Számviteli Mester

Általános információk

Program leírás

Programunk

Teljes munkaidőben kínált HKU Master of Accounting program fejleszti majd a számviteli, pénzügyi, menedzsment és üzleti elemzési alapvető kompetenciáit, amelyek nélkülözhetetlenek a professzionális könyvelő, pénzügyi szakértő és üzleti vezető sikeréhez.

Programunk szigorú tanulási élményt nyújt számos területen, ideértve a pénzügyi és vezetői számvitelt, adózás, könyvvizsgálat, jog, pénzügyi irányítás, vállalatirányítás, számviteli elemzés, stratégiai menedzsment és üzleti vezetés. A tanterv a következő megkülönböztető jellemzőkkel rendelkezik:

 • Átfogó posztgraduális tanterv, amely magában foglalja a számvitelt, a pénzügyet, az irányítást és az üzleti elemzést
 • Elméletek, amelyek magyarázzák a számvitel fontos szerepét a gazdasági döntésekben
 • Az üzleti vezetés, a stratégiai menedzsment jelentése, valamint a fejlett pénzügyi és teljesítménymenedzsment szakmai képzés az ACCA-val (Chartered Certified Accountants Association) folytatott partnerség előnyeiből származott.
 • Számviteli adatelemzés, amely az információkat végrehajtható műveletekké konvertálja
 • Kivitelezésű tanfolyam, amely a tanulmány különféle elemeit valós üzleti projektek révén köti össze

A hallgatóknak tizenkét 6 kredit tanfolyamot (72 kredit) kell sikeresen teljesíteniük, köztük nyolc alaptanfolyamot (48 kredit) és négy választható kurzust (24 kredit). Azoknak, akik kudarcot valltak egy alaptanfolyamon, kötelesek újra megtanulni azt. Ha a sikertelen kurzus választható, másik választható választható pótlóként. A programunk befejezéséhez a sikertelen kurzusok száma a teljes tanulmányi időszakban nem haladhatja meg a kettőt, és legalább 2,0 vagy annál nagyobb kumulatív GPA-t kell elérni. Minden MAcct kurzusra 70% -os részvételi arány szükséges. Ennek a követelménynek a be nem tartása az adott kurzuson sikertelenséget eredményez.

Menetrend

A tanterv legalább egy tanévre terjed ki, legfeljebb két tanévre. A hallgató általában a programot egy tanévben fejezi be.

Az órákat hétvégén (reggel / délután / este) és szombaton (reggel / délután) tartják a HKU Cyberport Campusban. Bizonyos tanfolyamok megtarthatók az Admiralitás Városközpontjában vagy más helyszíneken.

Boot Camp (kötelező minden hallgató számára)

Annak biztosítása érdekében, hogy teljesíti a professzionális számviteli akkreditációkkal kapcsolatos követelményeket, Boot Camp-et kínálnak a közgazdaságtanról, a könyvvitel marketingirányításáról és a statisztikai elemzésről.

 • Minden téma 15 órás óra
 • Minden kurzus befejezése után vizsga lesz
 • A hallgatóknak minden osztályon részt kell venniük, és mind a három boot tábor kurzust meg kell tenniük

Tanfolyam előtti támogatás

Online tanfolyamot és a javasolt olvasmányok listáját biztosítjuk a hallgatók számára a pénzügyi számvitel alapvető fogalmainak megértéséhez.

Tanfolyam mentesség

Legfeljebb két alaptanfolyam mentesíthető, kivéve a csúcsminőségű kurzust, ha:

(a) Bizonyítékot szolgáltathat, például átiratot és tantervet, hogy a kurzus tartalma megegyezik egy másutt elvégzett kurzussal, amelyre kielégítő minősítést kapott; vagy

b) rendelkeznek olyan releváns szakmai képesítéssel, amelyet a programba való felvétel előtt szereztek meg.

A mentesített kurzusra nem kerül kredit, és jóváhagyott alternatív választott kurzust kell vennie, ugyanolyan kreditértékkel.

Partnerség a Chartered Certified Accountants (ACCA) Szövetségével

Az ACCA-val fenntartott exkluzív partnerségünk egyik kulcsfontosságú része a stratégiai szakmai szintű vizsgák beépítése a tantervbe. Az ACCA tanítási útmutatásokat, esettanulmányokat és tananyagokat kínál annak biztosítása érdekében, hogy stratégiai szakmai vizsgáinak tartalma közvetlenül integrálódjon programunkba.

A globális gazdaság példátlan változások idején megy keresztül - a globalizáció, a digitális technológia, a szabályozási nyomás és a társadalmi elvárások átalakítják az üzleti környezetet. A világnak minden eddiginél jobban szüksége van előretekintő, stratégiai gondolkodókra, akiknek üzleti és pénzügyi készségeik és etikai integritása van keverve.

Az ACCA stratégiai szakmai szintjének e programba ágyazott kulcselemeivel új szabványt állítunk fel azzal, hogy a mély, széles és releváns műszaki szakértelem teljes mértékben integrálódik az etikába és a szakmai készségekbe. Minden elemnek valós összpontosítása van, amely a hallgatók számára olyan készségek és szakosodási lehetőségek egyedülálló keverékét biztosítja, amelyek túlterhelik az egyén karrierjét, és lenyűgözni fogják a munkáltatókat.

Partnerség a KPMG-vel

A HKU Gazdaságtudományi Kar és a KPMG közötti együttműködés arra összpontosít, hogy a KPMG analitikai technológiáit és a valós üzleti tapasztalatokat a Számvitel Mester hallgatói számára széles körű programokkal és tevékenységekkel, például tanfolyamokkal, szemináriumokkal, műhelyekkel, mentorálással és szakmai gyakorlatokkal gazdagítsuk. . Nemcsak megragadják a legfrissebb elemző eszközök ismereteit, hanem tudományos és gyakorlati ismereteket is megszereznek az ipari szakemberek részéről.

Felvételi ütemterv

A pályázat az Intake 2020 alkalmazásban kezdődik (az alkalmazási rendszer 2019. szeptember elején nyílik meg).

Jelentkezési határidő:

 • 1. forduló: 2019. október 22., dél 12:00 (HKT)
 • 2. forduló: 2019. december 30-án, déli 12 óráig (HKT)
 • 3. forduló: 2020. február 13., dél 12:00 (HKT)

Felvételi követelmények

Ahhoz, hogy felvételt nyújtsanak a Master of Accounting programba:

 • Rendelkezik elismert alapképzéssel;
 • Szerezz be nyilatkozatokat két játékvezetőtől a programra való alkalmasságra vonatkozóan; és
 • Szerezze be a TOEFL / IELTS * pontszámot, ha nem angol közepes egyetemről származik.

Jó GMAT / GRE pontszámmal rendelkező vagy üzleti alapképzettséggel rendelkező, vagy számviteli munkával kapcsolatos tapasztalattal rendelkező jelölteket részesítjük előnyben.

* A teszteredmények jelentéseinek iskolai kódjai:

 • TOEFL: 9671 | GRE: 2482 | GMAT: FS2-WL-21

A TOEFL és az IELTS eredményjelentése csak két évig érvényes. A GMAT eredményjelentése öt évig érvényes. Például, ha a jelentkezési űrlapot 2017. február 2-án nyújtja be, akkor csak a TOEFL / IELTS teszt jelentését, 2015. február 1. után veszik figyelembe. Ezenkívül kérjük, győződjön meg arról, hogy időben elrendezte nekünk a hivatalos vizsgálati jelentést, mivel a vizsgálati hatóságok esetleg nem adják ki a jelentést, amikor a teszt eredménye lejárt.

Utoljára frissítve szept. 2019

Az iskoláról

Tracing its roots back over a century, the University of Hong Kong (HKU) today proudly stands as one of the leading institutions of higher education in Asia. And with it, the Faculty of Business and E ... Tovább

Tracing its roots back over a century, the University of Hong Kong (HKU) today proudly stands as one of the leading institutions of higher education in Asia. And with it, the Faculty of Business and Economics (FBE) has grown to become a widely recognised and respected business school in the region. Kevesebb