Mester fokozat a nemzetközi üzleti adminisztrációban, kiberbiztonsági üzletmenedzsment szakirányon

Általános információk

Program leírás

Kiberbiztonsági üzleti menedzsment

"A globális kiberbiztonsági piac várhatóan a jelenlegi több mint 120 milliárd dolláros piaci értékről 2024-re több mint 300 milliárd dollárra növekszik."

Miért a kiberbiztonsági üzleti menedzsment?

Az informatikai szakemberek, a professzorok és a vállalkozók átfogó piaci kutatása és visszajelzése után óriási hiányt fedeztek fel a műszaki kiberbiztonsági alkalmazottak számára, akiknek a szükséges üzleti készségeikkel átmentek a vezetői feladatokba. Az ilyen képességekkel rendelkező személyek karrierlehetőségei hatalmasak és gyorsan bővülnek.

Miért Svájc?

Kényelmesen helyezkedik el a cég székhelye közelében, a digitális biztonság világvezetőjeként. Az AUS egyedülálló helyzetben van, hogy hallgatóinak hozzáférést biztosítson felsőfokú professzorokhoz, szakmai gyakorlatokhoz és vállalati látogatásokhoz, amely páratlan a többi felsőoktatási intézménynél. Ez az egyedülálló ajánlat segítette az AUS-t a kiberbiztonsági üzletmenedzsment aranystandardének és kiemelkedően igényes úticéljának a hallgatók számára szerte a világon.

Miért egy AUS fokozat?

Kis osztályok

Az AUS elkötelezettsége a végső hallgatói élmény mellett magában foglalja a megfelelő számú oktatót, hogy garantálják az osztályok kis méretét, és az azt követő személyes támogatást az osztálytermi és azon kívüli hallgatók számára. A kis osztályméretek biztosítják a teljes kapcsolattartást a tanulást vezető professzorral, valamint a szakmai és kulturális háttérrel rendelkező hallgatókkal.

Tailored

Az AUS testreszabott oktatást kínál gyakorlati és elméleti tanfolyamokkal, amelyek relevánsak a mai piacon. A legfrissebb üzleti tantárgyak prioritásaként az AUS magasan motivált és ambiciózus munkatársait és adminisztrációját a hallgatók tudományos és személyes fejlődésére fordítják, szorosan együttműködve egymás mellett, hogy elősegítsék karriercéljaik elérését.

Valós betekintés

A campuson és azon kívül teljes hozzáférést biztosítanak a különféle adatbázisokhoz, mint például az EBSCO, a ProQuest, a Financial Times és más szolgáltatások, valamint akadémiai és iparági szakértőkhöz, valamint a jelenlegi kutatás és a szakmai gyakorlat által kialakított tanterv segítségével, hogy maximalizálják a karrierjét.

Gyakorlati és releváns

Az elméletet és a gyakorlati tapasztalatokat ötvöző karrierpálya-szervezet, az AUS elkötelezett a hallgatók képzése és fejlesztése iránt, lehetővé téve számukra, hogy a legmegfelelőbb karrierpályát választhassák.

Hálózat

A svájci székhelyű, multikulturális környezetben működő AUS Svájc egyik vezető üzleti egyeteme, a La Tour-de-Peilzben, a Genfi-tó gyönyörű partján, és kiváltságos, hogy olyan szerepet töltsön be a globális vállalatoknál és szervezeteknél, mint a Nestlé, a Hublot, az Egyesült Nemzetek Szervezete és a Nemzetközi Olimpiai Bizottság, könnyen elérhető távolságra az egyetemen.

Elismerés

Az AUS nemzetközileg elismert és erős helyi szervezetek támogatása biztosítja a hallgatók számára a minőségi oktatást. Egyetemen több akkreditáló testület ismeri el, ideértve az Egyesült Államokban működő Nemzetközi Vállalkozási Oktatási Tanácsot (IACBE) és az Európai Tanácsot a vállalkozási oktatásról (ECBE). Ezenkívül a Svájci-Amerikai Kereskedelmi Kamara, a Fédération Suisse des Ecoles Privées (FSEP), a Vaudoise des Ecoles Privées Association (AVDEP), valamint a Promove tagjai.

Mit tanulsz?

Miért az AUS?

Három új programmal, 2019 szeptemberében kezdődik, az AUS áthidalja a szakadékot a műszaki és az irányítási szakértelem között. Az AUS-nál felismertük, hogy a kiberbiztonság nem csupán technikai probléma. Ez üzleti probléma. Az IT-nek, a politikának, a jogi, az értékesítésnek, az emberi erőforrásoknak és a vállalatirányításnak együtt kell működnie. Az elkötelezettség atmoszférájának előmozdítása és a szervezet valódi értékének növelése érdekében az informatikai szakembereknek meg kell tanulniuk a menedzsment készségeket, amelyek szükségesek a hatékony interfészhez az egész szervezetben. Felismerve ezen készségek piaci igényét, az AUS holisztikus megközelítést dolgozott ki a jövőbeli vezetők kiberbiztonsági műveletek és menedzsment oktatására.

Minden tanfolyamot a helyszínen AUS professzorok oktatnak, akik kiváló gondolatvezetők a kiberbiztonság, a blockchain technológia és az üzleti menedzsment területén. A tanterv a folyamatosan fejlődő elméletből és a valós gyakorlati példákból áll, és gyakorlatokra van szükség a Bachelor és a Master jelöltek számára minden tanév tavaszi negyedévében.

Míg az AUS-ban elsajátítja a vezetői karrier gyorsabb követéséhez szükséges képességeket a kiberbiztonság területén. Az élvonalbeli üzleti elméletre építve megtanulja eladni ötleteit, miközben létrehozza, végrehajtja és felügyeli a szervezet kiberbiztonsági struktúráját. Az elméletet a valós helyzetekben alkalmazva számos gyakorlati célkitűzést teljesít, például létrehoz egy biztonsági stratégiát, amely ötvözi a kormányzást, a megfelelést és a technológiai szempontokat. Sőt, fejlett ismereteket szerezhet a szervezeti struktúrákban, a kommunikációban, az operatív üzleti folyamatokban és a kiberbiztonsági politika jogi keretein belül.

Példák tanfolyamra / modulra:
 • Kommunikáció, problémamegoldás és vezetés a kiberbiztonság területén
 • A kiberbiztonsági menedzsment alapjai
 • Kiberbiztonsági kormányzás
 • Kockázatkezelés és szervezeti rugalmasság
 • Kiberbiztonsági program kidolgozása
 • Kiberbiztonság - Az ügyfelek magánéletének mint versenyelőnynek a védelme
 • Kötőbiztonság
Gyakorlati célok:
 • Kiberbiztonsági program kidolgozása egy szervezet számára.
 • Készítsen kiberbiztonsági irányelveket egy szervezet számára.
 • Végezzen kiberbiztonsági fenyegetést, beleértve a sebezhetőség értékelését, és együtt dolgozzon ki egy szervezet kockázatkezelési megközelítését.
 • A számítógépes eseményekkel kapcsolatos reagálási eljárások kialakítása és végrehajtása a menedzsment bevált gyakorlata alapján.

A fenti célok figyelembe veszik a kormányzati szervezetekre és a magánszektorbeli szervezetekre vonatkozó egyedi követelményeket.

A diploma megszerzéséhez a hallgatóknak teljesíteniük kell:
 • 13 alapmodul / tanfolyam
 • 8 speciális modul / tanfolyam
 • gyakorlat
 • Értekezés

A modulokat / tanfolyamokat az adminisztráció választja ki a hallgatói igények és a hallgatók rendelkezésre állásának függvényében, és olyan témákat tartalmaz, mint például pénzügy, közgazdaságtan, menedzsment, jog és marketing elvek.

Tudományos naptár

A tanév általában szeptemberben kezdődik és júliusban fejeződik be, három ebben az időszakban három akadémiával (ősz, tél és tavasz). Minden kifejezés tizenegy hetet foglal magában, plusz egy hetet a vizsgálatokat. A vizsgálati periódusok általában minden félév közepén és végén fordulnak elő. Az ünnepi időszakok általában decemberben és tavasszal fordulnak elő. A hosszú nyári szünet júliusban / augusztusban van.

Időpontok

Fall Term
 • Tanfolyamok: szeptember - december
 • Ünnepek: Téli szünet: 4 hét
Téli távon
 • Tanfolyamok: január - március
 • Ünnepek: Tavaszi szünet: 3 hét
Tavaszi időszak
 • Tanfolyamok: április - július
 • Ünnepek: Nyári szünet: 12 hét

Mesterfokozat követelményei

A MIBA fokozat megszerzése az AUS-tól csak a következő követelmények teljesítése után következik:

 • Akadémiai hitelkövetelmények;
 • Tudományos teljesítményre vonatkozó követelmények (Összesített GPA 3.0.);
 • Jelenléti és tartózkodási követelmények.

Ezen túlmenően az összes fennmaradó számlát a diploma megszerzése előtt az adminisztrációval kell rendezni.

Hitelek átruházása

Átutalási jóváírásokat lehet elfogadni más elismert főiskoláktól és egyetemektől azon tanfolyamokra, amelyek az AUS programjaira vonatkoznak. A középiskolai szinten elért haladó elhelyezés (AP) kredit egyetemi programra alkalmazható. Az átutalási krediteket csak C (75%) vagy annál magasabb fokozatra lehet odaítélni. Minden végzős hallgatónak teljesítenie kell az AUS akadémiai hitelkövetelményeinek legalább felét.

Hogyan kell alkalmazni

A American University in Switzerland megvizsgálja az összes kitöltött pályázatot, és ésszerű időn belül kapcsolatba lép a pályázókkal, mihelyt döntés születik. Az AUS-ba való belépés korlátozott számú beiratkozástól függ; ezért lehetséges, hogy nem minden képesített jelentkezőt fogadnak el mindig.

Minden jelentkezőnek bizonyítania kell egy kiváló tudományos nyilvántartást, amely jelzi a siker lehetőségeit egy adott tanulmányi területen, és be kell fejeznie a következő AUS felvételi eljárásokat.

Belépési követelmények

A mesterképzésbe való belépéshez elismert egyetemi program befejezése és érettsége szükséges. Az AUS megkövetelheti a hallgatóktól, akiknek nincs üzleti diplomájuk, vagy akiket akadémiai szempontból megtámadtak, további egyetemi szintű kurzusok elvégzésére. A nem amerikai felsőoktatási intézmények diplomásainak képesnek kell lenniük arra, hogy igazolják, hogy mértéke megegyezik egy elismert alapképzéssel. Valamennyi nyilvántartáshoz angolul hiteles fordításokra van szükség, nem angolul.

Legalább hat hónapos teljes munkaidős vagy egyéves részmunkaidős tapasztalat ajánlott, de a posztgraduális programba való belépés előtt nem szükséges. Az egyik ajánlólevélnek a munkáltatónak vagy a felettesnek kell lennie.

A posztgraduális menedzsment felvételi teszt (GMAT) teszt ajánlott, de nem szükséges a posztgraduális pályázóknak.

Felvételi követelmények

Az összes jelentkezőre vonatkozó általános követelmények tartalmazzák a kitöltött jelentkezési űrlapot és a fizetendő díjakat az alább felsorolt dokumentumokon túl. A kérelmezőnek gondoskodnia kell arról, hogy ezeket a dokumentumokat kellő időben megküldjék az AUS-nak a tanfolyam megkezdése előtt.

 • Kérjen jelentkezési űrlapot
 • Nyújtsa be kitöltött és aláírt jelentkezési űrlapot
 • Fotók: Hat (6) útlevél méretű fényképet kell csatolni az AUS-hoz benyújtott jelentkezési laphoz. Ezeknek a fényképeknek a nagy részét a helyi hatóságok írják elő és a hallgatói vízumhoz.
 • Ajánlások: Az oktatók vagy munkáltatók két (2) bizalmas ajánláslevelet, akik ismerik a pályázó múltbeli teljesítményét, közvetlenül az AUS-nak kell küldeni. A hiteles fordításokat minden nem angol nyelvű levélhez be kell nyújtani.
 • Összefoglaló vagy önéletrajz: Rövid írásos beszámoló a pályázó erősségeiről és eredményeiről. Tartalmazza a személyes adatokat, az oktatást, a munkatapasztalatot, az egyéb képesítéseket és a karrier elvárásait.
 • Átiratok: A jelentkezőknek hivatalos átiratot kell benyújtaniuk az összes alkalmazandó tudományos munkáról, amelyet a közép- vagy egyetemi szintű intézményekben végeztek az elmúlt öt (5) évben. Az átírásokat az intézményeknek közvetlenül az AUS-nak kell elküldeniük. A hiteles fordításokat minden, nem angol nyelven benyújtott dokumentumhoz be kell nyújtani.
 • Motivációs levél: Az esszé vagy motivációs levél legalább 500 szó hosszú legyen. El kell mondania az egyetemi fejlõdés történetét és az ön személyes elbeszélésében szerzett minden egyéb tapasztalatát. El kell magyaráznia a jelentkezés okát és azt, hogy mire számíthat arra, hogy az AUS tovább javítja jelenlegi karrier céljait.
 • Nyelvtudás: A jártasságot általában akkor kell elismerni, ha a hallgatók teljesítik a következő feltételek bármelyikét:
  • a. Legalább három, az elmúlt három év teljes tanulmányain való részvétel olyan intézményben, ahol az egyetlen oktatási nyelv az angol.
  • b. Standard vagy magasabb szint megszerzése a Nemzetközi érettségi (IB) tanfolyamon.
 • Ha ezen feltételek egyike sem teljesül, akkor az angol nyelv ismeretét a következő pontok egyikének megfelelő pontszám elérésével kell igazolni:
 • Legalább 550 pontszám egy angol nyelv idegen nyelvvizsgáján (TOEFL).
 • Legalább 6,0 pont egy nemzetközi angol nyelvvizsgáló rendszerben (IELTS).
 • A pályázatnak tartalmaznia kell ezeket a tételeket annak érdekében, hogy figyelembe vehessék a felvételi folyamatot.
Jelentkezési határidők

Az AUS gördülő felvételi alapon működik, amely megköveteli, hogy a kitöltött jelentkezési anyagokat, valamint az összes akadémiai nyilvántartást és az alkalmazandó díjat az AUS-nak legalább 10 héttel a ciklus kezdete előtt megkapja. Ha elfogadják, akkor kap egy hivatalos elfogadási nyilatkozatot és egy beiratkozási meghívót. Ebben az időben értesítést kap minden további információról, amelyet a fájl kitöltése érdekében meg kell adni. A tandíj és az esedékes díjak fizetési ütemterve az Ajánlati Levélben található.

Tandíj

 • Regisztrációs díj: 3500 CHF
 • Tandíj: 30 500 CHF
 • Összesen: 34 000 CHF

* Az árak svájci frankban (CHF) vannak megadva.

* A tandíjak és díjak előzetes értesítés nélkül változhatnak

A hallgatóknak számos további költséget kell várniuk, amelyeket nem fedeznek a tandíjak, és ezeket külön kell elszámolni. A kiegészítő költségek magukban foglalhatják:

 • Egészségbiztosítás
 • Szállás
 • Szállítás
 • Társadalmi tevékenységek / kirándulások
 • A fénymásolás költségei

Az összes díjat CHF-ben (svájci frankban) jegyzik. Mivel az AUS - A American University in Switzerland magánintézmény, minden hallgató nemzetiségtől függetlenül azonos díjat fizet. A díjakat időről időre felülvizsgálják, és a felsoroltól eltérhetnek.

Az Egyetem fenntartja a jogot a szükséges változtatások vagy módosítások elvégzésére.

Hogyan fizethetek?

A jelentkezési és regisztrációs díjat a vízumkérelmezés előtt meg kell fizetni. A tandíjat legalább két héttel az akadémiai program megkezdése előtt kell megfizetni. Ha a fizetés nem történt meg, akkor nem regisztrálhat és indíthat osztályokat, amíg a fizetés meg nem történt. A kifizetések banki átutalással vagy személyesen teljesíthetők. A hallgató nem regisztrálódik teljes mértékben, amíg a teljes kifizetés meg nem érkezik. Fizetés elmulasztása esetén a tandíj és a szolgáltatások visszavonhatók.

Pénzvisszatérítési eljárás

Ha elkezdi egy tanulmányi programot, majd vissza kíván lépni, írásban értesítenie kell az adminisztrációt. A visszatérítésre a visszatérítési irányelveinknek megfelelően kerül sor.

Megjegyzés: Ez a folyamat néhány hónapot vehet igénybe.

ösztöndíjak

Az AUS számos ösztöndíjat és ösztöndíjat kínál az oktatáshoz. További információ közvetlenül az adminisztrációs csapattól szerezhető be.

Karrierlehetőségek

Az AUS oktatási módszere és az osztálytermen kívüli tapasztalatok biztosítják, hogy a diplomások készen álljanak arra, hogy szembenézzenek a jövő üzleti világával. A választott tantervtől és a tanfolyamtól függően a diplomások igyekszik követni ezeket az üzleti utakat:

 • Vállalattulajdonos: A kockázatok és előnyök megértésével az üzlettulajdonos fő döntéshozóként szolgál, megbízhatóságot teremt a megalapozott döntéshozatal és a racionális gondolkodás révén; és az üzleti tevékenységek, a költségvetés és az erőforrások ellenőrzése.
 • Operatív kockázatkezelő: az összes művelet kiértékelése a vállalkozáson belüli kockázatok és előnyök azonosítása érdekében; egy profi menedzser, aki hatékonyan képes kommunikálni és befolyásolni a legfontosabb döntéshozókat.
 • Pénzügyi menedzser: számszakértő, aki kezelheti egy vállalkozás könyveit, és elemezheti és előrejelzheti a felső vezetés és a döntéshozók javát.
 • Üzleti fejlesztési menedzser: Olyan látnok, aki a számviteli menedzsmentre, az üzleti tervek és kapcsolatok kiépítésére koncentrálhat, hogy a lehető legnagyobb hatékonyságot és növekedést biztosítsa az üzleti műveletekben.
 • Senior termékpiacvezető: Marketingstratégiák végrehajtása a közönségkapcsolat és a marketing eszközök, például a digitális és a hagyományos média maximalizálása érdekében.
Utoljára frissítve November 2019

Az iskoláról

Preparing you for the business of tomorrow, the American University in Switzerland is one of Switzerland’s leading international business universities situated in La Tour-de-Peilz on the beautiful sho ... Tovább

Preparing you for the business of tomorrow, the American University in Switzerland is one of Switzerland’s leading international business universities situated in La Tour-de-Peilz on the beautiful shores of Lake Geneva close to the Olympic Capital Lausanne, and Geneva, the center for diplomacy. Throughout its 45-year history, AUS has prepared international business students with the knowledge, tools, and training of today to be a positive contributor to the general management of any business organization of tomorrow. Offering tailored education in an international and multicultural environment, with practical and theoretical courses, which are relevant for today’s market, AUS has a new, dynamic and ambitious staff providing a personal approach – both in the classroom and outside of the school – for all students. Kevesebb