MSc Képzések

A Természettudományi Mesterdiploma (vagy röviden MSc) egy világszerte megszerezhető egyetemi természettudományos, vagy mérnöki képesítés.

Az MSc-re való beiratkozás jelentős befektetés az egyén szakmai pályáján. A Természettudományi Mester által nyújtott nagyszerű karrierlehetőségeken túl a hallgatók értékes személyes kompetenciákkal is gazdagodnak, miközben teljesítik a PhD tanulmányok legfontosabb előfeltételét. A Biológia, az Üzlet, a Műszaki Tudományok és a Technológia, valamint a Természettudományok azon kulcsterületek, melyek MSc képzéseket kínálnak. Az MSc hallgatóknak általában független kutatást, illetve szakdolgozatot kell prezentálniuk, hiszen ezek a diplomázás követelményei.

Az MSc programok sokasága már-már nyomasztónak hathat, de ne hagyd, hogy ez kedved szegje! Kezd meg a keresést az alábbi, legnépszerűbb Mesterképzésekkel.

Újonnan hozzáadott MSc-k

Moscow Institute Of Physics And Technology - MIPT

Mester A Neurális Hálózatokban

Július 17, 2018
A program célja, hogy a diákok a számítástechnika, a neurális hálózat és a modern számítógépes architektúrák alkalmazásával orientálják a terület alkalmazását.

School of Dentistry - University of Dundee

MSc Forensic Dentistry

Július 16, 2018
Ez az 1 éves program lehetővé teszi, hogy ismereteket, megértést és készségeket szerezzen a törvényszéki fogászat és a kutatás területén.

University of Economics in Bratlislava

Mester Az általános Menedzsmentben

Július 13, 2018
MGM programunk azoknak szól, akik a közép- és felsővezetői karriert tekintik. Alapos akadémiai alapokat kínál a stratégiai és nemzetközi irányításban, és döntő vezetői készségeket biztosít ahhoz, hogy különböző üzleti és kulturális környezetekben nagyszámú embercsoportot kezeljen. Készen áll arra, hogy tájékozott és felelősségteljes vezetői döntése… [+]ket hozzon, és kezdjen el pályafutását a vezetés minden területén, a tanácsadástól és a fejlesztéstől a projektmenedzsmentig, az emberi erőforrásokig és a toborzásig. [-]

Egyetemek Magyarország

Helyszín megváltoztatása

Mit is jelent a Természettudományi Mesterdiploma (MSc)?

A Természettudományi Mester (MSc) egy egyetemi diploma, amelyet általában természettudományos, mérnöki, vagy orvosi tanulmányokat követően kap kézhez a hallgató. Világszerte számos egyetem kínál MSc képzéseket, amelyek magukban foglalják a tanegységlista elemeinek teljesítését, valamint az egyéni kutatást is. Az MSc nem összekeverendő az MA-val, amely a bölcsészet, a kommunikáció, a földrajz, a társadalomtudományok, a filozófia és a vonatkozó tudományágak területén nyújt képzést. Az MSc diplomások értékes természettudományos, műszaki és szakmai ismeretek birtokában fejezik be tanulmányaikat.

Mik a Természettudományi Mester (MSc) előnyei?

Egy MSc elvégzése számos előnnyel jár személyes, tudományos és szakmai téren egyaránt. Az MSc szakdolgozat elkészítéshez szükséges önálló kutatás során a hallgató személyes és szakmai téren is jelentős fejlődésen megy keresztül, hiszen erősödik az önbizalma, továbbá javulnak a kommunikációs és egyéb képességei. Az MSc képzés tananyaga rendkívül hasznosnak bizonyulhat számos szakmai területen, emellett megalapozza a doktori tanulmányokat. A munkáltatók minden területen, a köz- és a magánszférában egyaránt elismerik a Mesterképzés nyújtotta előnyt egy-egy jelölt esetében, legyen szó pályakezdőről, tapasztalt munkaerőről, vagy vezetőről.

Mit tanítanak egy MSc-n?

Általában a következő kategóriák kínálnak Természettudományi Mesterdiplomát: Biológia és Élettudományok, Mérnöki és Műszaki Tanulmányok, Természettudományok, esetenként az Üzlet, a Közgazdaságtan és az Ügyvitel. Szerzhetünk MSc diplomát Élelmiszertudományból, Gyógyszerészetből, Biotechnológiából, Molekuláris Biológiából vagy egyéb természettudományos tárgykörben. A Mérnöki MSc képzések közé tartoznak az Építőmérnöki, a Számítástechnikai, a Repülőmérnöki és az Ipari Formatervező tanulmányok. A Csillagászat, a Kémia, a Matematika és a Fizika csak néhány az MSc hallgatók által választható specializációk közül. A Nemzetközi Menedzsment MSc, a Globális Logisztika MSc, illetve a Marketing és Menedzsment MSc három példa üzleti vonatkozású MSc képzésekre.

Milyen jellegű karrierfejlődést várhatsz a Természettudományi Mestertől?

A kis- és nagyvállalatok leendő munkáltatói tisztában vannak a felsőoktatás szerepével, melyet a hatékony szakemberek képzésében tölt be. A Természettudományi Mester nagyszerű befektetés függetlenül attól, hogy valaki közvetlenül az alapképzés után vagy évek múltán, munkatapasztalattal a háta mögött vág bele. Az MSc diplomásokat nagyobb eséllyel léptetik elő és bízzák meg vezető pozícióval, mint mesterdiplomával nem rendelkező társaikat. Az MSc képzések segítenek a hallgatóknak a munkahelyükön rájuk váró technikai, módszertani, anyagbeli, vagy kommunikációs kihívásokra való felkészülésben.

Mennyibe kerül egy MSc diploma?

Az MSc képzések és a hozzájuk kapcsolódó költségek és tandíjak egyetemenként, képzésenként és országonként rendkívül eltérőek lehetnek. Néhány egyetem és magánszervezet ösztöndíjakat és egyéb anyagi támogatást nyújt az MSc programokra jelentkező, kiemelkedő teljesítményű hallgatóknak. Az efféle támogatást anyagi alapon, illetve tanulmányi eredmény alapján ítélik oda. Fontos, hogy közvetlenül az egyetem felvételi irodájával is egyeztess, hogy még többet megtudhass az MSc képzésekkel kapcsolatos költségekről. A természettudományi és mérnöki karok felvételi irodái további tudnivalókkal szolgálhatnak az elérhető pénzügyi támogatásokról is.

Miért végezd Online az MSc képzést?

Az online MSc képzések lehetőséget nyújtanak, hogy egy értékes diplomával gazdagodj, kompromisszumok nélkül. Az online MSc napjaink egyik legkorszerűbb felsőoktatási módszerének számít. Az online MSc programok e-learning technológiát használnak, amely túl azon, hogy biztosítja az online tananyagot, fokozza a tanulás élményét. Az e-learning szoftverek, applikációk, vitafórumok, virtuális konferenciák és e-mailek által az MSc hallgatók közvetlen kapcsolatba léphetnek tanáraikkal, és ezáltal a legtöbbet hozhatják ki az online mesterképzés élményéből.

Milyen szakdolgozat követelménnyel jár egy Természettudományi Mesterképzés?

Az MSc-re felvett hallgatóktól elvárják az önálló kutatást, amely néhány hónapos időtartamtól akár egy évig is eltarthat. A kutatást módszertani felkészülés előzi meg, hogy a hallgató képes legyen elvégezni a szükséges adatgyűjtést. Amikor befejeződött az adatgyűjtés, a hallgatók kielemezik az adatokat, majd megfigyeléseiket szakdolgozat, vagy disszertáció formájában prezentálják. Előfordulhat, hogy az MSc hallgatóknak tanáraik és/vagy kutatócsoportjuk előtt is be kell mutatniuk eredményeiket előadás, vagy védés formájában. A szakdolgozat gyakran az MSc képzés legértékesebb tapasztalata.