MPhil az elektronikai és számítástechnikai (energiatechnológiai koncentráció)

Általános információk

Program leírás

electronic eng

Előremenetel, és a posztgraduális tanulmányok valóban számítanak az Elektronikus és Számítástechnikai Tanszéknek . Az elektronikus és számítástechnika legutóbbi fejlődését széles körű tudományágra fejlesztették ki, amely a tudásalapú gazdaság növekedéséhez kritikus fontosságú technológiákat fed le.

A hálózatépítés, a vezeték nélküli kommunikáció, a multimédiás jelfeldolgozás, a mikroelektronika, a mikroprocesszorok, az IC-tervezés, az optoelektronika, a megjelenítési technológiák, valamint a vezérlés és a robotika mindezen izgalmas fegyelemnek számítanak. Az e területeken folytatott továbbképzés sokféle karrierlehetőséget kínál a feldolgozóiparban, az üzleti szférában, a kormányzatban és az egyetemeken világszerte.

A tanszék célja, hogy felkészítse a hallgatókat arra, hogy vezetővé váljanak a vezető tudósok, csúcsminőségű mérnökök vagy termékmenedzserek számára az egyre változó, magas technológiai világban.

Az MPhil program célja azoknak, akik érdeklődnek a kutatási és fejlesztési pályafutás terén az iparban vagy az egyetemeken, és kiváló felkészülés a PhD fokozatra. A hallgatók kötelesek elvégezni a tanfolyamot és sikeresen kutatni és megvédeni a dolgozatot.


Kutatási Foci

A minisztérium kutatásai hat pillérre összpontosulnak:

Szolidállapotú elektronika és fotonika

A mikroelektronika, a nanoelektronika, a nagyméretű elektronika, az energiaellátás és az energiahatékony elektronikus eszközök, a nagy sebességű elektronika, a félvezető anyagok, az eszközök és a gyártási technológiák, a mikroelektronikai rendszerek (MEMS), a kijelzők, az optoelektronika, a szerves fénykibocsátással kapcsolatos témák Diódák (OLED), szilárd állapotú világítás, folyadékkristályos kijelzők, folyadékkristályos fotonika, szilikon fotonika, optikai kommunikáció és összeköttetések, napelemek, a MOCVD összetett félvezetők epitaxiuma.

Integrált áramkörök és rendszerek

A digitális, analóg és kevert jelű integrált áramkörök (IC) tervezésével, a VLSI tervezéssel, a beágyazott rendszerekkel, a hálózat-on-chipen és a többprocesszoros rendszer-on-chipen, az áramkörök és a rendszerszimulációs és ellenőrző eszközökhöz kapcsolódó témák. Fejlett témák: RF és mm-hullámú IC és rendszerek, adatátalakítók, energiagazdálkodási IC, nagysebességű optikai kommunikációs adó-vevő, kép- és bio-orvosi érzékelők, jelfeldolgozás és rendszerarchitektúrák, designautomatizálás, számítógépes architektúra, Szoftver kódok.

Vezeték nélküli kommunikáció és hálózatépítés

Fizikai réteggel, jelfeldolgozással, kódolással és információs elméletekkel kapcsolatos témák, hálózattervezés, valamint új generációs 5G vezeték nélküli kommunikáció, tömeges MIMO és Cloud Radio hozzáférési hálózatok, interferenciakezelés, heterogén hálózatok, zöld kommunikáció, taktikai vezeték nélküli rendszerek a gépi típusokhoz (MTC), eszköz-eszközre (D2D) és multimédiás kommunikációra, az irányítás és a vezeték nélküli kommunikációs elmélet integrációjára, a kijelzős intelligens mobil kommunikációra és kölcsönhatásokra, a hálózati kódolási elméletre és alkalmazásokra, a keresztezett sztochasztikus optimalizálásra, elosztott algoritmusokra és optimalizálásokra, Data Systems, Social Media és Cyber-Physical és Social Computing Systems, önszerveződő hálózatok, cloud computing és virtualizáció.

Orvosbiológiai mérnöki

Orvosi képalkotás, biomedikai optika és biophotonika, neurológia, orvosi elektronika, bioinformatika / számítástechnikai biológia, biomedical mikroanyagok és bioMEMS kapcsolatos témák.

Vezérlő és robotrendszerek

A vezérléssel és optimalizálással kapcsolatos témák (beleértve a rendszerelméletet, az optimalizációs elméletet, az észlelést és a becslést, a pénzügyi rendszereket, a hálózati érzékelést és a vezérlést), a robotika és az automatizálás (beleértve az UAV-ot, a következő generációs ipari robotokat, az orvosi / egészségügyi robotizmust és az autonóm rendszereket) .

Jel, információ és multimédiás feldolgozás

A videó, a 3D, a kép, a grafika, az audió, a beszéd, a nyelv, az orvosi adatok, a pénzügyi adatok és a hálózati adatok digitális jelfeldolgozásával kapcsolatos témák. Specifikus témák közé tartozik a jelfelvétel, a kondicionálás, a tömörítés, az átalakítás, a lejátszás és a vizualizáció, az adatok elemzése, az információelmélet, a hibajavítás, a kriptográfia, a számítógépes megjelenítés, a minta felismerése, a gépi tanulás, a nyelvi megértés, a fordítás, a összegzés, a visszakeresés, a többnyelvű és a több -Modális feldolgozás és beágyazott rendszerek.

students

Energetikai technológia koncentrációja

Az energiát a környezeti tudomány és technológia széles körű tudományágain belül kulcsfontosságú kutatási területnek tekintették. Ez egyike a legjelentősebb feltörekvő tudományoknak a mérnöki, tudományos és társadalomtudományi területeken. Az energiatermelés kutatás számos területet lefed, beleértve a fenntartható technológiát, a hagyományos technológiát, valamint az energiahatékonyságot és a megőrzést. A The Hong Kong University of Science and Technology Energetikai Technológia interdiszciplináris posztgraduális kutatási programja hosszú távú támogatást nyújt a folyamatos oktatási képzési és a gyorsan fejlõdõ technológiák kutatásához.

Az Energetikai Technológia multidiszciplináris jellege miatt a területen folyó kutatás és képzés különböző tudományágakba integrálódik, így az alt = "a hallgatókat a szükséges ismeretekkel és tapasztalatokkal fel lehet szerelni.

HKUST" src="//cdn04.masterstudies.com/element_db/47/47009_W2302_03_610_Lowres.JPG" alt="HKUST" />

A 2020/21 programra vonatkozó információk már készen állnak

Felvételi követelmények

én. Általános felvételi követelmények

A mesterképzésre pályázó pályázóknak rendelkezniük kell:

  • elismert intézményből szerez alapképzést vagy azzal egyenértékű képesítést.

ii. Angol nyelv felvételi követelmények

Az angol nyelvi követelményeket az alábbi jártassági eredmények egyikével kell teljesítenie *:

  • TOEFL-iBT 80 #
  • TOEFL-pBT 550
  • TOEFL által felülvizsgált, 60-as teszt (teljes pontszám az olvasás, a hallgatás és az írás részekben)
  • IELTS (akadémiai modul) Összpontszám: 6,5 és az összes részpontszám: 5,5

* Ha az első nyelv az angol, és a főiskolai diplomáját vagy ezzel egyenértékű képesítését olyan intézmény ítélte oda, ahol az oktatóeszköz angol volt, akkor lemondanak a fenti angol nyelv követelményeinek teljesítéséről.

# a teljes pontszámot jelenti egyetlen kísérletben

Jelentkezési határidők

Kérjük, olvassa el

Utoljára frissítve aug. 2019

Az iskoláról

Situated at the heart of Asia, the Hong Kong University of Science and Technology (HKUST) is a young and distinguished research university in Hong Kong. Ranked No. 30 in the World in the QS World Univ ... Tovább

Situated at the heart of Asia, the Hong Kong University of Science and Technology (HKUST) is a young and distinguished research university in Hong Kong. Ranked No. 30 in the World in the QS World University Rankings (2018), HKUST offers a wide selection of research postgraduate studies in Science, Engineering, Business and Management, Humanities and Social Science, Environmental Studies, and Public Policy leading to the Master of Philosophy (MPhil) and the Doctor of Philosophy (PhD) degrees. All programmes are taught in English. Kevesebb