MA az élelmiszer-biotechnológiában
Al-Farabi Kazakh National University
Kulcs információ
Campus helye
Almaty, Kazahsztán
Nyelvek
Angol
Tanulmányi formátum
Összekevert, Az egyetemen
Időtartam
2 évek
Pace
Teljes idő
Tandíjak
KZT 2 347 000
Jelentkezési határidő
Kérjen információt
Legkorábbi kezdési dátum
Kérjen információt
Bevezetés
Az élelmiszer-biotechnológia mesterképzés egyesíti a Al-Farabi Kazakh National University és a franciaországi ISA Lille mesterképzését. Ez lehetőséget teremt arra, hogy több nemzetközi ismeretet és tapasztalatot szerezzenek az élelmiszertudományban, a bioprocesszorokban és az élelmiszergyártási technológiákban.
Az élelmiszer-biotechnológia kétéves mesterképzési programja négy félévből áll: tanfolyamok félévéből és egy végső szakból, amely a mesterképzésre vonatkozik. Minden hallgató egy évet Kazahsztánban és egy évet Franciaországban tölt angol nyelvű mesterképzésen.
A program célja a jövőbeli tudósok és élelmiszer-előállítási vezetők magas szintű képzése, hogy válaszoljon a magán- és állami kutatóközpontok, valamint az élelmiszer-feldolgozással, állati és növénytermesztéssel foglalkozó élelmiszeripari vállalatok jelenlegi és jövőbeli igényeire.
A Biológiai és Biotechnológiai Kar, amely az egyetem egyik legrégebbi karja, amely az egyetem 1934-es megalapítása óta létezik. Az oktatószemélyzetbe prominens társult professzorok, tudósok és vezető szakértők, valamint a munkaadók vesznek részt a mester hallgatók. A diplomások szakemberek a biológiai tudomány különféle területein, köztük a kutatóintézetekben, az iparban, a közép- és középfokú oktatási intézményekben, valamint a közeli és távoli országokban: az USA Harvard, Texas, Virginia egyetemei, Egyetemek Franciaországban, Kanadában, az Egyesült Királyságban, Németországban és Oroszországban.
A programba beiratkozott hallgatók a következő modulokkal együtt kötelező és ajánlott kurzusokat tanulmányozzák:
- M-3 Alkalmazott statisztikák, táplálkozási alapelvek és bioprocesszorok az élelmiszer- előállításban.
- M-4 A biotechnológiai kutatás modern módszerei, szervezése és tervezése.
- М -5 Élelmiszer-technológia és kombinatorika.
- М - 6 Élelmiszer-előállítás.
- М-7 Élelmiszer-biztonság.
A következő információkat feltöltjük az egyetem weboldalára
Képesítés: Tudományos és pedagógiai irányítás - Természettudományi Mester.
Végzős hallgató modellje
A program befejezése után a hallgatók várhatóan képesek lesznek:
- Kezelje a biotechnológiai folyamatok feltételeit és tényezőit az élelmiszer-előállításban.
- Elemezze a többváltozós statisztikai elemzés módszereit, különös tekintettel a faktor- és klaszteranalízis alapjaira.
- Értékelje az ipari vállalkozások munkáját, termékskáláját és a termelési folyamatok szervezésének alapelveit.
- Kövesse az élelmiszer-ipari termékek szabványosításának és tanúsításának alapelveit, az élelmiszer-előállítás és a HACCP nemzetközi szabványainak megfelelően.
- Hasonlítsa össze az új nyersanyag-források és a kész élelmiszeripari termékek higiéniai biztonságának meghatározására szolgáló megfelelő módszereket, valamint az élelmiszer- és ízesítő-adalékanyagok alkalmazását az egészségügyi hatóságok jelenlegi higiéniai követelményeinek megfelelően.
- Megfeleljen az új termékek érzékszervi jellemzőinek a fogyasztói preferenciákkal, hagyományokkal és nemzeti jellemzőivel való kombinációjával a népesség bizonyos csoportjai számára; a termékek egyensúlya a fő tápanyagok tartalma, a tárolási ellenállás, a fogyasztó számára történő rendelkezésre állás szerint.
- Szervezze meg az alapanyagok, félkész termékek és késztermékek hatékony minőség-ellenőrzési rendszerét szabványos és tanúsítási tesztek alapján.
- Képesnek lennie a modern technológiai berendezések professzionális működtetésére laboratóriumi és gyártási körülmények között.