stúdióban történő gyakorlása során.

A Szlovák Műszaki Egyetem Építészmérnöki Karja támogatja az interdiszciplináris inkubátorok indítását is, ahol a hallgatók tovább fejleszthetik ötleteiket, terveiket és munkájukat az akadémiai és a gyakorlati mentorok szoros felügyelete alatt. Ilyen módon ösztönzik őket arra, hogy vállalkozásukat egy ismerős környezetben kezdjék el, és sikeres karriert kezdjenek.

A jelentkezés határideje

2020. május 31

Tandíj

Angol nyelven tanulók: évi 3500 €

Az iskoláról

Miért az STU Építészmérnöki Kar Pozsonyban?

Az Építészmérnöki Kar a pozsonyi Szlovák Műszaki Egyetem hét karjának egyike (a továbbiakban STU rövidítve, szlovák „Slovenská technická univerzita” néven). Szlovákia legnagyobb és legrégebbi építészeti iskolája; az építészmérnöki oktatás kezdete az 1946/1947 tanévre nyúlik vissza, és az Építőmérnöki Tanulmány területéhez kapcsolódik.

Az Építészmérnöki Kar ma kreatív és versenyképes intézmény, nyitott személyzettel, és sikeresen használja ki a nemzetközi együttműködési lehetőségeket a kutatás és oktatás területén. Különösen az Erasmus Plus mobilitási program révén a karok Európa több mint 50 partnerintézményével kínálnak csere lehetőségeket. Évente tucatnyi Építészmérnöki Kar hallgatója külföldön, valamint nemzetközi hallgató érkezik tanulni az Építészmérnöki Karba. Ugyanakkor 29 nemzetközi hallgató jött tanulni az Építészmérnöki Karba.

Az Építészmérnöki Kar oktatói olyan kiemelkedő személyiségek, akik nemcsak tanárok és kutatók; többségük aktív gyakorló építész, várostervező vagy ipari / termék- és grafikai / márkatervező. A megszerzett díjak és kitüntetések, valamint az elismerés és a Szlovákia határain átnyúló kapcsolatok bizonyítják a képességeiket.

A nemzeti szakértők mellett az FA STU külföldi előadókat hív fel: Jan Gehl, Marco Casagrande, Nathalie de Vries (MVRDV), Rainer de Graaf (OMA), Jenny B. Osuldsen (Snohetta), Patrik Schumacher (Zaha Hadid építészek) ) csak néhány a kortárs építészet számos jelentős külföldi szakértőjéből és személyiségéből, akik eddig meglátogatták a karot. A kar nemzetközi részvételét tükrözi a nemzetközi szervezetekben való tagság és a multinacionális projektekben való részvétel Szlovákiában és külföldön.

Közép- és Nyugat-Európa egyik legkisebb metropolisaként az élénk város Pozsony inspiráló és ugyanakkor megfizethető helyet képvisel a nemzetközi hallgatók és utazók számára. Közép-Európában található földrajzi helyzetének köszönhetően ez kapu Európába. Élvezni fogja Bécs, Budapest és Prága közelségét, tökéletes közlekedési kapcsolatokkal. A megosztott történelem és a közeli távolságok közösek ezekben a fővárosokban, és számos lehetőséget kínálnak kulturális, társadalmi és utazási tapasztalatokra. A nagyszerű busz- és vasúti összeköttetés Pozsonyból, valamint a pozsonyi és a bécsi repülőtér könnyű megközelíthetősége olcsó összeköttetést kínál nagy európai célállomásokhoz.

Mit csinálunk és hogyan?

Ha Szlovákia legnagyobb és legrégebbi építészeti iskoláját keresi, az Építészmérnöki Karral a Pozsonyi Szlovák Műszaki Egyetem szerves részeként, akkor a megfelelő helyre érkezik.

Itt tanulmányozhatja építészetét és várostervezését, ipari és terméktervezését. Ezeknek a tanulmányoknak a jellege meghatározta a kar alapvető oktatási stratégiáját, különös tekintettel a hallgatók kreativitásának és kritikus gondolkodásának fejlesztésére, valamint arra, hogy képesek-e reagálni a jövő előre nem látható kiszámítható kihívásaira, amelyekkel minden hallgató még szembesül. A tudományos és szakmai háttérrel rendelkező szakemberek által vezetett, projekt alapú tanulás, valamint a gyakorlattal szoros együttműködésben összehangolt projektek hű valósághű szimulációt nyújtanak a valós tapasztalatokról.

Az Építészmérnöki Kar a koncentrált munka lehetőségeit is kínálja speciális oktatási és kutatási központjában, az UNESCO kulturális örökség központjában, Banská Štiavnica szívében. A hiteles történelmi házban (amelyet a hallgatók valójában helyreállítottak) a kar akár 30 hallgató és 10 alkalmazott befogadására képes az egész évben tartott műhelyek vagy szakos tanfolyamok alkalmával.

Amikor közelebb kerülnek a gyakorlathoz, a hallgatókat arra ösztönzik, hogy vegyenek részt számos helyi és nemzetközi versenyen. Az iskola minőségét elsősorban a tanulók eredményei erősítik meg. Az Építészmérnöki Kar büszkén büszkélkedhet a hallgatók sikereivel különböző helyi és nemzetközi építészeti-urbanisztikai és formatervezési versenyeken (pl. Inspireli Awards, Xella, Isover, Nemzeti díj a formatervezésnél, ABF Szlovákia a legjobb alapképzésért, Lacko prof. a legjobb diplomaért) és még sokan mások.

Egy ilyen gondolkodásmóddal arra törekszünk, hogy hallgatóink komplex felkészítését végezzük a kemény készségek és a puha készségek területén a közelgő Ipari 4.0 összefüggésben.

A jó oktatás azonban nem elegendő. Arra törekszünk, hogy közösséget hozzunk létre. Az Építészmérnöki Kar gazdag társadalmi, kutatási, tudományos és sportéletet biztosít. Régi hagyományaink vannak a legnagyobb nyilvános rendezvényünk - az Építészet és Tervezés Éjszaka - megszervezésében. Számos rendezvényt a hallgatók készítenek a hallgatók számára - például a Manifest (első éveinkben meleg fogadtatásban részesülnek új kollégák). Ezt követően nyílt napok, valamint a hallgatók és a szakemberek kiállításai, a munka bemutatása, asztalitenisz-hétvége stb., És számos helyi építészet, tervezés, művészeti fesztiválok és piacok (például a városi piac) végén az Építészmérnöki Kar élvezi jelenléte a pozsonyi városközpont közelében található stratégiai elhelyezkedése miatt.

Utoljára frissítve márc. 2020

Az iskoláról

Az Építészmérnöki Kar a pozsonyi Szlovák Műszaki Egyetem részét képezi, mint felsőoktatási intézmény, amely oktatási, tudományos, művészeti és projekttevékenységeket folytat az építészet, az urbanizmu ... Tovább

Az Építészmérnöki Kar a pozsonyi Szlovák Műszaki Egyetem részét képezi, mint felsőoktatási intézmény, amely oktatási, tudományos, művészeti és projekttevékenységeket folytat az építészet, az urbanizmus és a tervezés területén. 1947-ben alapították, és azóta a legtehetségesebb szlovák építészekre és tervezőkre épül. Kevesebb