Mesterképzési Program A Társadalmi Kirekesztés Területén

Åbo Akademi

A Képzés Leírása

Hivatalos Leírás

Mesterképzési Program A Társadalmi Kirekesztés Területén

Åbo Akademi

Időtartam: 120 kredit, 2 év teljes munkaidőben

Megszerzett oklevel: Művészeti Mester, Teológia Mester

Éves felvétel: 20

Tandíj: 10 000 € az EU / EGT-országokból származó hallgatók számára

Kapcsolat: socialex@abo.fi

A mai gyorsan változó világ növekvő sokszínűségének és komplexitásának közepette a szegénységben, a törvényes jogok megfosztásában és a kulturális és társadalmi elszigeteltségben szenvedők egyre növekvő globális problémává váltak. Ezek a kérdések egy példa a társadalmi kirekesztésről; olyan komplex feltétel, amely túlmutat a gazdasági hátránnyal és a szegénységgel. Ez egy sokrétű folyamat, amelyen keresztül az emberek elveszítik a politikai, jogi és szociális ügynökséget, és amelyeken keresztül megbélyegzik vagy diszkriminálják őket. A társadalmi kirekesztés tehát szorosan kapcsolódik a kultúrához és a történelembe, hogyan hatnak egymásra és határokat, hogyan gondolkodunk a társadalomról, amit mi igyekszünk igaznak lenni, és hogyan látjuk el a jó világot.

Ez a program abból ered, hogy fel kell ismerni a társadalmi kirekesztés multidiszciplináris jellegét. Komolyan veszi fontolóra, hogy analitikus eszközöket kell biztosítani a társadalomtudományi és kulturális jövőnk kritikus szemléltetésére a humán tudományokból álló nagyobb perspektívából, és olyan témákban, mint a történelem, az etika, a filozófia, a valláskutatás, a nemi tanulmányok, a teológia és a kisebbség tanulmányok. A program egy aktuális globális problémakörbe csap át, és felszínre hozza azokat a releváns tényezőket és dimenziókat, amelyek a társadalmi kirekesztés folyamatának alapját képezik; értékek, ötletek, hiedelmek, trendek, ideológiák, gyakorlatok kombinálva az egyéni és a társadalmi ügynökséggel, képességekkel és hatalommal. A program által biztosított készségek hasznosak mind a karrierjüket kereső diákok számára, mind pedig azok számára, akik kutatói karrierjükre törekszenek.

Felvételi követelmények

A hallgatóknak megfelelő BA-t kell nyújtaniuk az összehasonlító vallás, a nemi tanulmányok, a történelem, a filozófia, a teológia vagy ezzel egyenértékű végzettség terén. Ezenkívül figyelembe vehetők a korábbi tanulmányok, a releváns munka- és szervezési tapasztalatok, valamint egyéb érdemek és képesítések. A hallgatók kiválasztása az alkalmazási dokumentumok alapján történik (ideértve egy önéletrajzot és egy motivációs levelet); nincs bejáratvizsga.

Az angol nyelvű mesterképzésre pályázóknak mindig be kell bizonyítaniuk az angol nyelvtudásukat, és teljesíteniük kell az általános tudományos követelményeket

Hogyan pályázzunk?

Az alkalmazási követelményekről és eljárásokról, a tandíjról és az ösztöndíjakról a http://www.abo.fi/ansok/master

Az intézmény az alábbi területeken kínál képzéseket:
  • Angol


Utoljára frissítve October 23, 2017
Időtartam és Ár
This course is Nappali bejárós
Start Date
Kezdet
aug. 2018
Duration
Időtartam
2 Év
Nappali
Price
ár
10,000 EUR
Information
Deadline
jan. 31, 2018
Application period 1 December 2017 - 31 January 2018 at 15.00 (Helsinki time)
Locations
Finnország - Vaasa
Kezdet: aug. 2018
Jelentkezési határidő jan. 31, 2018
Application period 1 December 2017 - 31 January 2018 at 15.00 (Helsinki time)
A befejezés dátuma Kérj Információt
Dates
aug. 2018
Finnország - Vaasa
Jelentkezési határidő jan. 31, 2018
Application period 1 December 2017 - 31 January 2018 at 15.00 (Helsinki time)
A befejezés dátuma Kérj Információt
Price
a nem EU / EGT országokból származó diákok számára