MSc Tudomány és vallás

Általános információk

Olvass többet erről a programról az intézmény honlapján

Program leírás

Ez a dedikált mesterképzés a tudomány és a vallás területén azoknak a hallgatóknak szól, akik a tudomány és a vallás fejlett interdiszciplináris tanulmányozásában kívánnak részt venni, beleértve azokat is, akik doktori munkára készülnek fel.

Ez a világ kevés tudományos és vallási programjának egyike.

Az „új ateizmust” érintő közelmúltbeli viták nagy része a tudomány története és filozófiája, valamint a vallással való kapcsolata gyengén tájékozott szemléletében zajlott. Ennek a programnak a célja a vita alaposabb informálása és bevonása a tudományos, filozófiai, történelmi, etikai és teológiai szempontokból.

A tudomány történetét az ősi időktől a modern tudományos forradalomig tanulmányozták, a valóság megértésének filozófiai trendeivel együtt. A tudomány és a vallás közötti párbeszéd fő területeit - a kozmológiát, az evolúciót, az isteni cselekedeteket és csodákat, a tudatot és az emberi személyt - alaposan feltárják.

Programszerkezet

Ez a program egy év teljes munkaidőben (vagy két év részmunkaidőben) fut. Főként kis osztálytermi / szemináriumi csoportokban tanítanak. Kutatási módszerekkel kapcsolatos képzést kap, amely gyakorlati megközelítést kínál a kritikai vizsgálatok és írásbeli posztgraduális készségek készítéséhez, és egyéni felügyeletet kap a 15.000 szavas disszertációhoz.

Kötelező tanfolyamok

Kötelező tanfolyamok a tudománytörténet és a vallás a keresztény hagyományban; Kozmosz, sejt és teremtő: aktuális viták a tudományban és a vallásban; és két kurzus kutatási módszerek.

Opciós kurzusok

Három lehetőség közül választhat, amelyek a tudomány és a vallás tanfolyamaiból származhatnak:

  • Gazdaság, ökológia és etika
  • A tudomány és a vallás legfontosabb gondolkodói
  • Az idő filozófiája
  • A tudomány filozófiája: Kortárs viták
  • Tudomány és vallás az irodalomban
  • Tudomány és szentírás

A kínálati lehetőségek évről évre változnak, ezért kérdezze meg a program igazgatóját, hogy tanácsot kapjon arról, hogy mi lesz elérhető. A programigazgató beleegyezésével választhat más tanított mesterképző programokat, nyelvtanfolyamokat és fejlett egyetemi kurzusokat is.

Karrierlehetőségek

Ez a program célja, hogy erős alapot nyújtson a posztgraduális kutatási területen vagy a foglalkoztatás számos területen igénylő kritikus elemzés és az empatikus megértés.

Utoljára frissítve márc. 2020

Az iskoláról

Theology has been taught in Edinburgh since the foundation of the University in 1583.

Theology has been taught in Edinburgh since the foundation of the University in 1583. Kevesebb