Master of Science in Food Science and Safety
Kaunas University of Technology
Kulcs információ
Campus helye
Kaunas, Litvánia
Nyelvek
Angol, Litván
Tanulmányi formátum
Az egyetemen
Időtartam
2 évek
Pace
Teljes idő
Tandíjak
EUR 5 157 / per year *
Jelentkezési határidő
Kérjen információt
Legkorábbi kezdési dátum
Sep 2024
* Részleges tandíjmentesség (legfeljebb 50%) minden hallgató számára elérhető, a választott tanulmányi programtól és a felvételi pontszámtól függően. További információért forduljon az egyetemhez.
Bevezetés
A KTU élelmiszertudományi és biztonsági mesterképzés az egyetlen posztgraduális tanulmány a balti államokban, amely elnyerte a nemzetközi EQAS-Food Label minőségi címkét. Ezek a tanulmányok egy autópályára vezetnek, amely az európai munkaerőpiac izgalmas helyeihez vezet, vagy ha úgy dönt, ragyogó kutatói karrierhez.
Miért @KTU?
Az MSc Food Science and Safety tanulmányi program intelligens élelmiszer-tudományi és biztonsági szakembereket oktat, a jövő élelmiszer-technológiáira összpontosítva, a biogazdaságra és a funkcionalitásra helyezve a hangsúlyt.
Ezt a tanulmányi programot széles körű élelmiszertudományi szakemberek képzésére fejlesztették ki mind az élelmiszeripar, mind az élelmiszeripari termékeket kutató vállalatok számára. Tanulóink elsajátítják a fejlett természetes antioxidánsokkal, antimikrobiális anyagokkal gazdagított új termékek kifejlesztésének elméletét, módszereit és technológiáját, elsajátítják a különböző összetevők reológiai jellemzőinek és textúrájának elemzéséhez szükséges készségeket. Tanulmányai során elsajátítja az interdiszciplináris projektek vezetéséhez szükséges készségeket és kompetenciákat, valamint oktatást kap az élelmiszer -termelés biztonságáról és minőségirányításáról .
Az érettségi után képes lesz élelmiszer -innovációs csoportokat vezetni, vagy akár saját vállalkozást is felépíteni. Iskolai végzettsége lehetővé teszi, hogy befolyásos előadóvá váljon, aki képes formálni a közvéleményt az élelmiszer -tudomány, a biztonság, a technológia és a táplálkozás területén.
- Hozzáférés a négy egyedi félig ipari élelmiszeripari technológiához (kenyér, sör, hús, hal, tejtermékek) a KTU Litván Élelmiszertudományi és Technológiai Kompetencia Központjában
- Lehetőség csatlakozni nemzetközi hírű élelmiszertudományi kutatócsoportokhoz
- A Litvánia számára egyedülálló MA+ tanulmányi modell lehetővé teszi a hallgatók számára, hogy kiválóságra törekedjenek egy kiválasztott szakterületen, vagy megerősítsék interdiszciplináris kompetenciáikat különböző választható tanulmányi utak választásával
Belépők
Tanterv
mit fogsz tanulni?
- Egészséges táplálkozás: élelmiszer-adalékanyagok, toxikológia, étrend-kiegészítők
- Biotechnológiák: folyamatok, menedzsment, optimalizálás, fejlesztés, technológiai folyamatok
- Élelmiszer minősége: egészségre gyakorolt hatás, kémiai veszély, mikrobiológiai veszély
- Élelmiszerbiztonság: szabványok, előírások, jogszabályok, környezetvédelem
Képtár
Ösztöndíjak és finanszírozás
Finanszírozási lehetőségek
Minden nemzetközi hallgató automatikusan jelöltté válik a Nemzetközi Diákok Ösztöndíjának elnyerésére, amelyet erős tanulmányi eredményekkel és motivációval rendelkező elsőéves alap- vagy mesterképzési hallgatók számára osztanak ki.
Államilag finanszírozott tanulmányi helyekre az Európai Unió országainak lakosai és litván származású világpolgárok jelentkezhetnek. Ez azt jelenti, hogy minden jelentkező, aki a fenti kategóriák valamelyikébe tartozik, részt vesz az államilag finanszírozott helyekre kiírt általános felvételi versenyen, és a felvételi pontszámától függően ingyenes tanulási lehetőséget kap.