MSc az élelmiszer-minőségben és -biztonságban

Általános információk

Olvass többet erről a programról az intézmény honlapján

Program leírás

⚡️ Koronavírus (COVID-19) frissítés

Ideiglenesen módosítottuk a programokat a virtuális tanulási osztálytermekre, hogy az összes ütemezett oktatás online legyen. A programok 2020 novemberében indulnak, és szükség esetén az online tanításra, majd az egyetemen történő tanulásra váltanak.

Az élelmiszer alapvetően különbözik az egyéb árucikkektől: élő szervezetekből (azok részeiből) áll, amelyek életben voltak vagy még mindig vannak. Az összetétel nagyobb bonyolultsága és a kiindulási anyagok eltérése mellett ez nagyobb változékonysági kockázatot eredményez a gyártás, szállítás és tárolás során. Hogyan tudunk minél több embert biztosítani a leg fenntarthatóbb módon a jó minőségű, egészséges ételekkel? Ezzel és hasonló kérdésekkel foglalkozik majd az "Élelmiszer-minőség és biztonság" mesterképzésben.

Az élelmiszerminőség és biztonság kutatási területe gyorsan változik. A világ népessége növekszik, és a globalizáció megváltoztatja az életmódot és az étrendjét. A biokémiai elemzés, a modern érzékelőtechnika, az intelligens adatfeldolgozás és a nemesítési módszerek innovációi jelenleg izgalmas új lehetőségeket nyitnak meg. Ugyanakkor növekszik az élelmiszer-előállítás és -elosztás fenntarthatósága iránti igény, és a komplex termelési és ellátási láncokban felmerülő problémák, amelyek például „élelmiszerbotrányokat” eredményeznek, magas szintű érzékenységet és bizonytalanságot mutatnak a fogyasztók körében.

138061_LabormitBohnenundReis_Keystone.jpg

A Mester Program profilja

A programban tanított alapkompetenciák lehetővé teszik a végzős hallgatóink számára, hogy megértsék és megoldják az élelmiszer-minőség és biztonság kérdéseit integráló, multidiszciplináris szempontból. Ebből a célból a kurzus interdiszciplináris tervezésű, és összekapcsolja az élettudomány fókuszát (pl. Növények és haszonállatok biológiája, élelmiszer-mikrobiológia, emberi táplálkozás, analitikai módszerek, élelmiszer-biokémia) és a jogi és gazdasági tanulmányok megközelítőleg egyenlő részét.

138060_CourseStructure.jpg

Foglalkoztatási területek

Az élelmiszerminőség és biztonság kérdése a kutatás olyan területe, amely gyorsan fejlődik, ezért nagy rugalmasságot és alkalmazkodóképességet igényel a jövőbeli szakértőktől. Az "Élelmiszerminőség és -biztonság" mesterképzés diplomájaként kutatói karriert, valamint vezető szerepet tölthet be az élelmiszeriparban, a hatóságoknál, a médiában és a politika, az adminisztráció és az üzleti élet más területein. .

Bayreuth-szellem a Kulmbach-egyetemen

A University of Life Sciences Kar a közeli városban, Kulmbachban található. Nemcsak számos nemzetközileg működő élelmiszeripari társaság otthona, hanem a Max Rubner Intézet, a Bajor Élelmiszer-biztonsági és Állatgyógyászati Ellenőrző Hatóság, az Állami Élelmiszer-technológiai Főiskola, a Táplálkozási Kompetencia Központ és a Kulmbach Klinikai Központ is otthona. . Mindezek a testületek részt vesznek különféle kutatási projektekben és a kar oktatási tevékenységeiben.

Felvételi követelmények

  • A felvételi követelmény a természettudományok vagy az élettudományok alapképzése (vagy azzal egyenértékű), amelynek végső német fokozata "2,5" vagy annál jobb.
  • Fejlett angol nyelvtudás (legalább a C1 szint, a közös európai referenciakeret alapján) és bizonyított német nyelvtudás (A1).
  • Átlagon felüli interdiszciplináris érdeklődés, amelyet röviden meg kell határozni a jelentkezőben.

Felvételi eljárás

Képesítését egy alkalmassági értékelés során értékelik. A hallgatók felvételéről a beérkezett pályázatok alapján egy bizottság hoz dönt (kétlépcsős alkalmassági teszt). A felvételi követelményeket az általános alkalmazási információkkal együtt University of Bayreuth Egyetem VII. Karának honlapján találja.

Utoljára frissítve aug. 2020

Keystone ösztöndíj

Ismerd meg az ösztöndíjaink által kínált lehetőségeket

Az iskoláról

As one of Germany’s youngest universities, we are able to operate in an unbiased, self-confident spirit of academic freedom, scientific progress, and social responsibility. In line with our vision, o ... Tovább

As one of Germany’s youngest universities, we are able to operate in an unbiased, self-confident spirit of academic freedom, scientific progress, and social responsibility. In line with our vision, our top priorities are individual supervision, maintaining high academic standards, and creating programmes of study that take current research into account. Our interdisciplinary focus and the innovative collaboration between many of our disciplines are key features of Bayreuth’s research culture. Kevesebb