A mestert mind az egyetemen, mind az interneten kínálják. Lehetőséget kínál egy színpadra (550 munkaóra) néhány híres cégnél: sok nagy fővállalkozó, mérnöki cég és gyártó már megerősítette, hogy rendkívül érdekeltek vagyunk arra, hogy olyan mestereket alkalmazzanak, akik rendelkeznek a Master által biztosított készségekkel. .

Képzési célok

Olaszországban és külföldön a legfontosabb fővállalkozók körében egyre sürgetőbbé válik a szerződések és igények kezelése terén képzett és késedelmi elemzést elvégző szakemberek (mérnökök és / vagy építészek) igénye. Globalizált világunk megköveteli, hogy a követelések, építési szerződések és viták kezelésében részt vevő szakemberek bonyolult technikai kérdéseket kezelhessenek, és ugyanakkor ismerjék az összes jogi szempontot. A technikai hátterű szakemberek számára alapvető fontosságú, hogy megismerkedjenek a „játékszabályokkal” a nemzetközi színtéren.

Ezért meg kell ismerniük a polgári és a közös jog alapelveit, valamint a nemzetközi választottbírósági eljárásokat, valamint a nemzetközi szerződések leggyakoribb szabványait (FIDIC, JCT, NEC, AAA), valamint a késedelmes mögött álló számos összetett technikai és jogi kérdést. elemzés és építési igénykezelés. Meg kell ismerniük, hogyan lehet hatékonyan kezelni a nemzetközi építési projekt legfontosabb szereplőit: a nemzetközi tulajdonosok mind magán (fejlesztők, alapítványok, ingatlanalapok stb.), Mind a nyilvánosság (kormányok, hatóságok, stb.), Mérnöki cégek, általános vállalkozók és beszállítók, bankok, befektetési alapok és szuverén alapok.

A szakosodott mesterképzés során az öregdiák megismerkedhetnek a nemzetközi projektekben a törvényszéki mérnöki ismeretekkel: a vitarendezéstől, a vitás tanácsoktól, a választottbíróságtól, különös tekintettel az ICC választottbírósági szabályaira, valamint a milánói választottbírósági szabályokra és gyakorlatra.

A mester végén a diákok képesek lesznek dolgozni: fejlesztők, alapítványok, ingatlanalapok, kormányok, hatóságok, mérnöki cégek, általános vállalkozók és beszállítók, bankok, befektetési alapok és szuverén alapok.

Didaktikus modulok

Bevezetés a projektbe LCA Bemutatjuk a diákokat a projekt megfelelő kezelésének szükségességére és a szerződéskezelés, a késedelem elemzés és a követeléskezelés fontosságára. Nyílt kapcsolat a folyamatban lévő periódussal.

Bevezetés a polgári jog alapjaiba A diákok bevezetése a polgári jog alapvető elveire, különös tekintettel a szerződések és az igények megfelelő kezeléséhez szükséges fogalmakra.

Bevezetés a közös jog alapjaiba A diákok bemutatása a közös jog alapelveihez, különös tekintettel a szerződések és a követelések megfelelő kezeléséhez szükséges fogalmakra

Építési szerződés polgári jog Az építési szerződés („Appalto”) mélyreható elemzése a privát munkákra vonatkozóan. Összehasonlító okokból szükség esetén hivatkozni kell az olasz törvény szerinti közbeszerzési rendeletekre.

Szerződések nemzetközi szabványok szerint (FIDIC, JCT, NEC, AIA) Gyors bevezetés a formák használatáról és a főbb nehézségekből, amelyek a polgári jogban vagy a közös jog hatáskörébe tartoznak. Ellenőrzőlista kritikus kérdésekkel.

A projektek típusai és a fő érdekelt felek Bevezetés a FIDIC szerződések szerződéskezelésébe Ez a kurzus részletesen leírja a FIDIC szerződések valamennyi szempontját, amely a szerződéskezelés szempontjából fontos. Ez egy „gyakorlati megközelítés” lesz a valódi esetekben, nemzetközi szakmai tapasztalattal. A kurzus során a kockázatkezelés egyes aspektusait szemléltetjük.

Bevezetés a FIDIC-szerződések követeléskezelésébe Ez a kurzus részletesen leírja a FIDIC-szerződések minden olyan szempontját, amely a követeléskezelés szempontjából releváns. Ez egy „gyakorlati megközelítés” lesz a valódi esetekben, nemzetközi szakmai tapasztalattal.

Bevezetés a késleltetési elemzésbe Ez a kurzus átveszi a hallgatót a nemzetközi projektek késleltetési elemzésének összetett kérdésével, a különböző módszertanokkal és a késleltetési elemzés igazságügyi alkalmazásával.

A kvantum meghatározása A kurzus célja, hogy részletezze a költség különböző elemeit, amelyeket figyelembe kell venni a kvantum meghatározásakor egy követelésben.

Törvényszéki tervezés: a követelésektől a vitaig, a vitás tanácsokig, a választottbírósági eljárásig Ez a kurzus a diákokat a szerződés egyszerű kezeléséről veszi át a vitába, és foglalkozik a különböző vitás tanácsok mechanizmusával, részletezve a felek szerepét az eljárás során.

Választottbírósági adatok A hallgatókat az adminisztrált választottbírósági döntések és az ad hoc választottbírósági döntések ismertetik. Mint az építőiparban, a leggyakoribb az ICC, a hangsúlyt az ICSID választottbírósági és UNCITRAL szabályainak elfelejtése nélkül helyezzük.

Esettanulmányok

Szállítási mód

Helyszíni mester: a mesterképzéseket a Politecnico di Milano professzorai és a fő partnercégek szakemberei, kiállítói tartják az osztályteremben. Minden témakörben elméleti leckéket váltunk fel a gyakorlati tevékenységekkel és esettanulmányokkal.

Online mester: az online mestert azoknak a szakembereknek gondolják, akik munka közben érdekeltek a szakterületre való szakosodásban. Mester időtartam: A Mester éves időtartama. Elméleti órákból áll, amelyek a tantermi órák és az egyéni tanulmányok órái között oszlanak meg, és 550 órányi gyakornokot, amelyet partnereink vagy más cégek kínálnak, azoknak a diákoknak, akik a mestert követik. Az online hallgatók aktiválják a szakmai gyakorlatot a cégnél, ahol már dolgoznak. A szakmai gyakorlat végén a diplomamunka a diplomamunka megvitatásával kerül megrendezésre.

Elismerések

A BuildingEnergy COO: "A felvázolt szakmai figurák is érdekesek számunkra."

Danieli ügyvédje

Az Italiana Costruzioni főigazgatója: "Biztosan azok a profilok, amelyek hasznosak lehetnek a külföldön folytatott tevékenységekhez, amint tudod, hogy hiányzik az olasz szakemberek, akiknek speciális készségei vannak a szerződéskezelésben. Jó kezdeményezésnek tűnik."

Maire Tecnimont főtanácsnoka: "Megerősítem, hogy a feltüntetett profilokat Tecnimont és a csoportunk többi vállalata nagyon keresett."

Az Impresa Pizzarotti külföldi jogi osztályának vezetője

A Rizzani de Eccher általános ügyvédje: "Ezt a kezdeményezést nagy érdeklődésnek tartom, és megerősíthetem, hogy cégünk folyamatosan keres ilyen szakmai személyiségeket. Azt is hozzátenném, hogy a legtöbb esetben sajnos a piacon csak AngloSaxon van szerződéses vezetők, akik a képzés, a mentalitás stb. számára kevéssé alkalmasak építőipari cégeink számára, ezért nagyon szívesen fogadják ezt a munkát vállalni kívánó fiatal olaszok. "

A Tenova általános tanácsadója: „A technikai készségek és a szerződéses döntések és felelősségek hatékony kezelésének képessége a szakmai megkülönböztetés egyre fontosabb tényezőjévé válik.”

Program oktatási nyelve:
  • Angol
  • Olasz
Scuola Master Fratelli Presenti
Utoljára frissítve Április 8, 2019
Ez a kurzus On-line, Nappali bejárós
Start Date
szept. 2019
Duration
550 Óra
Nappali
Price
6,500 EUR
Az egyetemi tandíjat 6500 EUR. Csak online tanulás 3500 EUR.
Helyszínek szerint
Dátum szerint
Start Date
szept. 2019
Jelentkezési határidő

szept. 2019

Location
Jelentkezési határidő
End Date