MA az irodalomban - Kultúra - Média, több szakirányú lehetőségek

Általános információk

Program leírás

A program célja, hogy erősítse a hallgatók történelmi ismereteit és az irodalom, a kultúra és a modern média közötti kapcsolatok elméleti megértését. A hallgató az angol, francia, általános, német, orosz, spanyol vagy jiddis irodalomra, valamint a skandináv tanulmányokra szakosodhat.

Vannak elméleti kurzusok, amelyek általános esztétikai és kulturális témákat tárgyalnak, valamint olyan kurzusok, amelyek konkrét irodalmi műfajokra, témákra vagy történelmi időszakokra összpontosítanak. Kritikus figyelmet szentelnek azoknak a sok formának is, amelyek között az irodalom a médiabe és a nyilvánosságba kerül a kortárs társadalomban. A záróvizsga diplomamunka formájában készül.

A program különlegességei

  • A tanfolyamokat kiváló professzorok tanítják, akik közül sokan nemzetközileg elismertek.
  • A világ minden tájáról érkező diákok hozzájárulnak az osztályok ösztönzéséhez.
  • A Nyelvi és Irodalmi Központ élénkítő szellemi és társadalmi környezetet biztosít a program számára.

Karrier kilátások

A program felkészülésként szolgál a további tudományos tanulmányok (pl. PhD) vagy a szakmai karrier az irodalom, a kultúra és a média területén.

További információ a https://www.sol.lu.se/en/education/programmes/literature-culture-media/ oldalon található.

Miért Lund University ?

Lund University 1666-ban alapították, és Észak-Európa egyik legrégebbi, legszélesebb és legfinomabb egyeteme. Az egyetem a világ 100 legfontosabb egyeteme közé tartozik a QS World University Rankings 2020-ban, és ez az első választás a nemzetközi hallgatók számára, akik Svédországba érkeznek - a világ egyik leginnovatívabb, fenntarthatóbb és demokratikusabb országa.

Ha nemzetközi hálózatát globális tantermi környezetbe kívánja építeni, akkor a Lund University nagyszerű lehetőség. Tapasztalja meg a tanulás más módját egy olyan országban, amely a felsőoktatásban a világ egyik legjobbja. A csoportmunka és az informális tanár-hallgatói kapcsolatok megkönnyítik a mélyreható tanulást.

Az egyetem Lund-ban található, egy bájos és kompakt egyetemi város Dél-Svédországban, mindössze 35 percre Dánia koppenhágai repülőtértől. A város híres élettel teli hallgatói életéről, és számos világhírű kutatási létesítmény és nemzetközi vállalat számára is otthont ad.

Tudjon meg többet a Lund University a www.lunduniversity.lu.se címen

Utoljára frissítve okt. 2019

Az iskoláról

Lund is Sweden’s most attractive study destination. The University offers one of the broadest ranges of programmes and courses in Scandinavia, based on cross-disciplinary and cutting-edge research. A ... Tovább

Lund is Sweden’s most attractive study destination. The University offers one of the broadest ranges of programmes and courses in Scandinavia, based on cross-disciplinary and cutting-edge research. A degree from Lund University is a hallmark of quality both in Sweden and abroad. Kevesebb
Lund , Malmö , Helsingborg + 2 Több Kevesebb