Master of Interaction Design (kiterjesztés)

Általános információk

Program leírás

Miközben az iparági kereslet a szakképzett interakciós tervezők és a különböző más munkahelyek - mint például a felhasználói élmény (UX) tervezők, szolgáltatás tervezők stb. - növekszik, az egyetemek az interakciók tervezésében hiányoznak a formális oktatásról / képzésről. Ez a tanfolyam célja, hogy a hallgatók a legaktuálisabb és szükséges készségek ebben a gyorsan fejlődő területen. A diplomások szakképzettséggel rendelkeznek az iparilag alkalmazható és költséghatékony információs környezetekben (pl. Multimédia, interaktív rendszerek kialakítása és kapcsolódó információtechnológia). A kurzus az iparágnak olyan diplomásokat kínál, akik képesek ötvözni ezeket a készségeket az eredeti fegyelmükhöz a professzionális alkalmazásorientált környezetekben. A kurzus elkötelezett azoknak a diplomásoknak a termelésére, akik alaposan megértik a digitális technológiák tervezésén alapuló emberközpontú megközelítést. Ez biztosítja, hogy a létrehozott "termékek" nagyobb valószínűséggel illeszkedjenek a felhasználók életébe, mivel a tervezési folyamatot az emberek gyakorlata, konkrét helyzetek és értékek mély megértése jelenti. A Master of Interaction Design vonzó a különböző típusú tanulók, nevezetesen: azok, akik jelenleg dolgozik egy olyan munkában, amely nem kapcsolódik az interakció tervezése azoknak a munkákban, amelyek szorosan kapcsolódnak az interakció tervezése, és akik már dolgoznak a kölcsönhatás-tervezés kapcsolódó munkák .

Az alapvető témákban a hallgatók megtanulják az iteratív emberközpontú tervezési folyamat gyakorlását, hogy megoldják a valódi problémát a tényleges felhasználókkal, fejlesszék a készségeket a komplex problémák megoldásának elemzésére, generálására és továbbítására. Továbbá fejlett technikai és elméleti ismeretekkel rendelkeznek a kölcsönhatás tervezésében. A diákok is részt vesznek az interakció kialakításában a feltörekvő számítástechnikai kontextusokban, fejlett tudással és készségekkel. A diákok fejlett tervezési készségeket fejlesztenek ki (beleértve az autonómiát, a szakértői megítélést, az alkalmazkodóképességet és a felelősséget), a felhasználói élményprojektek szakmai gyakorlatainak elsajátításával és a főcég tárgya révén, ahol egy ipari ügyfelekkel megbízott projektet valósítanak meg, eredmények. A tudás alkalmazkodóképességének demonstrálására és a gyakorló / tanulói felelősség megszerzésére irányuló készségeket minden olyan stúdiusi tantárgyon keresztül szerzik meg, ahol a hallgatóknak alkalmazkodniuk kell a kiszámíthatatlan munkafolyamatokhoz a felhasználókkal való együttmûködéshez, a terepmunkát a vadonban, az iterációs terveket és a felhasználók tesztelését, végső soron egy iteratív tervezési folyamat. A stúdiusi tantárgyak lehetővé teszik a diákok számára, hogy a projektmenedzsment és a csapatmunka készségek fejlesztésével demonstrálják szakemberek felelősségét.

A hallgatók képesek arra, hogy kutatást végezzenek és a megalapozott elméleteket egy kutatási módszerekkel orientált témakörben alkalmazzák a tudás vagy a gyakorlat számára, amely magában foglalja a kutatási terv kidolgozását, az interjú ütemezését, a próbák készítését és a felhasználói kutatási eredmények elemzését interjúk és próbák segítségével. Mindhárom stúdiusi alany jelentős felhasználói kutatási fázisokat tartalmaz, különös tekintettel a megfelelő kutatóeszközök strukturált és szisztematikus használatára szakmai kontextusban egy tervezési artefakt kidolgozásához, fejlesztéséhez és érvényesítéséhez, valamint az alkalmazásalapú elméletek tervezéshez szükséges gyakorlat megköveteléséhez. A speciális tudást és készségeket három modul közül választhatják ki, amelyek mind játékok tervezésére, mind pedig adatelemzésre vagy interakciós programozásra koncentrálnak. Ezek a modulok magukban foglalják az egyes területek készségeire és tudásfejlesztésére összpontosított strukturált tantárgyak kombinációját, és segítik a tanulókat autonómia, szakértői megítélésük és alkalmazkodóképességük fejlesztésében. Olyan gyakorlati projektalapú témákat is magukban foglalnak, amelyekben a diákok projekt-alapú módszereikben fejlesztik specifikus készségeiket. Alternatív megoldásként a diákok dönthetnek úgy, hogy olyan kutatási projektet vezettek be, amely új ismereteket teremtenek a kölcsönhatás-tervezés területén. A hallgatók olyan tantárgyakat is folytatnak, amelyek lehetővé teszik e készségek fejlesztését kiterjesztett szinten. Intenzív jellegéből adódóan ez a tanfolyam transzformatív tanulási tapasztalat, és felkészíti a diplomások számára, hogy átfogó projektmenedzsmentet és fejlesztési felelősséget vállaljanak egy munkahelyen. Ezenkívül a kiterjesztett tanulmányi program a specializáció mélyebb tanulási mélységét biztosítja, és lehetővé teszi a diákok tapasztalatainak megszilárdítását.

A diplomások számos technológiai tervezéssel kapcsolatos szerepet kaphatnak, mint pl. Az interaktív tervező, az UX tervező, az UX kutató, a szolgáltatás tervezője vagy a digitális tapasztalat-építész. A jelenleg szorosan kapcsolódó munkahelyeken dolgozók, mint pl. Webdesign, grafikai tervezés, felülettervezés stb. Számára ez a kurzus biztosítja a szükséges formális képzést a tudományágban annak érdekében, hogy az interaktív tervezésben jobban mozogjon a munkahelyeken. Hasonlóképpen sokan úgy találják magukat, hogy az interakciók tervezésén belül formális képzés nélkül dolgoznak, és ez a kurzus jó alapot ad és lehetőséget kínál arra, hogy formálisabb módon bővítsék interakciós tervezési készségeiket. Azok számára, akik nem végeznek munkát az interakció tervezésével kapcsolatban, ez a kurzus lehetőséget biztosít arra, hogy megismerje a fegyelmet és áttérjen a különböző munkahelyekre az interaktív tervezet keretei között.

Utoljára frissítve márc. 2020

Az iskoláról

At UTS, we think differently: we take global approach to education that has innovation at its core. What’s more, we’re a university for the real world. All our courses are closely aligned with industr ... Tovább

At UTS, we think differently: we take global approach to education that has innovation at its core. What’s more, we’re a university for the real world. All our courses are closely aligned with industry need, so what you learn will prepare you for your future career. Kevesebb