Ma az ökológiai tervezés gondolkodás

Általános információk

Program leírás

Soha nem volt még egy sokkal fontosabb az ideje egy új megközelítést bocsátkozik az kihívást jelentő helyzetek előttünk a helyi a globális szinten. A gyorsan változó dinamikus helyzetet, megoldások ritkán marad optimális nagyon hosszú és folyamatos aktív részvétel szükséges eleme a siker. A növekvő rugalmassága az egyének és a közösségek a módja annak, hogy megy, annak ellenére folyamatosan változik körülöttünk.

A program az ökológiai tervezési gondolkodás átfogja, és feltárja ezt a bonyolult világában kölcsönhatások élénk elkötelezettség és optimista megközelítés. Emellett hatékony, praktikus és ökológiai központú készségek és ismeretek alkalmazása a sokféle gyakorlat a tervezéstől, az oktatás és az üzleti, hogy minél több konkrét szerepeket a vezetés, irányítás és tanácsadás.

Az ökológiai tervezés gondolkodás program transz-diszciplináris, éleslátó és univerzális alkalmazása; gyakorlatias és integratív működése. Összefogja az ökológiailag inspirált tervezés elméleti és gyakorlati diskurzusait, a tervezési gondolkodás módszereivel, amelyek összeolvadnak az antropológia, a pszichológia és a társadalompolitikai közgazdaságtan legújabb fejleményeivel. Célja, hogy hozzon létre egy új föld a változás döntéshozók élen jár a mi átmenet a fenntartható társadalmak.

Az ökológiailag inspirált tervezés magában foglalja az ökológiai világnézetek, a rendszerdinamika és az alkalmazott komplexitáselmélet tanulmányozását a permakultúra és a biomimetikus tervezés filozófiája és gyakorlata mellett.

A tervezési gondolkodás egy jól megalapozott részvételi technika, amely mások érzelmeinek, tapasztalatainak és érzelmeinek empatikus megértésén alapul. Ez folytat az emberek élénk beszélgetések, vizuálisan stimulált kölcsönhatások és játékos prototípus. Ez keretek problémák lehetőségeket, formákat betekintést generál kreatív és együttműködő megoldások komplex helyzetekben.

Az ökológiai tervezés gondolkodási program célja, hogy a résztvevők számára biztosítson egy tápláló környezetet azzal, hogy a Dartington Hall Trust, a Schumacher College otthona és a külső partner által kínált rövid életű projektek révén nemzetközi szinten elismert gondolkodók, szervezetekkel.

Ez a program a negyedik radikális posztgraduális program fejlesztett Schumacher College és hozzájárul és fokozza az Akadémia zajló együttműködési vizsgálatot fenntartható élet - egy élő és hálózati nyomozás gyakorlat folyik szerte a világban az Akadémia 20.000 öregdiák és mások.

Tanáraink:

Ebben a programban számos nemzetközileg elfogadott tanár közreműködését élvezhetjük. A rendszeres vendégelőadók többek között:

Dr. Stephan Harding, Schumacher Főiskola
Dr. Philip Frances, Schumacher Főiskola
Lou Rainbow, Craft Revolution
Seaton Baxter professzor, látogató professzor, Schumacher College
Dr. David Sanchez, Biomimetic Design
Dr. Daniel Wahl, a regeneratív kultúrák tervezője és szerzője
Dr. Terry Irwin, a Carnegie Mellon Egyetem professzora és a Design Iskola vezetője
Gideon Kossoff, egyetemi tanár, Design School, Carnegie Mellon Egyetem
Kate Raworth, az Oxfordi Egyetem Környezetvédelmi Intézetének vezető látogató kutatója
Tom Crompton, közös ügy alapítvány
Tim Crabtree, Schumacher Főiskola
Lucy Neal, az idő játékának szerzője: A művészet művészete, mintha a világ megrémült volna
Ruth Ben Tovim, kreatív igazgató, Encounters Arts
Dr. Martin Shaw, Szerző, mitológia, mesemondó és díjnyertes puszta Rites-of-Passage útmutató

Ezt a listát frissíteni fogják, mivel a 2018-19-es tanévben résztvevők megerősítést nyernek

Ki ez a tanfolyam?

Örülnénk, hogy megkapja a kérelmet, hogy Ön közvetlenül érkező egyetemi diplomát, figyelembe időtúllépés tanulni közép-karrier vagy akiknek egy lehetőséget, hogy fejlesszék a megértést, ha a gyakorlat nagyon fontos, hogy az összes határidős. Javasoljuk, alkalmazások közösség szakemberek és aktivisták, valamint a tervezők, oktatók, építészek, politikusok és döntéshozók. Nem feltétlenül kell egy első fokú tervezési alkalmazni ezt a tanfolyamot. Csak akkor kell lennie lelkes, rugalmas és elkötelezett.

Keresünk lelkes a változás, akik készek együtt olyan új megközelítéseket ahogyan élünk, amelyek társadalmilag igazságos és ökológiailag fenntartható. Keresünk azok készek a kockázatokat, és álljon a legmodernebb új gyakorlatokat ezen a területen.

Schumacher College üdvözli a diákok a világ minden tájáról egy sokszínű keveréke a kulturális tapasztalat és a kor, amely lehetővé teszi a gazdag peer to peer learning.

Ez az egyedülálló tanfolyam az egész életre, nem csak az emberi életre vonatkozik. A világon új gondolkodási és cselekvési módokra összpontosítva felkínálja Önt azon készségekkel, fogalmakkal és kapcsolatokkal, amelyekkel a következő, jelenleg kialakulóban lévő gazdasággal kell foglalkoznia. Mivel a Dartington valóságos kontextusként, mint tanulási birtoknak köszönhetően, nem ismerek más közösségeket, amelyekben az ökológia, a permakultúra, a rendszer gondolkodás, a komplexitás tudomány és a Gaia-elmélet integrálva vannak a Schumacher College-ban.

Hallgassa meg a múltbeli diákokat
Tudja meg, hogy ez a program megváltoztatta a hallgatók életét és karrierjét, akik a tanfolyamot elolvasták ökológiai dizájn gondolkodó hallgatói profiljaink olvasásával.

Tanulni fogsz

 • Az alapítvány az ökológiai világnézet keresztül témákban, mint az ökológia, a mély ökológia, rendszerek gondolkodás, a komplexitás a tudomány és a Gaia-elmélet.
 • Az élő rendszerek elveit a filozófia és gyakorlat a permakultúra tervezési, biophilia és biomimikri.
 • Kreatív és folyamatközpontú problémamegoldó technikák a tervezési gondolkodás módszereinek és elveinek alkalmazásával
 • A multi-perspektíva megbecsülése etikai kérdések és a jövőre vonatkozó következményeit átalakítását meglévő rendszerek és újak létrehozására.
 • Az ökológiai tervezési gondolkodás tudásainak és készségeinek a társadalmi rendszerek kialakításába történő bevonása egy új, új gazdaságtan részeként
 • Személyes és csoportos vizsgálati gyakorlatok az egyén, a társadalom és a természet, valamint az elmélet és a gyakorlat közötti egymástól való kölcsönös összefüggés tudatosítására

A kreatív részvételi gyakorlatok és elméleti alapelvek az ökológiai tervezési folyamatok új megközelítéseihez, amelyek a projektek teljes életciklusában érdekeltek körét foglalják magukban, és ezeket mind a stúdióban, a Dartington Hall Estate-ben, mind pedig az élő projekteket.
John Thackara, író, bioregionális eseménygyártó, a Doors of Perception alapítója

Különleges szolgáltatások

 • Egy interdiszciplináris program integráló tervezési módszerek azokkal az ökológia és a társadalomtudományok.
 • Integratív tervezési program gyökerezik mélyen ökológiai megértés és a gyakorlat, és tájékoztatta élvonalbeli gondolkodás új gazdasági megközelítések és társadalmi dinamikáját.
 • A kiegyensúlyozott elosztása időt és erőforrásokat olyan skill-alapú és kognitív alapú tudás és a gyakorlat és az elmélet.
 • Hozzáférés a világ néhány vezető gondolkodók és szakemberek a tervezés, a Gaia-elmélet, a komplexitás, éghajlat tudomány, rendszerek gondolkodás, az új gazdaság és a társadalmi változások.
 • Rövid tanfolyamok által vezetett, nemzetközileg elismert gondolkodók és kutatók.
 • Rövid szakmai gyakorlatok egy sor működő partnerszervezetek az élvonalban a társadalmi innováció.
 • Magával ragadó, integratív és transzformációs tanítási és tanulási megközelítés gyökerezik megállapított elvek Schumacher College és Dartington Hall, és részt vesz egy élő és dolgozó közösség és az egész Dartington Estate Devon.

Hol fogsz menni?

Ökológiai tervezés gondolkodás lehet alkalmazni sokféle kontextusban, a személyes a társadalmi. Ez a program célja, hogy hozzon létre egy új generációs tervezők, vállalkozók, a politikai döntéshozók, pedagógusok, kutatók, tanácsadók és aktivisták. Pályakezdő lesz a készségeket és ismereteket dolgozni a fenntartható változást az állami és a magánszektor, valamint a civil társadalom, illetve, hogy hozzanak létre saját projektek vagy szervezetek, amelyek hozzájárulnak a társadalom átalakulását.

Utoljára frissítve nov. 2017

Az iskoláról

Register for our ONLINE OPEN DAY. You will be able to chat live with faculty and staff, watch videos about Schumacher College, the Dartington campus and learn more about each programme. Learn more and ... Tovább

Register for our ONLINE OPEN DAY. You will be able to chat live with faculty and staff, watch videos about Schumacher College, the Dartington campus and learn more about each programme. Learn more and register here: https://www.schumachercollege.org.uk/postgraduate-open-day People from all over the world, of all ages and backgrounds, have been informed, inspired and encouraged to act, by our transformative courses for sustainable living. Schumacher College has an enviable reputation for cutting-edge learning. Our work is to inspire, challenge and question ourselves as co-inhabitants of the world, to ask the questions we all struggle to find answers to and to find sound knowledge, intuition and wonder in our search for solutions. Kevesebb