Master of Engineering Vezetés Integrált Vízgazdálkodás

Általános információk

Program leírás

* Az alkalmazásrendszer 2020. január 1-jén nyílik meg

A Master of Engineering Leadership (MEL) Integrált Vízgazdálkodás célja a mérnökök és a környezettudományi diplomások, akik szeretnének fejleszteni és vezetni a fejlett és fenntartható vízgazdálkodási kezdeményezéseket. A program résztvevői megtanulják, hogyan alkalmazzák a fizikai, kémiai és biológiai egységek működését és folyamatát a vízforrásokra, és ismertté válnak a szabályozási és környezetvédelmi keretekkel.

A víz stratégiai erőforrás, és a tiszta és biztonságos vízhez való hozzáférés elengedhetetlen az emberi jólét szempontjából. A jobb vízrendszerek iránti igény a technikai készségekkel rendelkező embereknek a gyakorlati megoldások sürgető szükségességét eredményezte olyan területeken, mint a vízkezelés, az ellenőrző eszközök, az információs technológiák, a hatékony vízfelhasználás és újrahasználat, valamint az új biotechnológiák.

A technikai szakértelem és a vezetési kurzusok kombinációja segít innovatív megoldások kialakításában, csapatok és közvetlen projektek menedzselésében, olyan képességek készletében, amelyek rendkívül fontosak a mai üzleti környezetben. A MEL-diplomás szakemberek képesek lesznek alkalmazni a programban szerzett technikai és vezetői ismeretek komplex eszközkészletét a vízfelhasználással, kezeléssel, kutatással és védelemmel foglalkozó magánszektorbeli, intézményi és kormányzati szervezetek széles körére.

A MEL 12 hónapos fokozatot indít januárban. Míg az integrált vízgazdálkodási kurzusainak 70 százaléka a technikai specializációra koncentrál, a fennmaradó 30 százalék olyan vezetői fejlesztési tanfolyamok, amelyek növelik üzleti, kommunikációs és emberképességeit. Az irányítási és vezetési kurzusok átadása az UBC Sauder School of Business-val együttműködve valósul meg.

Gyors tények

 • Diploma: a mérnöki vezetés mestere
 • Tárgy: Mérnöki
 • Szállítási mód: Az egyetemen
 • Szakirány: integrált vízgazdálkodás
 • Programösszetevők: Csak a tanfolyam
 • Kar: Alkalmazott Tudományi Kar

A Master of Engineering Leadership (MEL) integrált vízgazdálkodás egy professzionális diplomát a mérnökök és környezetvédelmi diplomások, akik szeretnék excel és ösztönözni az innovációt a fenntartható vízgazdálkodási kezdeményezések. Ez a hibrid mester program kombinálja a posztgraduális szintű mérnöki kurzusokat az UBC Sauder School of Business kurzusain - ezáltal Önnek a készségek és bizalom, hogy karrierjét új irányba vigye.

A különböző iparágak kormányai és magánszektorbeli szervei olyan multidiszciplináris technikai ismeretekkel rendelkező szakembereket keresnek, akiknek integrált perspektívájuk van, hogy fenntartható megoldásokat dolgozzanak ki a vízkészletekre. Olyan magánszemélyekre van szükségük, akik széles körben megértik a szabályozási kereteket, és részletesen ismerik a műveletek és folyamatok fizikai, kémiai és biológiai szempontjait. Olyan magánszemélyeket is keresnek, akik az üzleti bepillantást és az interperszonális készségeket vezetik multidiszciplináris csapatok vezetésére és a változások irányítására.

Válassza a Mérnöki és Üzleti lehetőséget

Az Integrált Vízgazdálkodás MEL-je egyedülálló technikai és üzleti osztályok kombinációját kínálja - ezáltal stratégiai készségekkel, amelyek vezető szerepet játszanak a jövőképes szervezeteknél. A mérnöki tanfolyamok lefedik a vízgazdálkodás teljes spektrumát, beleértve a mérnöki hidrológiát, a vízkezelést, a környezeti folyadék mechanikát és a víz- és szennyvízkezelési stratégiákat. Az UBC Sauder Business School által kínált üzleti kurzusok szilárd alapot nyújtanak a stratégia és az innováció, a szervezeti vezetés és a fenntarthatóság szempontjai között.

Tanulmánya teljes vagy részidős

Veheti a programot teljes munkaidőben (12 hónap) vagy részmunkaidőben (24 hónap). A 12 hónapos teljes munkaidős opcióval egy éven belül befejezi tanulmányait, koncentrált időkeretben bővítve tudásbázisát és készségeit.

A 24 hónapos részmunkaidős lehetőség azoknak szól, akik tovább akarják folytatni a munkájukat üzleti és műszaki ismereteik felépítése közben. A munka és a tanulás kiegyensúlyozásával képessé válhat új készségeinek azonnali alkalmazására a munkahelyén, és a munka technikai és vezetői kihívásait az osztálytermi beszélgetésbe hozhatja. A MEL integrált vízgazdálkodásban ez a részmunkaidős változata lehetőséget ad arra is, hogy két év alatt felépítse szakmai hálózatát. Az ezt a lehetőséget választó hallgatók számíthatnak arra, hogy hetente két hétköznap egyetemen lesznek (összesen körülbelül 10 óra).

Egy versenyképes élesség elérése

Mindössze 12 hónap / 24 hónap alatt ez a mesterfokozat:

 • megtanulják, hogyan alkalmazzák a fizikai, kémiai és biológiai egységek műveleteit és folyamatait a vízforrásokra, miközben növelik ismereteit a szabályozási és környezetvédelmi keretekkel
 • élesítse meg technikai és analitikai készségeit egy projekt alapú tanterv segítségével, amely lefedi az ipar értékláncának minden szakaszát, és magában foglalja a gyakorlati tanulási lehetőségeket
 • a világ legmagasabb 40 egyetemének egyike alatt ismertté vált kar és ipari szakemberek számára
 • bővítse professzionális hálózatát, miközben együttműködik más MEL diákokkal
 • nyereség az alapvető üzleti, projekt menedzsment és interperszonális készségek előmozdítása a karrierjét, és magabiztosan veszi a pozíciókat a nagyobb felelősség

Tudjon meg többet erről az innovatív mesterképzésről diákjainkról és tanárainkról.

Általános követelmények

 • Egyetemi diploma, átlagosan 76%
 • A jelenlegi állampolgársága (általában az Ön országából származó útlevél vagy más állampolgársági okmány) vagy a kanadai állandó lakhelye

Programspecifikus követelmények

 • Egyetemi diploma a kémiai és biológiai mérnöki, mélyépítőmérnöki, geológiai mérnöki vagy kapcsolódó szakterületen mérnöki, környezetvédelmi, földtani, folyadék mechanika, hidrológia, biotechnológia, biológia, biogeográfia vagy mikrobiológia
 • Három vagy több éves releváns szakmai tapasztalat

Angol nyelvi követelmények

Ha Ön a Kanadán kívüli egyetemen végzett, ahol az angol nem az oktatás elsődleges nyelve, akkor angol nyelvvizsga eredményeit az alkalmazás részeként kell benyújtania:

 • Ha az egyetemi vagy mesterképzést Anglián kívüli egyetemen Kanadán kívül végezték el, elfogadjuk az egyetemi hallgatói angol nyelvvizsgáról szóló hivatalos bizonyítékot, amely szerint az angol nyelvű oktatás elsődleges nyelve az angol.
 • Ha az egyetemi vagy mesterképzésedet angolul nem tanították meg, akkor érvényes angol nyelvtudással kell rendelkeznie:
  • TOEFL (az angol nyelv mint idegen nyelv tesztelése):
   • A minimális pontszám 90 (internetes vizsga), amelynek minimális összetevője 22 [az olvasás, a hallgatás] és a minimális komponens pontszám 21 [írásban, beszéd]
   • Minimális pontszám 55 olvasás, meghallgatás és íráskor (a papíralapú tesztben), 4,0-nél az írásbeli angol teszten (TWE).
  • Az IELTS (nemzetközi angol nyelvvizsgáló szolgálat): a minimális össz sávszélesség 6,5, és nincs más komponens pontszám, amely kevesebb, mint 6,0 az akadémiai (nem általános) IELTS teszt
 • Az angol nyelvvizsga-teszteket az Ön kérelme benyújtásának időpontjában az elmúlt 24 hónapban kellett elvégezni. Ha az angol nyelvű jártassági eredmények hamarosan lejárnak, akkor a hivatalos eredményeket (az online jelentkezéssel benyújtott nem hivatalos eredmények mellett) be kell nyújtania a British Columbia Egyetemnek (Graduate School Admissions department, IELTS) vagy a 0965 kóddal (TOEFL). A hivatalos vizsgálati eredményeket közvetlenül a kibocsátó szervezettől kell megkapni a 24 hónapos lejárati határidő előtt. A tanszék nem felelős azokért a diákokért, akik nem tudják benyújtani eredményüket a lejáratuk után.
 • A jelentkezőknek a Dokumentumok küldése utasításai alapján kell benyújtaniuk hivatalos vizsgálati eredményeiket az UBC , hogy az alkalmazás teljes legyen.

Képzettségi előnyök

A Master of Engineering Leadership (MEL) fokozat az UBC megkapja a hitelesítő adatokat és tudást, hogy magabiztosan vegye fel a nagyobb felelősséget UBC pozíciókat, vagy váltson át egy új iparági ágazatra.

Frissítse a technikai készségeket

Megkaphatja a gyakorlati megoldások kidolgozásához szükséges technikai készségeket olyan területeken, mint a vízkezelés és -ellenőrzés, az információs technológiák, a hatékony vízfelhasználás és újrafelhasználás, valamint az új biotechnológiák.

Ismerje meg az üzleti nyelvét

A technikai tudás nem elég. Az UBC Sauder School of Business által kínált tanfolyamokon alapító üzleti készségeket szerezhet, amelyek javítják a széles körű menedzsment koncepciók megismerését

Légy magabiztos vezető

A vezetés fejlesztése beágyazódik a program egészébe, így folyamatos lehetőségeket kínál a csapatok és projektek vezetésére és az interperszonális készségek erősítésére.

Egy professzionális mesterképzés egy világszínvonalú egyetemen

UBC a világ egyik legmagasabb 40 egyetemének egyike, programjai és oktatói világhírűek a kiválóságért. Az Alkalmazott Tudományi Kar Észak-Amerika egyik legfontosabb mérnöki iskolájának ad otthont, és jelentős erősségei vannak az építőmérnöki és kémiai és biológiai mérnöki részlegekben.

UBC Sauder School of Business első helyen áll Kanadában és a világ 38-a az üzleti és menedzsment tanulmányok terén, és az iskola a szigorú, releváns és tapasztalati tanítás iránti elkötelezettségéről ismert.

Bővítse hálózatát

Mint az integrált vízgazdálkodási programban a MEL hallgatója, a személyes és professzionális hálózatát a következők szerint növekszik:

 • a világhírű oktatók tagjai közül
 • olyan motivált társaikkal együtt tanulva, akik sokféle munkatapasztalatot és perspektívát kínálnak a programnak
 • vállalati kurzusokat az Alkalmazott Tudományi Kar más szakirányú hallgatói hallgatóival - a multidiszciplináris MEL és az Egészségügyi Vezetési és Politikai Programok szakirányú szakemberei

"Integrált programként a kurzusok összeilleszkednek ahhoz, hogy a diákok olyan lehetőségeket nyújtsanak, amelyeket máshol nehezen lehet megtalálni, és biztosan nem lehet egyetlen osztályban megtalálni." - Dr. Susan Baldwin

Menj tovább

Azok a szakemberek, akik elsajátították a technikai specializációt és az üzleti alapokat, külön versenyelőnyt élveznek. Mind a kormányzati, mind az iparági munkáltatók kérésére a diplomások sikeresen bekerülnek keresett pozíciókba és új iparágakba.

"A végzősöknek tudásuk és készségeik vannak arra, hogy elindítsák vagy fokozzák karrierjüket ebben az izgalmas és folyamatosan fejlődő területen" - Dr. Susan Baldwin

Karrierlehetőségek

A diplomások nagy keresletet kapnak a helyi, országos és nemzetközi szinten az ipar és a kormányzat munkáltatóitól, akik olyan szakembereket keresnek, akik képesek fenntartható vízgazdálkodási kezdeményezéseket kidolgozni és megvalósítani. A program hallgatói pozícióban kezdtek, például a Környezetvédelmi EIT, környezetvédelmi szakember, elnök

Utoljára frissítve márc. 2020

Az iskoláról

The Faculty of Applied Science oversees administrative procedures for the School of Architecture and Landscape Architecture, the School of Community and Regional Planning, the School of Nursing, and a ... Tovább

The Faculty of Applied Science oversees administrative procedures for the School of Architecture and Landscape Architecture, the School of Community and Regional Planning, the School of Nursing, and all engineering activities at the Vancouver campus and the School of Engineering at the Okanagan campus. Kevesebb