Master of Business Economics és Menedzsment

Általános információk

Olvass többet erről a programról az intézmény honlapján

Program leírás

Közgazdaságtudományi és Menedzsment Mester

Az üzleti gazdaságtan és a menedzsment mesterképzése egyre fontosabb eszköz a globális gazdaságban. Köszönhetően interdiszciplináris megközelítésének, ez ad szilárd alapot a fejlett üzleti gazdaságtan és menedzsment, és lehetővé teszi, hogy frissítse a készségeket az alkalmazott kortárs menedzsment technikák kombinálva nyert ismerete a nemzetközi vállalkozói tevékenység által képviselt számos előadott tudományok négy szakirányú Marketing és a kereskedelem, a vállalkozói szellem, a vállalati pénzügyek, valamint a számvitel és az adók, az üzleti életben és a vállalkozói szférában való karriert.

Végül is a mai diákok a jövő szakemberei. Gyere hozzánk egy új és modern tanulmányi programban, ahol a legmodernebb kutatások találkoznak a regionális egyetem családi légkörével.

115934_115832_1.jpeg

Körülmények

  • Elektronikus pályázat benyújtása 2019. december 1-jétől2020 . Május 31-ig.
  • A felvételi eljárás adminisztratív díjának befizetése 2020. május 31- ig .
  • Az oklevél hivatalosan hitelesített másolatai, amelyek a diploma megszerzését igazoló oklevelet, vagy nyomonkövetési mesterképzést vagy mesterképzést végeztek, amely azonos vagy ahhoz hasonló, legkésőbb a beiratkozási napra.
  • Azok a pályázók, akik külföldön (Bachelor, nyomonkövető, mesterképzési programok) elvégezték a külföldi felsőoktatás elismerésére vonatkozó határozat hiteles másolatát vagy eredeti példányát a Cseh Köztársaságban legkésőbb a beiratkozási időszakban, kivéve, ha nemzetközi megállapodás másként rendelkezik.
  • A felvételi eljárás sikeres befejezése. A felvételi vizsga részét képezi a felvételi eljárásnak, amelynek 2020. január és június hónapjai között kerül megrendezésre. A felvételi vizsga online lesz.
  • A tandíj megfizetése az angol nyelven akkreditált tanulmányi programban legkésőbb a beiratkozási időszakban történik. A tandíjat előzetesen a teljes tanévre tervezik.

A pályázók pályázhatnak a tanulmányi okleveles program Közgazdaságtan és Menedzsment, a tanulmányi terület Business Economics and Management, a specializáció Marketing és Kereskedelem.

A fenti okleveles program és a tanulmányi terület összefüggésében végzett tevékenységek és kapcsolódó adminisztratív eljárások angol nyelven zajlanak. A School of Business Administration fenntartja magának a jogot az elektronikus kommunikáció használatára a kérelmezővel való kommunikáció során.

Minõsíti az életét

A nyomonkövetési Master's degree program Közgazdaságtan és menedzsment, a tantárgy Business Economics és Menedzsment célja, hogy készítsen a proaktív vállalkozók, beleértve az üzleti szakemberek és kereskedelmi, ipari és állami szektor vezetője / vezetők, tanácsadók vagy tanácsadók a multinacionális vállalatok tevékenységében vezetői funkciók minden szinten, amelyek bizonyítják az üzleti közgazdaságtan és a menedzsment szakértelmét, és képesek létrehozni, kezelni és fejleszteni nem csak az üzleti közösségben, hanem azon kívül is.

A diplomások különösen, de nem csak a stratégiai menedzsment és a marketing, a pénzügyek kezelése, a válságkezelés, a vállalati pénzügyek, a számvitel, az adózás, az üzleti jog, az adatfeldolgozás, és képesek lesznek elemezni az összetett üzleti környezetet elemző eszközök segítségével a kulcsfontosságú döntéshozatali folyamatokhoz. Különös figyelmet fordítanak a nemzetközi vállalkozói tevékenységre.

Korábbi diákjaink sok szakmában élnek karriert, köztük pénzügyi vezető, könyvvizsgáló, marketing vezető / elemző / menedzser, operatív és értékesítési vezető / export értékesítési képviselő, HR menedzser / szakember, üzleti elemző, nemzetközi üzletfejlesztési menedzser / szakember, tanácsadó vagy a gazdasági és szervezési ügyek tanácsadói.

Az Ön által megszerzett készségek kiváló alapot nyújtanak majd a jövő életének és karrierjének.

Tanulási terv

L - előadás, S - szeminárium, C - kurzusszám, E-vizsga

1. szemeszter
Tanfolyam L S C E Credits
Mikroökonómia (haladó) 3 2 x x 6
Statisztikai adatfeldolgozás 2 1 x 5
Stratégiai vezetés 2 1 x 6
Vezetői közgazdaságtan 2 2 x 5
Nemzetközi üzleti jog 2 0 x 5
Stratégiai marketing 2 1 x 6
Kereskedelmi szervezetek 2 1 x 5
2. félév
Tanfolyam L S C E Credits
Makroökonómia (haladó) 3 2 x x 6
Az innováció irányítása 2 1 x 5
Humán erőforrás menedzsment 2 1 x 5
Nemzetközi marketing 2 1 x 5
Nemzetközi pénzügyi menedzsment 2 1 x 5
Nemzetközi adózás és adórendszerek 2 1 x 5
Pénzügyi szolgáltatások marketingje 2 1 x 4
3. szemeszter
Tanfolyam L S C E Credits
Diplomamunka szeminárium 0 2 x 5
Matematika a közgazdaságtanban 2 1 x 5
Vezetői számvitel 1 2 x 5
Marketingkommunikáció 2 2 1 x 5
4. szemeszter
Tanfolyam L S C E Credits
Szakdolgozat 0 0 x 10
Döntés elemzés a vezetők számára 2 1 x 4
Választható kurzusok
Tanfolyam L S C E Credits
Vállalati ellenőrzés 2 1 x 5
Üzleti környezet 2 0 x 5
A vállalati társadalmi felelősségvállalás 2 0 x 5
Válságkezelés 2 1 x 5
Befektetési eszközök és stratégiák 2 0 x 5
Nemzetközi üzleti pénzügyek 1 1 x 5

15 kreditet kell választani a választható kurzusokból

115935_115839_7.jpeg

Vegyes

A felvételi eljárás általános eredményéről a felvételi eljárás befejezését követő 15 napon belül a hivatalos hirdetőtáblán és a kar honlapján közzé kell tenni.

Utoljára frissítve May 2020

Az iskoláról

The School of Business Administration (SU SBA) located in Karvina is historically the oldest part of the Silesian University. The modern building of the school offers a pleasant atmosphere for its stu ... Tovább

The School of Business Administration (SU SBA) located in Karvina is historically the oldest part of the Silesian University. The modern building of the school offers a pleasant atmosphere for its students.The Faculty has a total of about 2 000 registered students (200 of them from abroad) and 80 teachers. The School is oriented towards the education of experts in the economic, financial, social, administrative fields of study as well as computer studies. Kevesebb