MSc Nemzetközi Kereskedelem és Logisztika

Általános információk

Olvass többet erről a programról az intézmény honlapján

Program leírás

A szállítás és logisztika globális elképzelése

Az MSc a francia kereskedelem egyik vezető oktatási intézményévé vált, amely egyedülállóan a tengeri iparágra összpontosít, és 60 éves szakértelemmel rendelkezik a logisztika és az üzleti optimalizálás területén. Erősségét a vállalati világgal, a történelemmel és a tanítás minőségével való mély kapcsolatból nyeri. A nemzetközi dimenzió a program alapköve, amely az AFTRAL-vel közösen épült, hogy lehetővé tegye a diákok számára a közlekedés, az ellátási lánc, a tárolás, a vám, az informatika és a nemzetközi, stratégiai kérdések kezelését. Ez az MSc olyan globális megközelítést kínál, amely lehetővé teszi a hallgatók számára, hogy kulcsfontosságú készségeket dolgozzanak ki három területen: nemzetközi kereskedelem, nemzetközi közlekedés és logisztika.

Miért válassza ezt a programot?

Globális jövőkép

A hármasági megközelítés - nemzetközi kereskedelem, logisztika, közlekedés - összhangban van a nemzetközi célú cégek jelenlegi igényeivel és kihívásaival.

A tapasztalati tanulásra és esettanulmányokra összpontosít

  • Az előadók 70% -a vezető szakemberek az iparágban.
  • Ipari konferenciák és helyszíni látogatások operatív és gyakorlati jövőkép kialakítása érdekében.
  • Esettanulmányok, egyedi projektek és csoportmunkák a szakmai panelek előtt.

Tanulmányút Rotterdami kikötőben

Fedezze fel a rotterdami kikötő különböző munkahelyeit és struktúráit a nemzetközi logisztikai kérdések megértésével.

Személyre szabott coaching

Gyakorló szakemberek támogatják a diákokat a projektek és a dolgozat során, és segítik a szakmai profilt és a személyes hálózatot.

Vállalati projekt

A vállalati projektek lehetővé teszik a résztvevők számára, hogy értékes gyakorlati tapasztalatokat szerezzenek az üzleti magatartásban és a stratégiában, és kezeljék a döntéshozatali folyamatok gyakorlati összetettségét. A diákok vezetik a vállalati mentorukat és a Kedge Business School oktatóját.

Vállalati partnereink MSc kurzusai közé tartozik a CMA CGM, a Gemalto és a Seafood export, valamint az erős nemzetközi fókuszú SMB-k.

Partnerség a francia külkereskedelmi tanácsadókkal (Conseillers du Commerce Extérieur Français), amely tanúsításhoz vezet

Az Certiféat des Conseillers du Commerce Extérieur (CCEF) az edzés során kerül szállításra, a diákok számára:

  • nemzetközi szakértők hivatalos elismerése, \ t
  • hozzáférést biztosít a globális hálózathoz, melyben 4300 szakmai tag van 146 országban.

ösztöndíjak

A KEDGE-nél határozottan hiszünk abban, hogy a finanszírozási aggályok nem akadályozhatják meg a tanulókat abban, hogy hozzáférjenek a választott kurzushoz.

Elismerjük, hogy a fokozat megszerzése motivációt, valamint személyes és pénzügyi elkötelezettséget igényel. Ahhoz, hogy segítsen abban, hogy saját útját hozza az álmai karrierjéhez, az iskola számos ösztöndíjat kínál ambiciózus és tehetséges nemzetközi diákoknak.

Ki kérhet ösztöndíjat?

Csak azok a nem francia nyelvű diákok vehetnek részt a nemzetközi BBA-n, szakosodott MSc-nél és a Mastere Management Grande Ecole-i programjainkban. Az Exchange diákok nem jogosultak ezekre az ösztöndíjakra.

Korai madár ösztöndíj

A korai madár kedvezményes időszak alatt kapott pályázatok automatikusan 10% -os kedvezményt kapnak a tandíjért . Ahhoz, hogy jogosultak legyenek, a diákoknak 2019. február 28-ig be kell nyújtaniuk az összes szükséges dokumentumot a Join.kedge.edu-nál.

Míg a korai madarak kedvezmények kumulálhatók érdemi alapú ösztöndíjakkal.

Az érdem ösztöndíjak

Akadémikusan tehetséges diákok kérhetnek érdemi alapú ösztöndíjakat: az Achievement Scholarship vagy az Academic Excellence Scholarship . Alkalmazásuk támogatása érdekében a Merit Ösztöndíjak jelölteknek motivációs nyilatkozatot és bizonyítékot kell adniuk az akadémiai eredményeikről.

Mindkét érdemi ösztöndíj a rendkívül tehetséges diákoknak szól. A pályázatot két szempont alapján értékeljük: az akadémiai csapatunk interjújában és az interjúban és az akadémiai rekordban (GPA, GMAT, GRE, stb.) Szerzett minősítést.

Alkalmazásuk támogatása érdekében a hallgatóknak motivációs nyilatkozatot és minden bizonyítékot kell biztosítaniuk az akadémiai kiválóságról vagy a tanterven kívüli eredményekről.

Eredmény ösztöndíj

15% kedvezmény a tandíjból

Tudományos kiválósági ösztöndíj

20% kedvezmény a tandíjból

Az érdemeken alapuló ösztöndíjak nem halmozottak (azaz csak egy érdem-ösztöndíj nyújtható egy hallgatónként), de 2019 február 28-ig kumulatív lehet a Early Bird ösztöndíjjal.

Kristen Hoey Ösztöndíj - ISLI MSc

Ez az ösztöndíj az Amerikai Egyesült Államok diákjainak rendelkezésére áll, aki egy amerikai egyetemen szerzett diplomát , és csatlakozni kíván az ISLI MSc programhoz . Ezt az ösztöndíjat Kirsten Hoey emlékezetében, az ISLI-program tehetséges alumnusában kapja meg. Minden évben egy kiváló számú egyetemi hallgató, akinek kiváló tudományos feljegyzése van, 50% kedvezményt kap a tandíjért . Ahhoz, hogy jogosultak legyenek, a diákoknak online kell benyújtaniuk egy motivációs levelet, amelyet Kirsten HOEY családjának és az MSc program igazgatójának kell benyújtani.

A Kristen Hoey ösztöndíjat nem lehet más ösztöndíjakkal összevonni.

Utoljára frissítve aug. 2020

Keystone ösztöndíj

Ismerd meg az ösztöndíjaink által kínált lehetőségeket

Az iskoláról

KEDGE Business School is a French business school with 4 campuses in France (Paris, Bordeaux, Marseilles, and Toulon), 1 in China (Shanghai ), 1 in Dakar, Senegal, and 3 partner campuses (Avignon, Bas ... Tovább

KEDGE Business School is a French business school with 4 campuses in France (Paris, Bordeaux, Marseilles, and Toulon), 1 in China (Shanghai ), 1 in Dakar, Senegal, and 3 partner campuses (Avignon, Bastia, and Bayonne). Kevesebb
Bordeaux , Marseille , Párizs , Toulon , Shanghai , Dakar + 5 Több Kevesebb

Akkreditáció