Programunk

Teljes munkaidőben kínált HKU Master of Accounting program fejleszti majd a számviteli, pénzügyi, menedzsment és üzleti elemzési alapvető kompetenciáit, amelyek nélkülözhetetlenek a professzionális könyvelő, pénzügyi szakértő és üzleti vezető sikeréhez.

Programunk szigorú tanulási élményt nyújt számos területen, ideértve a pénzügyi és vezetői számvitelt, adózás, könyvvizsgálat, jog, pénzügyi irányítás, vállalatirányítás, számviteli elemzés, stratégiai menedzsment és üzleti vezetés. A tanterv a következő megkülönböztető jellemzőkkel rendelkezik:

 • Átfogó posztgraduális tanterv, amely magában foglalja a számvitelt, a pénzügyet, az irányítást és az üzleti elemzést
 • Elméletek, amelyek magyarázzák a számvitel fontos szerepét a gazdasági döntésekben
 • Az üzleti vezetés, a stratégiai menedzsment jelentése, valamint a fejlett pénzügyi és teljesítménymenedzsment szakmai képzés az ACCA-val (Chartered Certified Accountants Association) folytatott partnerség előnyeiből származott.
 • Számviteli adatelemzés, amely az információkat végrehajtható műveletekké konvertálja
 • Kivitelezésű tanfolyam, amely a tanulmány különféle elemeit valós üzleti projektek révén köti össze

A hallgatóknak tizenkét 6 kredit tanfolyamot (72 kredit) kell sikeresen teljesíteniük, köztük nyolc alaptanfolyamot (48 kredit) és négy választható kurzust (24 kredit). Azoknak, akik kudarcot valltak egy alaptanfolyamon, kötelesek újra megtanulni azt. Ha a sikertelen kurzus választható, másik választható választható pótlóként. A programunk befejezéséhez a sikertelen kurzusok száma a teljes tanulmányi időszakban nem haladhatja meg a kettőt, és legalább 2,0 vagy annál nagyobb kumulatív GPA-t kell elérni. Minden MAcct kurzusra 70% -os részvételi arány szükséges. Ennek a követelménynek a be nem tartása az adott kurzuson sikertelenséget eredményez.

Menetrend

A tanterv legalább egy tanévre terjed ki, legfeljebb két tanévre. A hallgató általában a programot egy tanévben fejezi be.

Az órákat hétvégén (reggel / délután / este) és szombaton (reggel / délután) tartják a HKU Cyberport Campusban. Bizonyos tanfolyamok megtarthatók az Admiralitás Városközpontjában vagy más helyszíneken.

Boot Camp (kötelező minden hallgató számára)

Annak biztosítása érdekében, hogy teljesíti a professzionális számviteli akkreditációkkal kapcsolatos követelményeket, Boot Camp-et kínálnak a közgazdaságtanról, a könyvvitel marketingirányításáról és a statisztikai elemzésről.

 • Minden téma 15 órás óra
 • Minden kurzus befejezése után vizsga lesz
 • A hallgatóknak minden osztályon részt kell venniük, és mind a három boot tábor kurzust meg kell tenniük

Tanfolyam előtti támogatás

Online tanfolyamot és a javasolt olvasmányok listáját biztosítjuk a hallgatók számára a pénzügyi számvitel alapvető fogalmainak megértéséhez.

Tanfolyam mentesség

Legfeljebb két alaptanfolyam mentesíthető, kivéve a csúcsminőségű kurzust, ha:

(a) Bizonyítékot szolgáltathat, például átiratot és tantervet, hogy a kurzus tartalma megegyezik egy másutt elvégzett kurzussal, amelyre kielégítő minősítést kapott; vagy

b) rendelkeznek olyan releváns szakmai képesítéssel, amelyet a programba való felvétel előtt szereztek meg.

A mentesített kurzusra nem kerül kredit, és jóváhagyott alternatív választott kurzust kell vennie, ugyanolyan kreditértékkel.

Partnerség a Chartered Certified Accountants (ACCA) Szövetségével

Az ACCA-val fenntartott exkluzív partnerségünk egyik kulcsfontosságú része a stratégiai szakmai szintű vizsgák beépítése a tantervbe. Az ACCA tanítási útmutatásokat, esettanulmányokat és tananyagokat kínál annak biztosítása érdekében, hogy stratégiai szakmai vizsgáinak tartalma közvetlenül integrálódjon programunkba.

A globális gazdaság példátlan változások idején megy keresztül - a globalizáció, a digitális technológia, a szabályozási nyomás és a társadalmi elvárások átalakítják az üzleti környezetet. A világnak minden eddiginél jobban szüksége van előretekintő, stratégiai gondolkodókra, akiknek üzleti és pénzügyi készségeik és etikai integritása van keverve.

Az ACCA stratégiai szakmai szintjének e programba ágyazott kulcselemeivel új szabványt állítunk fel azzal, hogy a mély, széles és releváns műszaki szakértelem teljes mértékben integrálódik az etikába és a szakmai készségekbe. Minden elemnek valós összpontosítása van, amely a hallgatók számára olyan készségek és szakosodási lehetőségek egyedülálló keverékét biztosítja, amelyek túlterhelik az egyén karrierjét, és lenyűgözni fogják a munkáltatókat.

Partnerség a KPMG-vel

A HKU Gazdaságtudományi Kar és a KPMG közötti együttműködés arra összpontosít, hogy a KPMG analitikai technológiáit és a valós üzleti tapasztalatokat a Számvitel Mester hallgatói számára széles körű programokkal és tevékenységekkel, például tanfolyamokkal, szemináriumokkal, műhelyekkel, mentorálással és szakmai gyakorlatokkal gazdagítsuk. . Nemcsak megragadják a legfrissebb elemző eszközök ismereteit, hanem tudományos és gyakorlati ismereteket is megszereznek az ipari szakemberek részéről.

Felvételi ütemterv

A pályázat az Intake 2020 alkalmazásban kezdődik (az alkalmazási rendszer 2019. szeptember elején nyílik meg).

Jelentkezési határidő:

 • 1. forduló: 2019. október 22., dél 12:00 (HKT)
 • 2. forduló: 2019. december 30-án, déli 12 óráig (HKT)
 • 3. forduló: 2020. február 13., dél 12:00 (HKT)

Felvételi követelmények

Ahhoz, hogy felvételt nyújtsanak a Master of Accounting programba:

 • Rendelkezik elismert alapképzéssel;
 • Szerezz be nyilatkozatokat két játékvezetőtől a programra való alkalmasságra vonatkozóan; és
 • Szerezze be a TOEFL / IELTS * pontszámot, ha nem angol közepes egyetemről származik.

Jó GMAT / GRE pontszámmal rendelkező vagy üzleti alapképzettséggel rendelkező, vagy számviteli munkával kapcsolatos tapasztalattal rendelkező jelölteket részesítjük előnyben.

* A teszteredmények jelentéseinek iskolai kódjai:

 • TOEFL: 9671 | GRE: 2482 | GMAT: FS2-WL-21

A TOEFL és az IELTS eredményjelentése csak két évig érvényes. A GMAT eredményjelentése öt évig érvényes. Például, ha a jelentkezési űrlapot 2017. február 2-án nyújtja be, akkor csak a TOEFL / IELTS teszt jelentését, 2015. február 1. után veszik figyelembe. Ezenkívül kérjük, győződjön meg arról, hogy időben elrendezte nekünk a hivatalos vizsgálati jelentést, mivel a vizsgálati hatóságok esetleg nem adják ki a jelentést, amikor a teszt eredménye lejárt.

Program oktatási nyelve:
 • Angol

5 további kurzus University of Hong Kong Faculty of Business and Economics »

Utoljára frissítve Szeptember 4, 2019
Ez a kurzus Nappali bejárós
Start Date
jan. 2020
Duration
1 Év
Nappali
Price
318,000 HKD
Deadline
okt. 22, 2019
Round 1
Helyszínek szerint
Dátum szerint
Start Date
jan. 2020
Jelentkezési határidő
okt. 22, 2019
Round 1

jan. 2020

Location
Jelentkezési határidő
okt. 22, 2019
Round 1
End Date