Ról ről

Ez a mesterképzés egy innovatív, nemzetközi és multidiszciplináris oktatási program, amely tanítja a tanulókat, hogy hogyan kell operatívabbá tenni a rugalmasabb és fenntarthatóbb városok kialakítását a várostervezés és -tervezés révén, és hogyan kell megfelelő politikákat és irányítási modelleket kialakítani. Ez az egyéves program biztosítja az éghajlatváltozás, a természeti katasztrófák és a társadalmi és technikai átalakítások veszélyének kezelésére a legmodernebb perspektívákat, módszereket és eszközöket, amelyek a jelenlegi globális urbanizációs trendek környezeti hatásának minimalizálása érdekében szükségesek. társadalmi igazságosság.

A mesterfokozat tanulmányozásának okai

 • Nemzetközi professzorok és a globális multidiszciplináris perspektíva: Ezt a mesterképzést a Nemzetközi Városi Ellenőrzési Kutatási Hálózat határozta meg és támogatta, és a programot a legkülönfélébb egyetemek és kutatóközpontok professzorai tanítják a város különböző részein. világ. A program globális és multidiszciplináris perspektívája (a városi tanulmányok környezetvédelmi, társadalmi, gazdasági, tervezési és politikai szempontjaival foglalkozik) lehetővé teszi a diákok számára, hogy a sűrű kutatási hálózatnak köszönhetően megismerjék és megértsék a nemzetközi, nemzeti és helyi városi szintű rugalmassági kihívásokat. és a mesterképzésben részt vevő oktatási partnerek.
 • A munkalehetőségek széles skálája: A programot a legrangosabb alapítványok, hálózatok és ügynökségek támogatják, amelyek napjainkban a város és a közösség rugalmasságával foglalkoznak. Tartalmaz egy kötelező munkahelyi időszakot, amely biztosítja a diákok számára a sikeres és nemzetközi karrier biztosításához szükséges kapcsolatokat és munkatapasztalatokat. A különböző kontinensekből származó városok hosszú listája is elkötelezte magát a mesterképzés támogatásában, munkahely-elhelyezési lehetőségek formájában a városi rugalmassági egységekben.
 • Kutatás és gyakorlati tapasztalat áthidalása innovatív oktatási modellel: A mesterképzésben a diákok a tudomány és a politika közötti munkacsoportok és a panelszerű osztályokba való aktív részvétel révén áthidalják a különböző nézőpontokat, és folyamatosan újragondolják a szokásos üzleti stratégiákat a rugalmas városok létrehozásában és kezelésében gyakran \ t

Bemutatás

A komplex és gyors urbanizáció, valamint a környezeti, éghajlati és társadalmi-gazdasági változások által egyre fenyegetőbb világban ez a program azért jött létre, hogy megfeleljen a városi szakemberek igényeinek, hogy jobban megértsék és integrálják az integrált stratégiákat a városi rugalmassági politikák és projektek végrehajtásakor. Ugyanakkor a rugalmasságot különböző tudományágak és sokféle szempontból kezelik, amelyek néha ellentmondanak jelentésüknek, megközelítésüknek és módszereiknek, ami a városi rugalmasság töredezett és zavaros kialakításához vezet. Ez a mesterképzés biztosítja a szükséges interdiszciplináris hidakat, amelyek a városi rugalmasság integrált perspektíváját összekapcsolják a város rugalmasságának tervezéséhez és megvalósításához szükséges irányítási eszközökhöz.

Áttekintés, cél és szerkezet

A City Resilience Design and Management mesterképzése egy éves, teljes idejű mesterképzés, amelyet a Nemzetközi Urban Resilience Research Network fejlesztett ki és koordinál az UIC Barcelona. A címe tükrözi, hogy túl kell lépni a „rugalmas városok építése” paradigmán, és a rugalmasságot olyan folyamatként kell kifejteni, amely a különböző hatások sorában kifejezett kapacitások és érzelmi válaszok révén fejeződik ki; olyan, amelyet nem lehet „építeni vagy tervezni”, hanem kezelni kell.

Ennek a mesterfokozatnak a célja, hogy a tanulóknak több perspektívát és multidiszciplináris készségeket, eszközöket és tudást biztosítsanak a jövőbeli városi rugalmassági tisztek számára.

A program három fő blokkra osztható: helyszíni osztályok, kutatási projekt és munkatapasztalat. A kurzus első része logikai sorrendet követ, amely a rugalmasság és az urbanizációs folyamatok elméleti szempontjaival kezdődik. A következő négy modul megvizsgálja és integrálja a rugalmasságra vonatkozó különböző nézeteket az i) épített környezetben és infrastruktúrákban; ii. a természet és a városi ökoszisztémák; iii) a gazdasági és városi szolgáltatások rugalmassága, és iv. a közösség rugalmassága. A végső és legszélesebb modul a nemzetközi esettanulmányokat és workshopokat (irányítási modellek, vezetés és a rugalmasság kezelésére szolgáló eszközök) használja a végrehajtás kihívásainak feltárására. A kurzus előrehaladásával Barcelona a rugalmasság tapasztalatának köszönhetően esettanulmányként fog felhasználni, és a diákok lehetőséget kapnak arra, hogy részt vegyenek a barcelonai Urban Resilience Lab laboratóriumában.

Ezeken a workshopokon keresztül a diákok világszerte összekapcsolódnak a szervezetekkel, intézetekkel és a város rugalmasságával foglalkozó irodákkal, lehetőséget biztosítva számukra a tanulás és készségek alkalmazására a munkahelyteremtési lehetőségeken keresztül, támogatva karrierjüket és a város rugalmasságának stratégiáit egy fenntarthatóbb városi jövő számára.

Leendő hallgatók

Ez a program a városi tanulmányok alábbi területein végzett egyetemi diplomások számára készült:

 • Városi és regionális tervezés
 • Urban Design
 • Földrajz
 • Szociál- és politikai tudományok
 • Mérnöki
 • Táj- és környezetvédelmi tervezés és menedzsment
 • Regionális gazdaság, ökológia.

Szakmai gyakorlat

A szakképzés fontos része a mesterképzésnek, mivel célja az elmélet és a gyakorlat közötti szakadék áthidalása. A hallgatóknak ezért 20 ECTS munkahelyet kell teljesíteniük (legalább négy és legfeljebb öt hónapig, a fogadó partnertől függően).

A fogadó partnerek főként a világ különböző országaiból származó városok különböző városaiból származó rugalmassággal foglalkozó irodái, akiknek a rugalmassággal kapcsolatos munkáját a program első hat hónapjában bemutatják a diákok számára. Más lehetséges célállomások közé tartoznak a nemzetközi szervezetek, a nem kormányzati szervezetek és a többoldalú ügynökségek. Ezek között kulcsfontosságú partnerek a Rockefeller 100 rugalmas városok kezdeményezése, az ENSZ Város rugalmasság profilozása programja és a METROPOLIS (a városok és szervezetek teljes listájához forduljon a programkoordinátorokhoz).

Ki pályázhat?

Ez a program a városi szakembereknek és tanácsadóknak szól, akik legalább 2 éves munkatapasztalattal rendelkeznek a fenntarthatósággal és a rugalmassággal kapcsolatos területeken, valamint egyetemi diplomával az alábbi területeken: Tervezés, Menedzsment, Várostervezés, Mérnöki, Környezetvédelmi és Társadalomtudományok, Politikai tudomány, földrajz és építészet.

Szükséges oktatási szint: Graduate Degree vagy Bachelor's Degree

Hogyan kell alkalmazni

 1. Regisztrálj online
 2. Az alábbi dokumentumokat küldje el a kijelölt programadóknak:
 • Az útlevelének fénymásolatát
 • 1 útlevél méretű fotó
 • Tanúsítvány * oklevél *
 • Tanúsított * másolata az akadémiai átiratról
 • Az UIC Barcelona általános szerződési feltételeinek aláírt példánya (csatolva az internetes regisztráció után kapott e-mailhez)
 • Az UIC Barcelona adatvédelmi űrlapjának aláírt példánya (csatolva az online regisztráció után kapott visszaigazoló e-mailhez)
 • A támogatási felmérés kitöltött és aláírt példánya bármely külső támogatásra / pénzügyi támogatásra vonatkozólag, amelyre Ön esetleg alkalmazta
 • CV angol nyelven (maximum 2 oldal)
 • Motivációs levél, amely meghatározza, hogy mit vár a programtól, és miért gondolod, hogy elfogadja (kérjük, adja meg Skype-felhasználónevét az aláírásodban)

* A dokumentumnak saját pecsétjével kell rendelkeznie az egyetemen

** Ha még nem kapja meg az oklevelet, kérjük, nyújtsa be az oklevél-díjak kifizetésének igazolását vagy az egyetemről származó dokumentumot, amely igazolja a diploma várható időpontját.

Program oktatási nyelve:
 • Angol

3 további kurzus International University of Catalonia »

Utoljára frissítve Július 5, 2019
Ez a kurzus Nappali bejárós
Start Date
Duration
1 Év
Nappali
Price
9,480 EUR
Helyszínek szerint
Dátum szerint
Start Date
End Date
szept. 2020
Jelentkezési határidő
Location
Jelentkezési határidő
End Date
szept. 2020