Hivatalos Leírás

Az Ipari Kémia feladata az ipari érdeklődésre számot tartó termékek és anyagok megszerzésére irányuló folyamatok kutatása és fejlesztése.

A Parma Egyetem Ipari Kémia Mesterképzési Programja a vegyipar legmodernebb szempontjait célzó képzést javasol, mint például a szelektív energiahatékony szintézis folyamatainak tanulmányozása a csökkentett környezeti hatás szempontjából , amelynek célja a magas fogyasztási és magas minőségű termékek megszerzése a különböző alkalmazási ágazatok számára.

A kurzus 11 elméleti és kísérleti tartalmú kurzust tartalmaz, a tanulás értékeléséhez annyi vizsgával. A képzés szabadon választható kurzusokkal, a tizenkettedik vizsga érvényességével zárul, és egy 6 hónapos kísérleti tézis munkával zárul. A mesterképzés az ipari kémikus szakmát készíti el a különböző ipari ágazatokban működő kutatási, fejlesztési és folyamatellenőrző laboratóriumokban, ahol kémiai ismeretekre van szükség mind a termelésben, mind a minőségellenőrzésben és biztonság és környezetvédelem.

Az ipari kémia mesterképzése szintén előkészül a szakma elérésére, különösen a tanácsadás szintjén, vagy a tanulmány folytatására a kutatási doktori kurzusokon belül, jellemzően a kémiai tudományok és az alkalmazott kémia területén.

Mert Parmában

Mert a diploma tanfolyam része a Kémiai Tudományok, Élet és Környezetvédelmi Fenntarthatóság Tanszékének, amelyet a MIUR „Kiválósági Tanszék 2018-2022” -nek ítél meg, rendkívüli finanszírozással a kutatás és oktatás számára. Egy stimuláló környezet, tele laboratóriumokkal, avantgárd eszközökkel. A világ felé vezető ajtó, amely az angol, az Erasmus és a OverWorld ösztöndíjak lehetséges tanításait kínálja a kísérleti dolgozat külföldi fejlesztésére.

A kurzus lehetőséget nyújt a fontos vállalatok és rangos egyetemek megismerésére és kölcsönhatásaira a nemzetközi kutatási projektekben is részt vevő csereprogramokban. Garantáljuk, hogy a legtöbb innovatív ipari szektorban (élelmiszer-, vegyipar, gyógyszeripar, CNR-intézetek) számos nemzeti és nemzetközi vállalat, kutatási és fejlesztési központ, valamint a hazai és nemzetközi vállalatok közötti kapcsolattartás és együttműködések biztosítják a kapcsolatot. a tanszék belsejében, a valóságok tele vannak az ötleteket meggyújtó ingerekkel!

Ami a diploma megszerzése után várja Önt

Az Ipari Kémia diplomájaként jelentős szerepet játszhat az innovatív technológiai alkalmazásokhoz szükséges fejlett folyamatok, termékek és anyagok tervezésében. Ez a fokozat felkészíti Önt a vegyész szakmára vagy a tanulmány folytatására a PhD kurzusokon belül, jellemzően a kémia vagy az anyagtudományok területén.

A foglalkoztatási lehetőségek, amelyekhez hozzáférni fognak, a kutatás és fejlesztés, a minőségellenőrzés, a termelési tevékenységek ellenőrzése, a vegyipar különböző típusainak elemzése és több ágazatban történő elemzés.

A megszerzett készségek lehetővé teszik, hogy a vegyipari termékek széles körében találjanak munkát, még marketing és értékesítési feladatok esetén is. Az országos foglalkoztatási ráta egy évvel az érettségi után 87,5% az ipari kémia esetében (forrás: AlmaLaurea 2017).

Program oktatási nyelve:
Olasz

13 további kurzus University of Parma »

Utoljára frissítve May 12, 2019
This course is Nappali bejárós
Start Date
okt. 2019
Duration
2 Év
Nappali
Helyszínek szerint
Dátum szerint
Start Date
okt. 2019
Jelentkezési határidő

okt. 2019

Location
Jelentkezési határidő
End Date