MD-k Transcultural Design / Le Studio France

Általános információk

Program leírás

Nemzetközi posztgraduális program két év alatt Franciaországban, angol nyelven, 5 témát tanított, egyetlen tervezői diplomát.123708_LeStudioFrancevisuel1.jpg

A globalizáció jelenlegi helyzetében a más kultúrák és más értékrendszerek megértése minden formatervező számára jelentős előnyt jelent. Az MDes Transcultural Design / le Studio France ösztönzi a francia kultúra feltárását alkalmazott, interdiszciplináris összefüggésekben.

Ez a transzkulturális tervezési program óriási lehetőséget kínál a nemzetközi formatervezésű hallgatók számára a francia kultúra felfedezésére és megértésére. Másik ritmust követ, amelyet az iskolát posztgraduális szinten integráló hallgatókhoz igazítottak, hogy lehetővé váljon az integráció és a módszer jobb megközelítése az iskolában tanított módszerek szerint.

A hallgatók választhatnak azon projektek kidolgozására, amelyek ezen öt téma valamelyikéhez kapcsolódnak, és amelyeket a Design Labshoz csatolnak:

 • Élelmiszer-tervezés
 • Szociális tervezés
 • Környezettervezés
 • Információs tervezés
 • UX Design


A programot angolul tanították.

Tanterv

Egyedülálló kétéves program

A hallgatók a mesterképzésüket a tervezési tudományterületükön belül, a francia kontextusba való integráció szellemében folytatják.

A hallgatók választhatnak azon projektek kidolgozására, amelyek ezen öt téma valamelyikéhez kapcsolódnak, és amelyeket a Design Labshoz csatolnak:

Szociális tervezés

Hogyan lehet kreatív, innovatív és fenntartható megoldásokat kínálni a kortárs társadalmi kérdésekre.

Élelmiszer-tervezés

Hogyan lehet több mint 7 milliárd embert fenntartható módon táplálni, és hogyan lehet népszerűsíteni az egészségre és a környezetre jó ételt?

Környezettervezés

Hogyan kell a tervezésnek kezelnie épített környezetünk fejlődését és a városi átalakításokat?

Információs tervezés

Hogyan lehet az valóságot elmondani és az igazságot kézzelfoghatóvá tenni az adatok megjelenítésén keresztül?

UX Design

Az emberek és a gépek közötti kölcsönhatások a digitális világban, a mesterséges intelligencia növekedése és a felhasználói élmény minősége.123709_LeStudioFrancevisuel2.jpg

Felvételi követelmények

Akadémiai követelmények

Ez a program minden olyan jelentkező számára nyitva áll, akik:

 • tervezési vagy azzal egyenértékű alapképzettséggel rendelkezik, vagy
 • legalább hároméves tervezési vagy azzal egyenértékű alapképzésben részesült, legalább 180 ECTS kredittel egyenértékű.

Jelentkezhet, mielőtt megkapja a diplomát vagy befejezte az egyetemi tanulmányait. Azonban a felvétel csak akkor lép hatályba, ha a diplomát megszerezték, vagy az egyetemi krediteket érvényesítik.

Azok a pályázók, akiknek a szintjét nem elégségesnek ítéljük, ajánlott félév vagy teljes év követésére nemzetközi osztályunkban, mielőtt belépnénk a mester programba.

Nyelvi követelmények

angol

Ha Ön nem anyanyelvű angol, kérjük, igazolja angol nyelvtudását (legalább 700 pont a TOEIC tesztnél vagy azzal egyenértékű az angol nyelven tanított programoknál).

Francia

Noha nem kötelező az angol nyelven tanított programok számára, a francia nyelv bizonyos szintű ismerete ajánlott a mindennapi életben Franciaországban és az integráció szempontjából.

Hogyan kell alkalmazni?

 • Hogyan? Az alkalmazásokat csak online lehet tenni.
 • Amikor? A pályázatok weboldalunkon 2019. novemberben nyílnak meg.
 • Mennyibe kerül? A személyes adatainak kitöltése után 50 euró vissza nem térítendő feliratdíjat kell fizetnie a felvételi eljárás adminisztratív költségeinek fedezésére. Ez a fizetés csak hitelkártyával vagy Paypal-nal lehetséges, és teljesen biztonságos.

Kiválasztási folyamat

A kiválasztási folyamat a következőképpen szerveződik:

 1. Online jelentkezés és a jelentkezési díjak megfizetése.
 2. Az alkalmazáshoz szükséges összes dokumentum elküldése.
 3. Jelentkezési fájl áttekintése.
 4. Ha jelentkezését elfogadják, és ha szükséges, személyes vagy skype interjút szerveznek.

Oktatási díjak 2020

 • Francia hallgatók és az Európai Unió hallgatói: évi 7700 euró.
 • Európai Unión kívüli hallgatók: 9000 € évente.

Ösztöndíjak: Javasoljuk, hogy vegye fel a kapcsolatot az országának francia nagykövetségével, a helyi CampusFrance ügynökséggel.

Szerezzen be vízumot Franciaország számára

Franciaországba érkezés előtt meg kell szereznie egy tartós hallgató vízumot. A formanyomtatványt legalább 3 hónappal az indulás előtt, vagy a régió Campus France-be kell benyújtani a lakóhelyének francia nagykövetségéhez vagy konzulátusához.

OFII eljárás

A tartózkodásra érvényes hosszú távú tartózkodásra jogosító vízum birtokosainak a franciaországi érkezésüktől számított három hónapon belül online kell érvényesíteniük az OFII weboldalon (a weboldal francia, angol és kínai nyelven érhető el).

Azoknak a hallgatóknak, akik tartózkodásukat meg kívánják hosszabbítani a vízumukban feltüntetett időpontokon túl, tartózkodási engedélyt kell kérniük a Nantes prefektúrából.

Álláslehetőségek és továbbképzés

Nemzetközi karrier kilátások

Ez a program arra készíti a hallgatókat, hogy globális szereplővé váljanak, akik folyékonyan beszélgethetnek angolul, esetleg akár helyi, francia nyelven is, megértve egy másik ország helyzetét, és mindenekelőtt megragadják magukat abban, hogy megtervezzék más kultúrák ügyfeleinek és munkáltatóinak. Ez egy olyan élmény, amely megváltoztatja a résztvevőket, gyakran váratlan, izgalmas nemzetközi karrierlehetőségeket nyitva meg.

Mesterképzés

Mint minden mesterképzési programunk, ez az Ön vezetése a francia felsőoktatási és kutatási minisztérium által tanúsított, a Registre National des Certifications Professionnelles (a francia szakkönyvre vagy RNCP-re) bejegyzett, Mesterfokozat.

Utoljára frissítve márc. 2020

Az iskoláról

Partner of the Chamber of Commerce and Industry of Nantes, L’École de design Nantes Atlantique is a private institution for higher education dedicated to Design professions, in association with the Un ... Tovább

Partner of the Chamber of Commerce and Industry of Nantes, L’École de design Nantes Atlantique is a private institution for higher education dedicated to Design professions, in association with the University of Nantes. Kevesebb
Nantes , Sao Paulo , Shanghai , Pune + 3 Több Kevesebb