Master Of Science In Szoftver és Adatmérnöki (MSDE)

Általános információk

Program leírás

A szoftver kulcsszerepet játszik életünk szinte minden területén, ideértve a szállítást, a kommunikációt, a gazdaságot és az egészségügyet is.

Bízunk a szoftverekben olyan összetett és létfontosságú feladatok elvégzéséhez, mint például a pénzügyek kezelése, a család és a barátok emlékeinek megosztása, a betegségek diagnosztizálása, repülőgépek repülése vagy autóvezetés. Ezeknek a feladatoknak a bonyolultsága, bár számunkra átláthatóvá válik, nem szűnik meg: azt a szoftvert desztilláljuk, amelyen a civilizáció függ. Valójában már a rendkívül nagy méretű szoftverrendszerek korszakában vagyunk, több millió egymás között kölcsönhatásba lépő kódösszetevőből állnak. Ilyen esetben a szoftver nem érthető adatok nélkül, és az adatok csak az elemző szoftvernek köszönhetően válnak értékesé. Más szavakkal: a szoftverfejlesztés célja a szoftver összetettségének kezelése, ellenőrzés alatt tartása. Az adatgyűjtés ehelyett arra koncentrál, hogy hatalmas mennyiségű adat gyűjthető, tárolható és dolgozható fel, amelyeket elemezni lehet a betekintés összegyűjtése és a döntéshozatali tevékenységek támogatása érdekében. A mester olyan kurzusokat tart, amelyeket a USI Informatikai Kar Szoftver Intézetének világ vezető kutatói tanítottak.

Kitüntetett diploma

A program sikeres befejezésével a hallgatók a szoftver és az adatgyártás tudományának Masterjét kapják meg.

Felépítés és tartalom

A szoftverfejlesztési modul 36 ECTS-t ölel fel, és a hallgatók számára a legkorszerűbb technikák mély ismereteit nyújtja. A modulhoz kapcsolódó témák a szoftverek tervezése, a szoftver minősége és tesztelése, a szoftver architektúrája, a szoftver teljesítménye és a szoftver elemzése.

Az Adatmérnöki modul három tanfolyamot (18 ECTS) foglal magában, amelyekben a diákok technikáit és eszközöket tanítják az adatok megtervezésére és modellezésére (1. félév), az adatok információvá konvertálására (2. félév), és az információt olyan információkké alakítják, amelyek hasznosak a döntéshozatali tevékenységek támogatásához ( 3. félév). A Szoftverben és az Adatmérnöki modulokban tanult témákat folyamatosan integrálják az egész tanfolyam során. Ennek célja, hogy 18 ECTS-t szenteljen mind a szoftver-, mind az adatgyártáshoz a projekt-alapú tanulással.

A választható modul 12 ECTS-t tartalmaz, amelyet a hallgató személyes preferenciája alapján szabadon választhat az USI Informatikai Karon kínált kurzusok listájából. Végül a fennmaradó 36 ECTS-t az MSc dolgozatra fordítják.

A hallgatók a 3. félév 6 ECTS-jét felhasználják az Informatikai Kar Szoftver Intézet kutatócsoportjainak meglátogatására és egy tézis javaslat előkészítésére. Ezután teljes munkaidőben dolgoznak a dolgozaton a 4. félévben a választott kutatócsoportban.

Tanítás

A szoftver- és adatmérnöki mester olyan kurzusokat kínál, amelyeket nemzetközileg elismert professzorok tanítottak, és az USI Szoftver Intézet vezető kutatói voltak.

A mester végén alkalmazott tanítási filozófia célja a hallgató önképzésének elősegítése és megkönnyítése, valamint az értékes ismeretek és készségek önszerzése. A hallgatók elsajátítják az alapvető tervezési gondolkodási folyamatokat, megtanulják egy probléma elemzését, a különböző megoldási stratégiák meghatározását, a kompromisszumok elemzését és megfelelő tervezési döntést hoznak, figyelembe véve a vonatkozó korlátokat. A hallgatók értékes tanulságokat tanulnak, miközben a feltárható valós adatkészletekkel szembesülnek, és bizonyítják magukat azáltal, hogy készítik a szoftvert ehhez.

Minden tanfolyam elősegíti az elmélet és a gyakorlat keverékét, gyakorlati megközelítéssel, cselekedetekkel történő tanulással, rövid / hosszú távú projektekkel, amelyekben a hallgatók tanulmányaikat a valós világból vett konkrét problémákra és adatkészletekre alkalmazzák. A hallgatóktól azt is várják, hogy jelentősen javítsák együttműködési, prezentációs és kommunikációs képességeiket, a kurzusok nagy részén tervezett nyilvános projektbemutatóknak köszönhetően.

Karrier kilátások

A szoftver az adatok világában él. Az adatok az új olaj. Az adatok az új természeti erőforrások, amelyeket a szoftver felhasználásával kell kiaknázni és kiaknázni.

Az adatelemző szoftver gyakorlati betekintést nyújt a folyamatos fejlesztési és döntéshozatali folyamatok alapján. Ilyen betekintést nagy mennyiségű adat feltárásával, a megfelelő kérdések feltevésével és a megfelelő válaszok megbízható és hatékony megismerésével lehet megtudni.

A mester végzettséggel rendelkező hallgatók rendkívül speciális szoftver- és adatmérnökök lesznek, képesek lesznek a modern szoftver rendszerek és a őket körülvevő adatok tengerének komplexitásának megértésére és kezelésére. Egy ilyen egyedülálló profil, amely kiegyensúlyozza mind a szoftvert, mind az adatmérnöki készségeket, jelentősen különbözik az adattudomány mesterképzéseitől, amelyek Svájc másutt és egész Európában megjelennek.

A digitális transzformációs erőfeszítéseket végző szervezetek kulcsfontosságú képessége, hogy megtanulják, hogyan lehet hatékonyan felhasználni a szoftvert az adatfolyamat kezelésére. Ugyanakkor a szoftver- és adatmérnökök iránti kereslet jelenleg nagyon magas, és a közeljövőben várhatóan még tovább növekszik.

Az iparágban várhatóan magas foglalkoztathatóság mellett a diplomások a doktori fokozat folytatására is kiváló jelöltet jelentenek. diploma az USI -nál a Szoftver Intézet egyik kutatócsoportjában.

Belépés

A szoftver és az adatgyártás mesterére történő felvétel formális követelménye egy elismert egyetem által biztosított alapképzés, a számítógépes tudományok vagy a kapcsolódó tudományágak területén.

Az elismert Alkalmazott Tudományi Egyetemen alapképzettséggel rendelkező pályázók további 30–60 ECTS-sel vehetők igénybe, amelyeket a program megkezdésekor vagy azt megelőzően kell megszerezni, a tudományos igazgató által meghatározott tanulmányi program szerint elvégzett Bachelor kurzusokra. A felvételt eseti alapon kezelik.

Nyelv

Az USI angol nyelvű posztgraduális (mester) programjaiba való USI az angol nyelv jó USI szükséges. Az ilyen programokra jelentkező, nem angol anyanyelvűeknek, akiknek korábbi diplomáját más nyelven szerezték meg, nemzetközileg elismert nyelvi bizonyítványt kell benyújtaniuk, amely megegyezik a B2 szinttel, a közös európai referenciakeret (CEFR) meghatározása szerint. vagy azzal egyenértékű (például TOEFL, IELTS stb.).

A CEFR B2 szintje a következő pontszámoknak felel meg a nemzetközileg elismert vizsgákban:

IELTS 5.5
TOEFL Számítógépes alapú: 183
Internet alapú: 65
Papír alapú: 513
Cambridge English FCE (első bizonyítvány angol)
TOEIC Hallgatás és olvasás: 785
Beszéd: 150
Írás: 160

A fent említett feltétel mellett felvett hallgatóknak (az egészségkommunikáció kognitív pszichológiájának mester kivételével) a mesterfokozat megszerzéséhez szükséges határidőn belül el kell érniük a C1 angol nyelvtudást.

A szintet igazolhatják az USI által kínált nyelvtanfolyamon az őszi és a tavaszi félév során, és a záróvizsga megszerzésével, vagy egy nemzetközileg elismert nyelvi bizonyítvánnyal *.

* A CEFR C1 szintje a következő pontszámoknak felel meg a nemzetközileg elismert vizsgákban:

IELTS 7.0
TOEFL Internet alapú: 100
Cambridge English CAE (Advanced tanúsítvány), C vagy annál magasabb szint
BEC (üzleti angol), C vagy annál magasabb fokozat
TOEIC Hallgatás és olvasás: 945
Beszéd: 180
Írás: 180

olasz

Mivel a Lugano Svájc olaszul beszélő részén található, a hallgatók érdeklődhetnek az alapok olasz elsajátításában.

Az Università della Svizzera Italiana ingyenes olasz nyelvtanfolyamot kínál.

Alkalmazási eljárás

Jelentkezésének benyújtásához kérjük, olvassa el az online űrlap kitöltésének jelölését, amely elérhető itt: http://application.lu. USI .ch.

Papír alkalmazás

Felhívjuk figyelmét, hogy mi inkább az online alkalmazásokat részesítjük előnyben.

A pályázatokat a jelentkezési formanyomtatvánnyal és a szükséges papírdokumentumokkal is el lehet küldeni (az e-mail vagy a fax benyújtását elutasítják) a következő címre:

Università della Svizzera Italiana
Informatikai Kar
Felvételi Iroda
Via Buffi 13
CH-6900 Lugano
Svájc

Kötelező dokumentáció

A következő dokumentációt papír formában kell elküldeni:

 • A kitöltött jelentkezési lap (letöltheti pdf formátumban);
 • Korábbi oklevelek fénymásolata (Bachelor, licence, négyéves végzettség, érettség);
 • Az egyetemi vizsga eredményeinek hivatalos átirata;
 • Bármely oklevél hiteles fordítása, amely olasz, német, francia, angol vagy spanyol nyelven íródott;
 • Önéletrajz (Önéletrajz)
 • A jelölt személyes motivációs levelét;
 • Angol nyelvtudás hivatalos igazolása;
 • Személyi igazolvány vagy más dokumentum fénymásolata;
 • A Svájcban már lakóhellyel rendelkező külföldi állampolgárok tartózkodási engedélyének fénymásolata.

Múltbeli diplomák fénymásolata

Ha a jelölt nem teljesítette az összes Bachelor, licence vagy egyéb diplomára vonatkozó követelményt, a diploma másolatát későbbi szakaszban is el lehet küldeni, de mindenesetre legkésőbb a tandíj kezdete előtt. Ha igen, kérjük, jelezze az odaítélés várható időpontját, és csatolja az odaítélő intézmény által kiadott hivatalos dokumentumot, amely megerősíti ezeket a feltételeket.

Motivációs levél

A jelentkezőknek levelet (nem egynél több oldalt) kell készíteniük, amelyben bemutatják magukat, és megmagyarázzák sajátos érdeklődésüket és az adott magiszteri fokozatba való felvétel iránti okokat.

Regisztrációs díj

A Lisszaboni Egyezmény szabályozza az egyetemi diploma elismerését az aláíró országok között, és jelentősen egyszerűsíti a felvételi eljárások igazgatását. Ezért a jelölteket, akiknek korábbi diplomáit az egyezményen kívüli országokban fejezték be (lásd az alábbi listát), felkérjük, hogy fizessenek be SFR pályázati díjat. 100 összeget jelent a bonyolultabb fájlok feldolgozásának magasabb adminisztratív költségei miatt. A jelölt befogadása esetén a díjat levonják az első félév tandíj összegéből. Az adminisztratív díj más esetekben nem téríthető vissza: ha a felvételt nem engedélyezik, vagy ha a jelölt úgy dönt, hogy visszavonul, vagy nem éri el a felvételt.

Jelentkezési határidő

 • A pályázatokat november közepétől fogadják el.
 • A jelentkezés határideje augusztus 31 ..
 • A vízumot igénylő jelöltek jelentkezésének határideje: május 31 ..
 • A késedelmes pályázatokat csak a rendelkezésre álló helyek esetén veszik figyelembe.

díjak

A mesterfokú oktatás díja félévenként 4000 CHF. A jelentkezők, akiknek a középiskolai záróvizsga idején (Maturità) hivatalos lakóhelye Svájcban vagy Liechtensteinben volt, 2000 CHF kedvezményes félévdíjat fizetnek.

A tandíj minden ciklus elején esedékes, a számlán megjelölt határidőig; A díjfizetés nélkülözhetetlen feltétel a beiratkozáshoz vagy a megújuláshoz.

Utoljára frissítve ápr. 2020

Az iskoláról

USI is a young and agile university that offers its students a quality education and an enhancing study experience. International faculty teach students with an interdisciplinary, engaging, and intera ... Tovább

USI is a young and agile university that offers its students a quality education and an enhancing study experience. International faculty teach students with an interdisciplinary, engaging, and interactive approach, leaving room for practical application. The quality of the study curricula is complemented by USI small size, by its cosmopolitan environment and its informal and dynamic culture. These elements make USI a hub of opportunity open to the world, where students can engage in direct dialogue with their professors and define their educational path, discover unexpected horizons, and embrace international careers. Kevesebb