MD-k Transcultural Design / China Studio

Általános információk

Program leírás

Egy posztgraduális program két éven át a Transzkulturális Design szakterületére specializálódott, egyetlen mesterfokozatot tervez123704_ChinaStudio.png

Az MD-k során a Transcultural Design / China Studio a diákok megtanulják megfejteni a helyi viselkedésformákat, és megértik a kínai piacot, hogy egy koherens projektet kínáljanak a felhasználóknak, a tervezéshez antropológiai megközelítéssel. Ez a program egy nemzetközi tervező karrierjének egyik lépcsője.

106044_logo_fineart.gif

Program együttműködve a Shanghai Egyetem Fineart kollégiumával

Fő témák

  • embertan
  • Kínai kontextusban történő tervezés
  • Multikulturális megközelítés

A két éven felüli MDes programok négy félévben kerülnek megrendezésre, melyeket 30 ECTS hitelesített. Mindegyik modul esetében következetes és növekvő személyes munkaidő várható.

Tanterv

Félév 1

A hallgatók ezt a szemesztert külföldön töltik el gyakorlatban junior tervezőként (minimum 13 hét). A gyakorlat előtt egy modult követnek, amely magában foglal egy üdvözlő szemináriumot és módszertani transzkulturális képességeket (80 óra), nyelvtanfolyamokat és helyi kultúrát (30 óra).

A szemeszter célja a diákok számára, hogy kiemeljék és bővítsék a szakmai ismereteket egy másik kultúra kontextusában.

2. szemeszter

Ebben a félévben a diákok megtanulják kezelni a komplex tervezési projektek menedzselését, elmélyítik tudásukat a programban tárgyalt terület gazdasági, társadalmi és kulturális vonatkozásairól, felépíthetik és alkalmazhatják a módszertant, és támogathatják a projekt végső idejét. tanulmányokat, amelyek tárgyát maga határozza meg.

3. szemeszter

A végzős projekt folytatása és befejezése, amely összefoglalja a szerzett szakmai készségeket. Egy partneregyetem egy vállalati és / vagy kutatólaboratóriumával együttműködve végezhető. Ez a személyes végzős projektnek kapcsolódnia kell ahhoz a programhoz, amelyben a hallgatók beiratkoztak.

A felügyeletet műhelyek formájában biztosítják a referencia tervező irányítása alatt, amelyhez pontatlan hangszórók társulnak. Tézisírás a projekt témájában.

4. szemeszter

A tanulmányi program legalább tizenhat hét (és legfeljebb hat hónapos) szakmai gyakorlaton végződik egy vállalatnál, Franciaországban vagy külföldön.

A gyakornokok junior tervezőként dolgoznak, és támogatják a projekt egészét vagy egy részét.

A hallgatónak be kell mutatnia képességeit, hogy integrálódjon egy csapatba, kezelhessen egy projektet és fejlessze ki a projekt összes szekvenciáját annak zökkenőmentes működéséhez. Lehetővé teszi a diák számára, hogy minden tanulmányát megfogalmazza az első szakmai tapasztalatával.

A diák szakmai projektjétől függően ez a szakmai gyakorlat egy olyan cégen belül is megtörténhet, amelyet a hallgató hoz létre, vagy akár egy kutatólaboratóriumon belül.123705_Visuel2Chine.jpg

Shanghai, Kína

Sanghaj stratégiai helyszíne az interkulturális tervezésnek a dinamizmusa és a legutóbbi fejlődése miatt. Ez is nagy megfigyelési és kísérletezési területet jelent a kínai kódok és felhasználások megértéséhez és internalizálásához.

A tanfolyam során a hallgatók megtanulják megfejteni a helyi magatartást és megértik a kínai piacot, hogy egy koherens, a felhasználók számára adaptált projektet kínáljanak, amelynek antropológiai megközelítése a tervezés.

A China Studio részt vesz a Design Labs-ban (Nantes-ben), miközben közös kérdéseken dolgozik.

Egyedülálló kétéves program

A diákok a mesterképzésüket a tervezési fegyelem és az ázsiai környezetbe való integráció szellemében végzik. A helyi partnervállalatoknál alkalmazott projektek során a diákok interdiszciplináris tervezőcsoportokat alkotnak az ázsiai ügyfelek valódi feladatainak ellátására.

Utoljára frissítve márc. 2020

Az iskoláról

Partner of the Chamber of Commerce and Industry of Nantes, L’École de design Nantes Atlantique is a private institution for higher education dedicated to Design professions, in association with the Un ... Tovább

Partner of the Chamber of Commerce and Industry of Nantes, L’École de design Nantes Atlantique is a private institution for higher education dedicated to Design professions, in association with the University of Nantes. Kevesebb
Nantes , Sao Paulo , Shanghai , Pune + 3 Több Kevesebb