MPhil az építőmérnöki (nanotechnológiai koncentráció)

Általános információk

Program leírás

civil eng

A Polgári és Környezetmérnöki Tanszék posztgraduális hallgatójaként lehetősége van a különbség világának megteremtésére azáltal, hogy a tudást az élvonalban, a környezeti veszélyek minimalizálásával és az emberek életminőségének javításával elősegíti.

Az építőmérnöki terület gyorsan fejlődik. A társadalmi probléma szinte minden megoldása valamilyen összefüggésben van az alt = "civil engineering" megoldással: az erőforrások fejlesztése, felhasználása és ellenőrzése az emberek javára, széles körű és alapos ismerete a tudományról, valamint az egyetértés az új tervezési koncepciók és technológiák elengedhetetlenek azok számára, akik a mérnöki szakma e részében kívánnak vezető szerepet betölteni, a minisztérium posztgraduális programjai olyan tudást és készségeket fejlesztenek ki, amelyek szorosan kapcsolják össze a kutatási erőfeszítéseket a társadalom érdekeivel és igényeivel, hogy Kutatásunk releváns és gyakorlati értékkel bír.A posztgraduális szakemberek a strukturális, környezeti, geotechnikai, vízforrásokra, közlekedésre, építőmérnöki vagy infrastrukturális fejlesztésre koncentrálhatnak.

Az MPhil program célja a diákok tudásának megerõsítése a Polgári és Strukturális Mérnöki egyes területeken, valamint a struktúrák és létesítmények megtervezésével, tervezésével, építésével, karbantartásával és használatával kapcsolatos kérdések feltárása. A hallgatók kötelesek vállalni a tanfolyamot, és sikeresen befejezni az értekezést, hogy bemutassák a kutatásban való kompetenciát.


Kutatási Foci

A minisztérium kutatása négy széles területre oszlik, amelyeken belül számos alcsoport létezik:

Infrastruktúrafejlesztés és tervezés

Építési rendszer tervezése és elemzése, nyomon követése és elemzése autópálya hidak, szél és szeizmikus mérnöki, geotechnikai mérnöki és talajszerkezeti kölcsönhatások, építőanyagok, közlekedési rendszer modellezése és működtetése, integrált kockázat és megbízhatóság értékelése és infrastruktúra rendszer fejlesztése.

Zöldépítés és fenntartható fejlődés

Ez egy interdiszciplináris terület, olyan projektekkel, mint a zöld építési tervezési szabványok, a környezetbarát anyagok és technológiák fejlesztése, az építőanyagok újrahasznosítása, a zöld felújítási és felújítási technológiák, valamint az energia- és vízhasználat optimalizálása.

Intelligens építőanyagok

Fejlett kompozit anyagok, cement alapú funkcionális anyagok és fenntartható cementkötésű anyagok kifejlesztése, kompozit anyagok alkalmazása az infrastruktúra javításához és nanotechnológia a beton kialakításában.

Környezetvédelmi és vízgazdálkodási tanulmányok

Innovatív fizikai, kémiai és biológiai víz- és szennyvízkezelési folyamatok, környezetminőség-gazdálkodás, szennyezett talajok és felszín alatti vizek helyreállítása, keveredés és közlekedés a természetes és ember által előidézett szennyezőanyagok jelenségeiben, vízgazdálkodás és mérnöki tervezés, vízminőség sztochasztikus optimalizálása és erőforrások, környezeti folyadék mechanika.

civil eng

Nanotechnológiai koncentráció

A nanotudomány és a technológia az egyik leglátványosabb és leggyorsabban növekvő multidiszciplináris kutatási terület. A nanotudományok és a nanotudományoktól a nanoelektronikáig terjedő nanotudományi kutatás számos területen, például az orvostudomány és az egészségügy, az aeronautika és az űrkutatás, a környezeti tanulmányok és az energia, a biotechnológia és a mezőgazdaság, valamint a nemzetbiztonság és az oktatás terén számos területet ölel fel. A Nanotudományi és Technológiai Intézet által közösen szervezett posztgraduális program hosszú távú támogatást nyújt a folyamatos kutatáshoz és képzéshez, valamint a technológia fejlesztéséhez és a kereskedelmi célú felhasználáshoz. A nanotechnológia sokrétű, multidiszciplináris jellege miatt a kutatás és a képzés leginkább a különböző tudományágakba integrálható. Az összefonódás célja, hogy a hallgatók rendelkezzenek a szükséges ismeretekkel azokon a területeken, amelyeken szeretnék összpontosítani.

students

A 2020/21 programra vonatkozó információk már készen állnak

Felvételi követelmények

én. Általános felvételi követelmények

A mesterképzésre pályázó pályázóknak rendelkezniük kell:

  • elismert intézményből szerez alapképzést vagy azzal egyenértékű képesítést.

ii. Angol nyelv felvételi követelmények

Az angol nyelvi követelményeket az alábbi jártassági eredmények egyikével kell teljesítenie *:

  • TOEFL-iBT 80 #
  • TOEFL-pBT 550
  • TOEFL által felülvizsgált, 60-as teszt (teljes pontszám az olvasás, a hallgatás és az írás részekben)
  • IELTS (akadémiai modul) Összpontszám: 6,5 és az összes részpontszám: 5,5

* Ha az első nyelv az angol, és a főiskolai diplomáját vagy ezzel egyenértékű képesítését olyan intézmény ítélte oda, ahol az oktatóeszköz angol volt, akkor lemondanak a fenti angol nyelv követelményeinek teljesítéséről.

# a teljes pontszámot jelenti egyetlen kísérletben

Jelentkezési határidők

Kérjük, olvassa el

Utoljára frissítve márc. 2020

Az iskoláról

Situated at the heart of Asia, the Hong Kong University of Science and Technology (HKUST) is a young and distinguished research university in Hong Kong. Ranked No. 30 in the World in the QS World Univ ... Tovább

Situated at the heart of Asia, the Hong Kong University of Science and Technology (HKUST) is a young and distinguished research university in Hong Kong. Ranked No. 30 in the World in the QS World University Rankings (2018), HKUST offers a wide selection of research postgraduate studies in Science, Engineering, Business and Management, Humanities and Social Science, Environmental Studies, and Public Policy leading to the Master of Philosophy (MPhil) and the Doctor of Philosophy (PhD) degrees. All programmes are taught in English. Kevesebb