A program célja, hogy erősítse a diákok történelmi ismereteit és elméleti megértését az irodalom, a kultúra és a modern média kapcsolatáról. A diákok választhatnak angol , francia , általános , német , orosz , spanyol vagy jiddis szakirodalom vagy skandináv tanulmányok között . Vannak elméleti tanfolyamok, amelyek általános jellegű esztétikai és kulturális témákról beszélnek, valamint az egyes irodalmi műfajok, témák vagy történelmi időszakokra összpontosító tanfolyamok. Kritikus figyelmet szentelnek azoknak a sokféle formának is, amelyekben az irodalom a médiába és a kortárs társadalom közterületébe lép. A záróvizsga mesterképzés formájában történik.

A program különlegességei

  • A tanfolyamokat kiváló professzorok tanítják, akik közül sokan nemzetközileg elismertek.
  • A világ minden tájáról érkező diákok hozzájárulnak az osztályok ösztönzéséhez.
  • A Nyelvi és Irodalmi Központ élénkítő szellemi és társadalmi környezetet biztosít a program számára.

Program modulok / tanfolyamok

Az angol irodalom szakosodása
Kötelező kurzusok erre a szakirányra a kreditek számával : A közepes kultúra esztétikája (15), irodalmi elmélet és módszer (15), angol irodalom (15) vagy amerikai irodalom 1820-1945 (15), diplomamunka (30).
Választani kívánt (15 15).

Szakterület a francia irodalomban
Kötelező kurzusok erre a szakirányra, kreditszámmal : A közbenső kultúra esztétikája (15), irodalmi elmélet és módszer (15), francia irodalom a világban (15) vagy Mi az irodalom és mi ez jó? Bevezetés a francia irodalom tanulmányozásába (15), diplomamunka (30).
Választani kívánt (15 15).

Szakirány a szakirodalomban
Kötelező kurzusok erre a szakirányra a kreditek számával : A közepes kultúra esztétikája (15), irodalmi elmélet és módszer (15), világirodalom / kultúrák közötti megértés (15) vagy a svéd és dán irodalmi Canon - történelmi és elméleti perspektívák ), Diplomamunka (30).
Választani kívánt (15 15).

Specializáció német irodalomban
Kötelező kurzusok erre a szakirányra a kreditek számával : A közepes kultúra esztétikája (15), irodalmi elmélet és módszer (15), német irodalom a fal után (15) vagy a második világháború utáni német irodalom (15) Mesterképzés ( 30).
Választani kívánt (15 15).

Specializáció az orosz irodalomban
Kötelező kurzusok erre a szakirányra a kreditek számával : A közepes kultúra esztétikája (15), irodalmi elmélet és módszer (15), fejlett orosz irodalomtudomány (15) vagy orosz modernizmus 1890-1928 (15), diplomamunka (30) .

Választani kívánt (15 15).

Specializáció skandináv tanulmányokban
Kötelező kurzusok erre a szakirányra a kreditek számával : A közepes kultúra esztétikája (15), irodalmi elmélet és módszer (15), Ibsen és Strindberg (15) vagy skandináv gyermek- és ifjúsági irodalom (15), diplomamunka (30).
Választani kívánt (15 15).

Szakterület a spanyol irodalomban
Kötelező kurzusok erre a szakirányra a kreditek számával : A közbenső kultúra esztétikája (15), irodalmi elmélet és módszer (15), latin-amerikai irodalom (15) vagy latin-amerikai kulturális ikonok (15), diplomamunka (30 ).
Választani kívánt (15 15) .

A jiddis szakirodalom szakosodása
Kötelező kurzusok erre a szakirányra, kreditszámmal : A közbenső kultúra esztétikája (15), irodalmi elmélet és módszer (15), jiddis irodalom 1945 után (15) vagy jiddis modernizmus 1907–1954 (15), diplomamunka (30) .
Választani kívánt (15 15).

Karrier kilátások

A program felkészülésként szolgál a további tudományos tanulmányok (pl. PhD) vagy a szakmai karrier az irodalom, a kultúra és a média területén.

Attól függően, hogy melyik specializációra kíváncsi, olvassa el a következő témakört:
www.lunduniversity.lu.se/lcm-english
www.lunduniversity.lu.se/lcm-french
www.lunduniversity.lu.se/lcm-general
www.lunduniversity.lu.se/lcm-german
www.lunduniversity.lu.se/lcm-russian
www.lunduniversity.lu.se/lcm-scandinavian
www.lunduniversity.lu.se/lcm-spanish
www.lunduniversity.lu.se/lcm-yiddish

Miért Lund University ?

Lund University 1666-ban alapították, és Észak-Európa legrégebbi, legszélesebb és legszebb egyeteme. Az egyetem a világ legmagasabb 100 egyetemei közé sorolható a QS World University Rankings 2019-ben, és a világ egyik leginnovatívabb, fenntarthatóbb és demokratikusabb országának Svédországba érkező nemzetközi diákok # 1 választása.

Ha nemzetközi hálózatát globális tantermi környezetbe kívánja építeni, akkor a Lund University nagyszerű lehetőség. Tapasztalja meg a tanulás más módját egy olyan országban, amely a felsőoktatásban a világ egyik legjobbja. A csoportmunka és az informális tanár-hallgatói kapcsolatok megkönnyítik a mélyreható tanulást.

Az egyetem Lund-ban található, egy bájos és kompakt egyetemi város Dél-Svédországban, mindössze 35 percre Dánia koppenhágai repülőtértől. A város híres élettel teli hallgatói életéről, és számos világhírű kutatási létesítmény és nemzetközi vállalat számára is otthont ad.

Tudjon meg többet a Lund University a www.lunduniversity.lu.se címen

Program oktatási nyelve:
  • Angol
Lund University

91 további kurzus Lund University »

Utoljára frissítve Február 11, 2019
Ez a kurzus Nappali bejárós
Start Date
szept. 2019
Duration
2 Év
Nappali
Price
Contact school
Deadline
Contact school
Helyszínek szerint
Dátum szerint
Start Date
szept. 2019
End Date
Contact school
Jelentkezési határidő
Contact school

szept. 2019

Location
Jelentkezési határidő
Contact school
End Date
Contact school