Master of Professional Translation

Általános információk

2 locations available

Program leírás

Tanfolyam áttekintése

A professzionális fordítással foglalkozó MA (MAPT) kiváló idegennyelvű beszélõvé téve sikeres hivatásos nyelvészré válik.

A MAPT (korábban Translation with Language Technology) az Európai Mesterfordító Hálózat része, amelynek jelenleg 64 tagja van egész Európában. Swansea University csak egyetlen tagja Walesnek.

Haladó fordítási munkát vállal az általános, adminisztratív és műszaki szövegekről, valamint képzést az ipari szabványú számítógépes fordítási eszközökről.

A diploma első része magában foglalja a speciális készségek fejlesztésének lehetőségeit a közszolgálat tolmácsolásában, audiovizuális fordításban, gépi fordításban és szoftverek lokalizálásában, terminológia kezelésében, videó készítésben vagy digitális közzétételben.

A fordítási munka tapasztalati moduljában a fordító cégeket szimulálja úgy, hogy együttműködik a helyi fordítási vállalkozásokkal és valós megbízásokat szállít a professzionális szabványoknak megfelelően.

A diploma második részében két kibővített fordítás választásával, vagy egy tudományos disszertációval, vagy egy 13 hetes szakmai gyakorlattal foglalkozik egy fordítóirodában az Egyesült Királyságban vagy a tengerentúlon.

Nyelvpárok (igény szerint):

 • német
 • angol
 • Francia
 • angol
 • olasz
 • angol
 • spanyol
 • angol
 • walesi
 • angol
 • angol
 • angol

Miért profi fordítás a Swansea-n?

A Wales-ben található európai fordítóhálózat egyetlen tagjaként a Swansea University egyértelmű profillal rendelkezik a professzionális fordítás területén. Iparági szabványoknak megfelelő, legkorszerűbb eszközökkel és erős külső szervezetek globális hálózatával állunk rendelkezésére, hogy segítsük a tanulmányait.

A Művészetek és Bölcsészettudományi Főiskola a Singleton Park campusán, a Swansea-öbölre néző parkban található.

A Nemzetközi Egyéni és Együttműködési Kutatási Tevékenység előmozdítását célzó Graduate Center támogató környezetet biztosít a posztgraduális kutatásokhoz és a mesterképzéshez.

Posztgraduális képzéseket kínál az akadémiai és a szakmai fejlődés fokozása érdekében, valamint megkönnyíti a szemináriumi programokat, műhelymunkat és nemzetközi konferenciákat.

Szakmai fordítási tapasztalata

Meg fog tanulni egy meghatározott számú kötelező és választható 20 kredit modult a fejlett fordításról és tolmácsolásról, mielőtt 60 kredit modult vállalna két kiterjesztett fordításon, vagy egy tudományos disszertációt, vagy egy 13 hetes gyakorlatot egy fordítótársaságnál.

A modulok számos különféle nyelv fejlett fordítását és tolmácsolását fedik le, különféle kontextusokban és iparágakban. Vannak speciális modulok az üzleti, az egészségügy és a jog értelmezésére.

A második részben a kibővített fordítás lehetőséget kínál a szakterület fejlesztésére. Az egyik fordításnak technikai jellegűnek kell lennie, és egy fő CAT eszköz használatával kell végrehajtania.

Az értekezés a fordítási tanulmányok témájára összpontosíthat, például két vagy több közzétett fordítás összehasonlítására, vagy egy szakterület terminológiai kutatására, vagy a fordítási technológia kutatására.

A szakmai gyakorlatot el lehet végezni az Egyesült Királyságban vagy külföldön is. A szakmai kapcsolatok széles körű listája elérhető az Ön számára, de el kell készítenie a saját jelentkezését és a felvételi teszteket.

Szakmai fordítási foglalkoztatási lehetőségek

A professzionális fordítással foglalkozó MA jelentősen javítja a fordítói karrier kilátásait. Tanulmányai vagy szakmai gyakorlatai során fontos kapcsolatokat létesíthet a jövőbeni munkája során.

Ezen a kurzuson végzett hallgatók különféle fordítói és tolmácsolási szerepeket tölt be. Sokan kutatói diplomát vállalnak és karriert folytatnak az egyetemeken.

Belépési követelmények

Első fokozat, általában fordítás, nyelv vagy kapcsolódó téma, általában felső másodperc vagy annál magasabb (vagy azzal egyenértékű). Alternatív megoldásként legalább két év szakmai tapasztalatot is elfogadhatunk. A tengerentúli hallgatóknak képesnek kell lenniük arra, hogy bizonyítsák az angol nyelvtudást az IELTS 6.5-en. szint (vagy azzal egyenértékű).

Karrier és foglalkoztathatóság

Karrier és foglalkoztathatóság A Swansea Foglalkoztatási Akadémia (SEA) segíteni fog Önnek a karriered minden szakaszában, amely segíti a fényes jövő építését.

Karrier-támogatási szolgáltatásaink:

 • Foglalkoztathatósági műhelyek, munkáltatói beszélgetések, testreszabott rendezvények és karriervásárok.
 • Egyéni tanácsok és útmutatások a szakmailag képesített karrier-tanácsadóktól.
 • Segítsen a munkahely megtalálásában, a gyakorlatban, a gyakorlati elhelyezkedésben és az önkéntességben.
 • Információs forrásokhoz való hozzáférés a karriermenedzsment sokféle témakörében.
 • Finanszírozás a hallgatói szakmai lehetőségek és a Student Society / Club események támogatására.

Segítséget és tanácsadást nyújtunk a Swansea University Alumni számára akár két évvel a diploma megszerzése után is.

Utoljára frissítve márc. 2020

Az iskoláról

Swansea University is a research-led university that has been making a difference since 1920. The University community thrives on exploration and discovery, and offers the right balance of excellent t ... Tovább

Swansea University is a research-led university that has been making a difference since 1920. The University community thrives on exploration and discovery, and offers the right balance of excellent teaching and research, matched by an enviable quality of life. Kevesebb