MRes alacsony szén-dioxid-kibocsátású elektromos energia és energiatechnológia

Általános információk

Program leírás

Áttekintés

Az MRes alacsony szén-dioxid-kibocsátású villamosenergia- és energiatechnológiai program fejlett és rendszeres oktatást és képzést biztosít az elektronikus tudomány és a technológia területén. Úgy tervezték, hogy reagáljon a villamos energia és az energiatechnológia erőteljes fejlődésére Kínában és világszerte.

A program tanított tanfolyamokat tartalmaz a napenergia-átalakítók, a szélenergia-rendszerek, az energiatárolási technológia és az intelligens hálózatok terén. Nagy hangsúlyt fektet a gyakorlati tapasztalatokra és a gyakorlati készségek fejlesztésére. 12 hónapos kiterjedt kutatási projektre van szükség, ami a disszertáció benyújtásához vezet, miután a diákok befejezték a tanított modulokat.

Az MRes alacsony szén-dioxid-kibocsátású villamosenergia- és energiatechnológiai program fejlett szisztematikus oktatást és képzést biztosít az elektronikus tudomány és a technológia területén. Fejleszti a legmodernebb villamosenergia- és energia-technológia megértését, képes lesz arra, hogy kutassa és kritikusan értékelje az energiagazdálkodás, a fenntarthatóság, a megújuló energia és a nukleáris energia jelenlegi technológiáinak trendjeit. A tervezés, a projektmenedzsment és a bonyolult ötletek közlése, valamint a kiterjesztett kutatás és / vagy a projektmunka fejlesztése terén szerzett tapasztalatok megszerzése.

Ön részesül:

 • Kiváló kutatási platform a fejlett kísérleti berendezésekkel, beleértve a hálózati elemzőt, a teljesítményelemzőt és az elektromos gépvizsgálati rendszert stb.
 • A legmodernebb kutatási területek, amelyek célja a feltörekvő villamosenergia- és energia-technológiák intelligens és hatékony kihasználása
 • Szoros együttműködés a világhírű egyetemekkel és kutatóközpontokkal a nagy kihívások megoldása érdekében
 • További tanulási tevékenységek a diákok kutatási és tervezési készségeinek javítására, mint például a CEN901 kutatási módszerek (információkezelés és kifejezések) modul

A program végzős hallgatói, mint minden XJTLU mesterképzés, a University of Liverpool diplomát keresnek, amelyet a kínai oktatási minisztérium ismer el.

Miért kellene tanulmányoznom az alacsony szén-dioxid-kibocsátású villamos energiát és az energiatechnológiát az XJLTU-ban?

modulok

Core modulok

 • Fenntartható energia és környezet
 • Hálózati hálózat és intelligens hálózat
 • Nukleáris energia technológia
 • Kutatási módszerek
 • Kutatási projekt / disszertáció

További tanulási tevékenység modulok

A mesterképzés befejezéséhez további tanulási tevékenységek szükségesek. Általában a szükséges ALA órák egyenletesen oszlanak meg minden félévben, félévenként 200 óra.

Karrier

Egyre növekvő igény mutatkozott az idősebb R

Belépési követelmények

UK

Felső második osztály (2: 1) kitüntetések

KÍNA

 • 211 Projekt; Top 100 of 2018 Shanghai Ranking - 75 százalék vagy annál magasabb
 • Nem 211 projekt; A 2018-as Sanghaji rangsor nem 100-as, 80-85% -a vagy annál magasabb, az egyetemi intézménytől függően

Megjegyzés: A legjobb kínai egyetemek Sanghaji rangsorolása éves frissítés tárgyát képezi

A kínai pályázóknak nem kell az EM posztgraduális felvételi vizsgát venniük.

ÉSZAK AMERIKA

3.0 Kumulatív GPA (4-ből) vagy 3.2 Kumulatív GPA az egyetemi program utolsó két évében

EGYÉB RÉGIÓK

Egyenértékű tudományos képesítések

Tudományos háttérrel

Egy egyetemi diploma (UK 2: 1 vagy azzal egyenértékű) pénzügyi, számviteli, közgazdasági, menedzsment, tudományos vagy mérnöki szakon.

Angol nyelvi követelmények

A pályázóknak, akik nem angol nyelvűek, várhatóan megfelelnek az alábbi angol nyelvű követelményeknek:

 • legalább 7,0 az IELTS angol nyelvvizsgán, legalább 6,5-nél a teszt egyes komponensein;
 • Vagy legalább 600 a TOEFL papír teszten, vagy 100 az internetes TOEFL teszten.

Előfordulhat, hogy a pályázóknak részt kell venniük az interjúkban vagy a tesztekben, hogy tovább bizonyítsák angol nyelvtudásukat.

Kínai nyelvi követelmények

Azok a kérelmezők, akik nem kínai anyanyelvűek, várhatóan megfelelnek a következő kínai nyelvű követelményeknek:

 • a HSK (Hànyǔ Shuǐpíng Kǎoshì) és a TOCFL (kínai mint idegen nyelv tesztje) minimum 5. szintje.

A pályázóktól megkövetelhető, hogy részt vegyenek az interjúkban vagy a tesztekben, hogy bizonyítsák a kínai nyelvtudásukat.

Utoljára frissítve Január 2019

Az iskoláról

Xi’an Jiaotong-Liverpool University (XJTLU) is an international joint venture university founded by Xi’an Jiaotong University in China and the University of Liverpool in the United Kingdom in 2006. ... Tovább

Xi’an Jiaotong-Liverpool University (XJTLU) is an international joint venture university founded by Xi’an Jiaotong University in China and the University of Liverpool in the United Kingdom in 2006. Kevesebb