MA az újságírásban

Általános információk

Program leírás

A Leeds Trinity-nál azt gondoljuk, hogy az újságírás az egyik legizgalmasabb, legigényesebb, érdekesebb és legeredményesebb pályafutás a bolygón.

Az online, nyomtatott és sugárzott iparágak rendkívül versenyképesek, de a kiváló munkatársakkal való kapcsolatunk azt jelenti, hogy azt mondja nekünk - és segít nekünk abban, hogy teljesíteni tudjuk - pontosan azt, amit a gyakornokainknak munkához kell jutniuk.

Rendszeresen teljesített, legálisan tudatos újságírókkal állunk rendelkezésünkre a többplatformos híradási készségekkel, valamint a magasabb szintű kutatásra vonatkozó tudományos képességekkel.

A posztgraduális újságírás tanfolyam magában foglalja az összes olyan többplatformos híradástechnikai készségeket, amelyek az újságírói karrierhez szükségesek.

A Leeds Trinty MA újságírása az Egyesült Királyságban csak négy MA kurzus egyike, amelyet mind a fő újságírói akkreditációs szervek, a BJTC, mind az NCTJ akkreditál.


A tanfolyam előnyei

Az MA egy teljes idejű intenzív program, amelynek célja:

 • A multimédia újságíráshoz szükséges gyakorlati készségek.
 • A szakmai újságírói gyakorlat átfogó megértése, beleértve a hírekkel kapcsolatos kutatásokat és megalapozottságokat, az interjútechnikákat, a kapcsolatok megteremtését, a rövidítést.
 • A brit újságírás kondicionáló jogi és szabályozási keretek ismerete és képessége.
 • Az újságírók szakmai szerepének és szabályozási felelősségének tudatosítása.
 • Olyan politikai és kereskedelmi struktúrák kritikus megértése, amelyeken belül a média működik.
 • Az a lehetőség, hogy az újságíráshoz kapcsolódó, lényeges, független kutatásokat végezzenek.


Szerkezet

A következő hat modul alkotja az MA-t:

 • Hírek készségek - intenzív, gyakorlati modul, amely biztosítja a multimédiás készségeket bármely hírmondóban, platformtól függetlenül. Ez magában foglalja a rövidítést is.
 • Törvény, etika és szabályozás - a jogilag biztonságos és etikus újságírók szükséges ismerete, valamint a szabályozói szabályzatok követése.
 • Élő produkció - Valódi hírekkel és funkciókkal valós időben készíthet saját honlapunkat és külső szervezeteket.
 • Public Affairs - a tudás fejlődésének támogatása a brit központi és helyi kormányzattal kapcsolatban.
 • Szakmai elhelyezkedés - minden gyakornoknak legalább négy héttel el kell helyeznie a szakmai hírmondó környezetben való elhelyezést.
 • Kutatási módszertanok és disszertáció vagy az alkalmazott újságírás kutatási projekt - a választott modultól függően vagy disszertációt vagy gyakorlati tárgyat és kritikai reflexiót fog készíteni.


Tanulás, tanítás és értékelés

A Leeds Trinity-nál célunk, hogy kiváló hallgatói tapasztalatot és személyes hozzáállást biztosítsunk a hallgatók tudományos és szakmai lehetőségeinek elérésében. Erős hagyományunk van a diákok foglalkoztathatóságának támogatásában, a megfelelő tantervbe épített ismeretekkel.

Stratégiánk kulcsfontosságú témái a hallgatói bizalom, a professzionalizmus és a társadalmi felelősségvállalás. Ahhoz, hogy segítsük a tanulókat a potenciáljuk elérésében, a tanulást együttműködési folyamatként hangsúlyozzuk, számos hallgató által vezetett és irányított tevékenységgel. Ez a megközelítés biztosítja, hogy a diákok teljes mértékben részt vegyenek saját tanulásuk kialakításában, kritikus gondolkodásuk és reflexió készségeik kifejlesztésében, hogy képesek legyenek azonosítani saját erősségeit és gyengeségeit, és a széles körű tanulási támogatási rendszert használják saját fejlesztésük kialakítására.


Graduate Célállomások

2014-től az újságírók diplomások 100% -át az iparágban a harmadik év folyamán végezték el. A közelmúltban végzett diplomások a Cosmopolitan-nál, a Sky Sport News onlineen, a Caters hírügynökségen, a Dewsbury Reporteren, a Halifax Courieren, a Batley Híreken, a Wakefield Expressen, a Press Associationen, a Radio 4-en, az ITV Calendaren, a BBC helyi rádiós és kereskedelmi rádióján biztosítottak munkát.


Belépési követelmények

A normál belépési követelmény jó kitüntetéses végzettség - minimum 2.2, lehetőleg 2.1.

Ha az angol nem az első nyelved, az IELTS 7.0 (minden komponensnél legalább 6,5) vagy ezzel egyenértékű a minimális követelmény.


kiadások

Javasoljuk a diákoknak, hogy az éves tandíj mellett a következőket is költse:

 • Az ajánlott és szükséges olvasási listákat a tanfolyam kezdetén adják meg. Minden könyv és e-könyv elérhető a mi Könyvtárunktól, de kölcsönkérhetünk. Javasoljuk, hogy a tanulási erőforrások átlagos éves költségkeretét 390 000 forintot ajánljuk, ha úgy döntesz, hogy ez az Ön számára. * Ez a szám a Munka- és Nyugdíjpénztári Tanulmányi Tanulmányi költségek 2015-es tanterven alapul
 • Önnek tartalmaznia kell az elhelyezéssel járó utazási költségeket és a kapcsolódó költségeket is, azonban az Egyetem általános összeggel járul hozzá az összes kiadáshoz.
 • Az egyetem a hallgatóknak egy 6 fontos nyomtatási hitelt biztosít minden tanévben, amely feltölthető az egyetemen vagy az interneten.
 • Az NCTJ akkreditációs vizsga kiegészíti a tanfolyam költségét.
Utoljára frissítve márc. 2020

Az iskoláról

When you choose Leeds Trinity University, you choose a university renowned for teaching excellence, highly employable graduates and high student satisfaction. We’re committed to offering a personalise ... Tovább

When you choose Leeds Trinity University, you choose a university renowned for teaching excellence, highly employable graduates and high student satisfaction. We’re committed to offering a personalised student experience, in a friendly and supportive environment that will allow you to thrive. Kevesebb